Pages

11 January 2009

Tadprom

Boško Jakšić kritikuje Tadića što nije obezbedio značajnije rezerve gasa. Nažalost u pravu je jer je u Srbiji posao države, odnosno državnih firmi, između ostalog i da uvozi i čuva gas, što je naravno pogrešno. Ne razumem kako političari ne shvataju da bi za njih bilo bolje da građani nemaju priliku da ih kritikuju zbog neefikasnoti u poslu koji na prvom mestu ne bi trebali ni da rade. Zašto bi pored brojnih problema sa kojim se suočavaju još upuštali u diplomatsku "borbu" za svaki kubni metar gasa? Zašto daju priliku Jakšiću da ih kritikuje bez preke potrebe?

Slažem se sa Jakšićem i po pitanju spora Rusije i Ukrajine. Rusija stvarno ne bi trebala da bude u obavezi da prodaje gas jeftinije nego što on vredi na tržištu. Sa druge strane saosećam i sa kolegama liberalima u Rusiji gde Gazprom, nekada ministarstvo energetike a danas kompanija mutant, ima monopol nad ovim poslom. Naravno ne vidim ništa sporno ni u nameri Ukrajine da podigne tranzitne takse za svoj gasovod kada im istekne sadašnji ugovor.

Već par dana Politika objavljuje tekstove sa nadnaslovom "Kako sprečiti otkaze?" Mislim da je Politika pogrešno formulisala pitanje. Bolje bi bilo pitati "Da li treba sprečavati otkaze?" Danas Danica Popović objašnjava razliku. Komentatori su po tradiciji nezadovoljni pa je čak i autorka morala da reaguje.

1 comment:

Unknown said...

Pa neće objaviti Tekstove PRO DANA
samo levičarske mrsomude.
meni ovo nisu objavili

Za @Srdana Ðordevica
Veruj mi vecina studenata bi placala njena predavanja, a ja sam na elektrotehnici morao slušati TIPSS i Osnove Marksizma. Kad bi studenti dobili cekove za školarinu pa da placaju koga oce Dana bez leba ostala nebi,za razliku od mnogih.

Za @DEDA- EU
...Mora se stvoriti klima u kojoj ce drzavi biti u interesu da stvara uslove za zaposljavanje ljudi...
Jes vala, da Kamenko Katic pravi klimu, jes da mu muceniku nade poso, da on tamo sedi i zajebaje one koji bi radili i posle podne da omane nešto u fušu,il švercu.To ti je san našeg proleterijata, ma šta "poštena inteligencija" mislila o tome. Dal bi deda placao nekom da ti natenane kreci stan mesec dana , plus putni troškovi mlak burek i topli jogurt.Šalu na stranu deda,cijim bi ti parama pravio klimatske promene zbog onih koji nece da menjaju sebe. I šta ako se zbog cuvanjem jednog radnog mesta ne otvore tri nova. I da deda,ko je od koristi sebi taj je i državi i društvu .plati porez i vozi Miško.
Miroslave Andelkovicu jel ti to sanjaš i danas "zastave crvene i sliku Ive lole Ribara ". Nadaš li se da bi Krcun i obitelj Minic mogli da se povampire pa da bude za te i leba i vila na Dedinju.
@Miroslave
Zar ne svacaš da je "cuvanje " radnih mesta pojelo ekonomsku supstancu naroda i rasteralo one koji nešto znaju da rade.
..Ako bi i hteli da razvijamo liberalnu ekonomiju, valjda treba da stvorimo preduslove za nju, a to je razvijena i dinamicna privreda..
zamenuo si uzrok i posledicu, i to ti nije nikakva teorija nego se osvrni po kugli zemaljskoj.
@Filipika
Tako je treba osnovati Kongregaciju za nauk ekonomske vere te postavit na njegovo celo coveka iz stvarne ekonomije, šlosera iz Rakovice, jel zanamo da nam je sa šloserom bilo dobro.Dakle država treba da propisuje profesorima univerziteta kako da misle, jel bi i pitagorin teorem došao pod državnu reviziju.

Sramota i bruka
crni dani a crna sudbino, oj kukavno Srpstvo zatupljeno, brozne vrane vam mozak popile a K-15 smisao života

Kad su Tačericu izabrali jedan je konzervativac rekao ona jedina ima muda među nama

U Srbiji je velika nestašica i muda i pameti Dana ima i jedno i drugo i zato ste se mučenici toliko razlajali na ženu "da te mrze a da ti se dive" ne mogu oni čijih je pet minuta prošlo sa SOURIMA,OURIMA,RIMA e pa više NE IMA.oni mrze i proklinju.
Danu za Premijera