Pages

27 May 2008

Larry Page

Iz intervjua sa Larryjem Pageom, osnivačem Googlea:

You don't want to be Tesla. He was one of the greatest inventors, but it's a sad, sad story. He couldn't commercialize anything, he could barely fund his own research. You'd want to be more like Edison.

Ali možda je najzanimljiviji ovaj detalj:

Even when we started Google, we thought, "Oh, we might fail," and we almost didn't do it.

Zamalo nisu osnovali Google!? Imajte to u vidu.

3 comments:

mp said...

strasno, morali bismo da koristimo yahoo:))

Anonymous said...

Ta priča sa guglom je zaista sjajna. Kao i sa nekoliko drugih tehnoloških kompanija: Microsoft, Oracle... Primer njihovih osnivača, koji nemaju ama baš niti jednu mrlju u svojoj biografiji, pokazuje da čovek može da se obogati a da ne trguje duvanom, oružjem, cigarama, dijamantima(krvavim)... Ili da nije iz onog klišea "ne pitajte me za prvi milion".

Samo treba znati, jedino takvo nešto moguće je u americi. Samo tu postoji takav podsticaj i klima koja ohrabruje individualnost. Ako pogledate sve te slučajeve, videćete da u svim primerima iza čitave priče stoji neki istaknuti pojedinac(ili dva: Brin i Page).
Kako reče, umalo nismo omanuli i odustali. Po tome, Srbija je šampion da vas ubije u pojam, i ugasi vam svaki tračak nade i vere u uspeh. Ovde su ljudi navikli da od malena upiru prstom u njih i govore"ti, ma nema šanse ti da uspeš". Te se retko ko odičuje da bilo šta i proba... Nekako svi vole sigurnost i izvesnost koju pruža rad za druge...

Marko Paunović said...

To je tacno, ali postoji i opasnost da te proglase za lopova. Kao sto Srbi misle da je svaki politicar korumpiran, tako misle i da je svaki bogat covek lopov. Ako nisi spreman da te pljuju na ulici, bolje nemoj da se trudis da se obogatis.