Pages

06 April 2008

Evrounijatski liberali

Dame i gospodo liberali i liberalke, pogodite kakvim su nas novim retoričkim ukrasom počastili: na nekom domaćem pravoslavno-antiglobalističkom portalu nazvali su ljude sa bloga Tržišno rešenje i časopisa Katalaksija (tj. nas) "evrounijatskim sekularnim libertarijancima koji nemaju nikakve veze sa srpskim narodom".

Ovim "pravoslavnim libertarijanciima" (!?) kako sebe nazivaju, zasmetalo je naše ismevanje ideje bojkota strane robe i stranih firmi, kao i naša tvrdnja da je slobodna trgovina najbolji promoter mira u svetu . U tekstu autora Željka Simovića "Iluzija Katalaksije i srpski slobodarski put", na sajtu www.antiglobalizam.com, pored slike Vojvode dr Vojislava Šešelja, naći ćete prosto fenomenalne stvari, poput ekstenzivnih citata Svetog Pisma i Nikolaja Velimirovića kojima se "opovrgavaju" navodi "evrounijatskih libertarijanaca", kaštigovanje srbomrzačkih politika Zapada, osuda "srborušilaštva", hvalospeve sistemu "srpskog pravoslavnog zadrugarstva" i ostale prosto neprepričljive smehotresne akrobacije i bravure, koje će vas, verujem istinski zabaviti.

10 comments:

Bubi Bejbi said...

blogger Ivan Jankovi said... - naći ćete prosto fenomenalne stvari, poput ekstenzivnih citata Svetog Pisma i Nikolaja Velimirovića kojima se "opovrgavaju" navodi "evrounijatskih libertarijanaca"... i ostale prosto neprepričljive smehotresne akrobacije i bravure, koje će vas, verujem istinski zabaviti. (kraj citata)


O, hvala, msje Ivane! Fenomenalno! Cega sve ima!

Ali, sacekajte da prvo svarim ovu smehotresnu reviju ovde, ne mogu toliko toga odjednom! "Extenzivni citati" iz Hajeka i Fridmana, mikipedija i... jos par njih koji isto nisu citali nista osim Hajeka, Fridmana i mikipedije, kao jedina literatura! Trziste, a Resenje! To njima ide zajedno. Krene prica, ide izlaganje, ali cim krenu krivine, nema dalje nego uvek isti poj: "... dok bi se za ostalo postaralo tržište" ili "... sve ostalo je stvar ponude i potraznje, to jest konkurencije". Vaistinu. Pa zamislite to samo, msje Jankovicu! Zivi pish! Ali, pogledacu posle i ono, mora da je zanimljivo! Pravoslavlje i libertarijanstvo, brrrr, koja je to tek kombinacija

PS: Zasto ste obrisali ovu poruku prvi put? Pa kako ova g. Jankoviceva sprdnja s nekim sadrzajem moze da prodje, ali ne i isto na njegov racun? Sve je vrlo slicno ili makar ima osnova za poredjenje, sta vise, toliko da to bode oci. Pa kako to, g. Cenzori?

tiki said...

a zar nije najnormalnije da je čovek nacionalist, vernik i da se kao takav zalaže za slobodno tržište. Svi ovi bajni radikali čija je ekonomska misao proizlazi iz varianti na temu "S.Krajger- K.Gligorov-B.Mikulić "desničari sa samoupravljačkim petoletkama. Za početak bi mogli proučavat Pačua - Stojadinovića i inače preratne stranke desnice.Zaboga ne izmišljajte ekonomske modele "po našim specifičnostima"

Bubi Bejbi said...

Pa jeste, tiki, svi ti novi trzisni Ajnstajni imaju mnogo crvenog putera na glavi, ali ne bih rekla da je ta vasa kombinacija nesto normalno, kamoli nesto najnormalnije. Ne kazem da ne moze i tako, ljudi u svojim glavama kombinuju svasta, ali sta je tu zaboga normalno?

Kad smo vec toga, da li neko zna odakle taj izraz "imati putera na glavi"? Bas neobicno. To je verovatno nesto iz folklora, sto cenim, mozda neki starinski izraz, mozda cak iz vremena kada se medju ljudima pojavio puter, ali kada jos nije bilo trzista? Ne bih rekla da je nesto iz moderne epohe, recimo iz Poslednjeg tanga u Parizu, tu puter nije bio na glavi...

