Pages

10 October 2008

Ahtisari nobelovac i susedi

Jedan od najvećih dušamana i krvnika srpskog naroda, podli Marti Ahtisari, tvorac čuvenog "odbačenog Ahtisarijevog plana" za kosovsku nezavisnost, dobio je upravo Nobelovu nagradu za mir.

U senci ovog neviđenog ataka na dostojanstvo srpskog naroda i teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, Crna Gora i Makedonija su priznale nezavisnost Kosova u skladu sa tim odbačenim Ahtisarijevim planom, i to samo dan posle neviđene istorijske pobede srpske diplomatije i Vuka Jeremića u UN.

Srpske vlasti su odmah proterale crnogorsku ambasadorku, a uskoro će verovatno i makedonskog ambasadora, iako su već vratile svoje ambasadore u zapadne zemlje koje su mnogo ranije priznale Kosovo, i čije ovdašnje ambasadore nikada nisu proterivale. Lakše je biti siledžija i vršiti odmazdu prema Crnoj Gori i Makedoniji nego prema SAD ili Francuskoj.

3 comments:

Aleksandar Boskovic said...

Pošto je g. Ahtisaari Finac, predlažem hitno proterivanje finskog ambasadora, ali i svih ljudi u (užoj) Srbiji koji su ikada bili u Finskoj, razgovarali sa nekim iz Finske, ili koji su nekad pomislili na Finsku :D

Igor said...

Slusao sam jutros na NPR-u. Divna vest. Podsetilo me pre godinu ili dve kada je isto bio Ahtisaari nominovan a nije dobio da su se sprdali Aligrudic i drugari po Kuririma etc. Hehe. Gde li su sada srbijanski mediji da na glavnoj strani postave vest? Cak i na B92.net zakopana informacija. Uf uf.

Vanja said...

"Lakše je biti siledžija i vršiti odmazdu prema Crnoj Gori i Makednojiji nego prema SAD ili Francuskoj."

Isto je primetila i proterana crnogorska ambasadorka danas u Vestima B92 (preko telefona).