Pages

17 February 2009

Duvan i politika

Nekako mi je promakla vest da je Ministarstvo poljoprivreede odlučilo da prestane da subvencioniše proizvodnju duvana. Svaka čast za Sašu Dragina.

Naravno, takva mera ne može da prođe bez kritike.

U Blicovom dodatku "Novac", bivši ministar poljoprivrede Goran Živkov brani odluku ministra. Redak primer kolegijalnosti na našoj političkoj sceni, da bivši ministar pohvali nepopularni, a ispravan, potez sadašnjeg ministra.

4 comments:

Ivan said...

Ovo je nesto na slicnu temu: Drzava je smanjila subvencije proizvodjacima mleka, sto ljudima nije bio problem jer su imali dogovore da prodaju mleko u EU, ali drzava nije odradila administrativni deo i ljudi sada ne mogu da izvezu mleko:
http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Zashto-drzava-prosipa-mleko.sr.html

danica popovic said...

Nema subvencija, ali ima premija!

"Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je danas da će proizvođači duvana do kraja 2012. godine imati pravo na regres od 12.000 dinara po hektaru i na dodatnih 20.000 dinara po hektaru za površine registrovane u 2008. godini. Proizvođači duvana u listu koji žele da pređu na gajenje drugih kultura imaće prednost u dobijanju bespovratnih sredstava od države, navodi se u saopštenju. Oni će moći će da dobiju i sredstva iz programa vidi detaljnije ...»

Marko Paunović said...

Steta... Rano sam se obradovao.

Dejan said...

Zato ima subvencija za organsku poljoprivredu da bi se "proizvela dobra hrana" (kaze ministar, ne znam da li podrazumevajuci da ostala hrana proizvedena u Srbiji nije dobra). I posle neko kaze da nema para... ima ih u budzetu eto i za luksuziranje zvano "organska hrana".