Laku noc, sve vas ljubi Bubi

tiki said...

bubi bejbi
moj komentar je bio na zulote a ne na liberale. Rođeni smo kao sinovi slobode,rekao bi apostol Pavle.Jednostavno kod nas se pojavila jedna jeres koja sabornost doživljava kao jednomislije o svemu i svačemu,ponašaju se ko "subotari" samo umesto sole scriptura oni se napajaju iz nadripravoslavnih prevoda Vlade Dimitrijevića.Mračnjaštvo ,tmina i hereza.Ne postoji pravoslavna ekonomika jel se pravoslavlje time ne bavi.I neverovatno koliko mitova samoupravljanja i obnove-izgradnje ima među našim zulotima. Moli se i radi. Ništa veri ne naudi ko teokatija ni napretku " planiranje napretka" Slobodno tržište je jedino kompatibilno pravoslavlju kao ekonomska doktrina.ako ništa drugo imamo mantricu volja Božja i tržište su tako hteli. Ja sam verovatno jedini ćovek koji misli da u vladi V. Koštunice privredu treba voditi neko kao Dana Popović.
inače i levi i desni isisavju partizanske ekonomske doktrine .
ili da parafraziram tatu svih kolektivista
11) partizsnština je različito reformirala ekonomiju a rad se o tome da partizanštinu treba uništit kao ideologiju.

Bubi Bejbi said...

tiki, pa kako to "sinovi slobode"? Zasto onda neko mora da vas vodi, da vam komanduje, da vam kroji kapu, da vam odredjuje kako cete da zivite? Nemojte samo o slobodi, molim vas. Pravi sin slobode (i gde su tu sceri?) ne bi preneo pravo odlucivanja o svom zivotu ni na Voju, ni na Danu, niti ma koga koga iz te plejade. To je elementarna stvar.

"Sinovi slobode", a ovamo ih vozaju nekakvi predsednici, premijeri, ministri, strucni autoriteti, djenerali, marshali, ma ko stigne

Zar ne vidite nikakvu kontradikciju u tome?

A "pravoslavna ekonomika" naravno ne postoji i kamo srece da ne postoji ni bilo koja druga. Da je tako, sutradan bismo se probudili u nekom lepsem svetu. Izasli bismo napolje i trcali bosi, s vetrom u kosi. Ovako, na posao brale, da nahranis trzisne ale... Pa vi vidite sta je bolje, tiki!

tiki said...

Kamo sreće da nepostoji ni jedna druga,- Dobri moj i pošteni bubi pa ekonomika ti je samo nekakvo iskustvo ili navika o razmeni rada i robe "logika domaćina"recimo pošto si slobodan da radiš šta hočeš al ti nije sve od koristi pa kad ti se čefne da trčiš bos sa vetrom u kosi da imaš posle zašta da kupuješ tuberkostatike.(meni je vetar u glavu na poslu napravio toliki belaj da je za poludit ovih dana).pa najbolja je vlada koja ti samo omogučuje legalizam i vladavinu prava i slobodu da sam zarađuješ sa što manje poreza i bez stupidnih idiotskih birokratskih ograničenja. a tržišne ale če nas prije pojest sa "pravoslavnim kolhozima" pa ti mešaš anarhizam, pravoslavlje i marksa sve uđuture.
nemože ti vera služit za pijetizam i da naričeš ko kalimero "šta nam to rade" nego da budeš ko šarac Marka Kraljevića - što je kadar stići i uteći i na strašnom (tržišnom ) mestu postojati.Vjeruj i radi i preuzmi odgovornost za svoj rad a ne "da ti šira društvena zajednica napravi radno mesto"

tiki said...

A izmišljajući "pravoslavne" ekonomije i lažnom "ekonomskom eshatologijom" samo širite prostor raznim prazilukovićima Qandiq-ama i sličnoj anacionalnoj bagri dece partizana.

tiki said...

a ja se nadam da će te mi oprostit tipfelere u kucanju..

Unknown said...

Neko bi trebalo da brise ovu budalu.

tiki said...

gumena glavice --
na osnovu čega si "iskontenpliro" moju budalastost i šta tu spada u brisanje (da nisam povredio čl.133 zaštita lika i dela ili..)