Pages

09 September 2008

Optimista

Boško Mijatović:

Da li građani zaista mogu da računaju na obećanih hiljadu evra (od prodaje besplatnih akcija)? Ja ću svoje mišljenje izneti na sledeći način: nisam upisao besplatne akcije, iako sam imao pravo na to.

2 comments:

Marko Paunović said...

Moram da priznam da mi nije jasna Boskova logika ovde... Mislim, prijavljivanjem apsolutno nista ne moze da izgubi, moze samo da mozda nesto dobije.

Racunica je, cak i za izrazitog pesimistu, sledeca: potrebno je 5 minuta da se registrujes, ako prolazis pored neke poste. Cak i ako procenjujes da su sanse da dobijes akcije samo 10% i ako mislis da ce akcije vredeti samo 300 evra, ima logike da se ne prijavis samo ako jedan sat svoga vremena vrednujes vise od 360 evra.

A ako je neko optimista, poput mene, pa misli da je verovatnoca dobijanja akcija prakticno 100%, onda je odluka zaista vise nego laka. I suprotna od Boskove. Cak i ako ce vredeti samo, recimo, 100 evra.

Unknown said...

Tek sam sada, sa velikim zakašnjenjem, video Markov natpis.

Ti si u pravu kada samo gledaš pare, mada je meni cilj 360+ evra na sat. Ali, ja tu računam i moralnu stranu i ne želim da mi država i, posebno, Dinkić, daju bilo šta šti nisam pošteno zaslužio. Posebno stoga što sam sa tim kapitalom imao sasvim drugačiji plan, odnosno predlog. Videti studiju 'Kapitalizacija penzijskog osiguranja u Srbiji' na sajtu CLDS-a.