Pages

02 August 2008

Nelojalna konkurencija

Piše Press:

Predstavnici Crvene zvezde Božidar Maljković i Slobodan Vučićević otišli su posle razgovora sa Čovićem u Vladu Srbije, gde su sa čelnicima Partizana Predragom Danilovićem i Duškom Vujoševićem održali sastanak sa ministarkom sporta Snežanom Samardžić-Marković. Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo finansijski pomogne najtrofejnije srpske košarkaške klubove sa po 20 miliona dinara (250.000 evra) pred početak nove sezone.

Da ne ulazim u to koliko su ovakve stvari loše, ali zamislite kako se osećaju navijači Hemofarma, FMP-a ili Vojvodine, kada znaju da se pare koje su kroz poreze njima uzete idu za finansiranje sportskih rivala. To je nelojalna konkurencija - kad država pomaže samo nekima.

4 comments:

Andrej Stanimirović said...

Nije nelojalna konkurencija. Novac navijača Hemofarma, FMP-a, Vojvodine, a da pomenem i one koje fudbal uopšte ne zanima, pa i navijače Zvezde i Partizana koji bi te pare drugačije iskoristili, otišao je Zvezdi i Partizanu protivno njihovoj volji i uz pretnju silom ako pokušaju da to spreče. To je pljačka. Država pljačka stanovništvo i svakom ko bi se eventualno tome usprotivio preti silom a uveseljava majmune zvane Delije i Grobari. Elementarno.

Nikola B said...

Bah, mi smo krivi. Da se ovako nešto desi u Finskoj ili belgiji, ustali bi svi i blokirali državu, kod nas se sva priča završava na blogovima i za mnogo teže stvari.

Unknown said...

e Covicu neces bas tako lako preuzeti KK C. Zvezda , nemoj da drzava sada delom oprosti a delom pokrije sva dugovanja pomenutog kluba pa onda tvoja ponuda nece biti slamka za davljenika...

stanko said...

Nije nelojalna konkurencija, nego protekcija, kriminal i izvitopereni komunizam. "Vrhunski profesionalci" se finansiraju iz budzeta od naseg novca. Sada cemo mi kupovati nova kola nepismenim magarcima iz Zvezde i Partizana. Ovo je samo pocetak neokomunizma u Srbiji.