Pages

25 January 2008

Rambo se predomislio

Ranije smo ga kritikovali, ali sada kada je došlo do njegovog džepa, Rambo Amadeus je brzo shvatio značaj tržišta i slobodne trgovine:

... nikako ne shvatam zašto su japanska auta jeftinija u Americi nego u Evropi! „Tojota prius“, jedan od auta na hibridni, ekološki pogon, košta u Americi manje dolara nego u Evropi eura, dakle 40 odsto manje! ... Ali, ne lezi vraže, kod nas nije dozvoljen uvoz auta iz Amerike. Zašto? Zašto? Zašto?

8 comments:

Anonymous said...

Jeste da nema veze sa ovom ali nisam mogao da odolim. Ministar Milosavljević će verovatno i naredne godine biti jedan od glavnih kandidata za NTR.

"Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije najavilo je da će se uključiti u projekat snimanja televizijske serije Selo gori a baba se češlja."

Anonymous said...

Juče sam saznao da u Srbiju ne mogu da se uvoze automobili iz Amerike. Da li neko zna koje je objašnjenje za to?

Anonymous said...

Pošto vidim da se ovde piše o svemu osim o R. Amadeusu, je¸l` zna neko da li A. Ivanović sme noćas da pobedi M. Šarapovu, ili moramo i to da im poklonimo kao deo gasnog aranžmana?

Marko Paunović said...

Pingvin:
Zato sto ne zadovoljavaju Euro 3 standarde. Naravno, njihovi standardi su podjednako strogi, po nekim pitanjima i stroziji, ali se ne zovu Euro 3 iz ociglednih razloga, a to je onda dovoljna prepreka.

dasenebudimbezveze:
Mislim da je Kostunica trazio od Tadica i to, ali da je ovaj rekao da ne prihvata ucene.

Anonymous:
Pa, ako Izvrsno vece Vojvodine moze da finasira "Rode", sto ne bi Ministarstvo poljoprivrede finanisralo "Babu"?

Marko Paunović said...

Pingvin:
U stvari, setio sam se da sa uvozom iz Amerike ima jos jedan problem - dilerima je u Americi zabranjeno da prodaju automobile ljudima koji nemaju americko prebivaliste.

Tu zabranu nije uvela drzava, nego centrala firme, upravo zato da ne bi ljudi iz Nemacke kupovali automobil u Americi, gde je 30% jeftiniji.

Medjutim, niko ne brani dileru da proda auto nekom Amerikancu, a on onda da ga preproda nekom Evropljaninu.

Anonymous said...

Marko, hvala na odgovoru.

Anonymous said...

ja kad sam kupovala novi auto u hondi niko ziv me nije pitao za prebivaliste.

Slaviša Tasić said...

Haha, sjajno za Selo gori a baba se češlja. A i za gasni aranžman, dobro je što nemamo jedan i sa Francuskom.