Pages

12 August 2008

Olimpijada - organizatori

Nisam sumnjao da će Kinezi napraviti najgrandiozniju ceremoniju otvaranja svih vremena. Kinesko rukovodstvo toliko hoće da zadivi svet, da se spremni to da urade po svaku cenu. Još pre nekoliko nedelja su uveli restrikcije vožnje automobila po gradu da bi pročistili vazduh. Kada se budu sabirali troškovi i koristi od pekinške olimpijade Kina će sasvim sigurno biti u debelom minusu, ali koga to još brine. Važno im je da su "pokazali" svetu šta mogu da urade.

A dokle su spremni da idu pokazuje i ovaj slučaj. Devojčica koja je nastupala na ceremoniji otvaranja je pevala na plejbek. Glas je pozajmljen od druge devojčice koja nije bila na bini zato što ne izgleda dovoljno dobro. Pa da bi zadivili svet i stasom i glasom rukovodstvo je smislilo malu prevaru. Dizajner ceremonije je objasnio: "To je bilo u nacionalnom interesu."

Dole pojedinac, živeo nacionalni interes. Ili Kulturna revolucija light.

3 comments:

mileusna said...

Malo su i "ulepšali" vatromet 3D animacijom. Ja imam svedoka da sam ovo primetio još prilikom samog otvaranja, a sada evo i priznanja Kine. :)

Marko Paunović said...

Nema previse veze sa ovom temom, ali i nije da nema...

Deca Severne Koreje drugu Titu za rodjendan

mileusna said...

Možda to za ovu sa krivim zubima i nije loše. Sada će se CNN, NBC i ostali duboko zabrinuti zbog te nepravde, pozvaće je u Ameriku da gostuje po šou programima i da priča o njenom duševnom bolu, neko će joj ponuditi i ugovor i eto njoj uspešne karijere u SAD.