Pages

29 January 2008

Ponuda koja se ne odbija?

Prema tekstu iz Blica, čini mi se da su činjenice ovakve:

Grad Kragujevac ulaže lokaciju koja vredi 5 miliona evra.
Đokovići ulažu 15 miliona evra.
Sa tim ulaganjima formiraju zajedničku firmu, u kojoj grad dobija udeo u vlasništvu od 5%.

Da li je neko ovde zavrnut za pare? Ja kao prvo ne znam zašto se grad bavi ulaganjem u tenis. Mislio sam da je to titoistička prošlost. Ali ako već ulaže, kako objasniti ovaj račun?

4 comments:

Marko Paunović said...

I ja sam bas citao taj tekst i to mi se ucinilo zanimljivim...

Mozda je to zato sto "good will" uz Djokovicevo ime vredi oko 80 miliona.

A mozda je gradonacelnik Kragujevca procenio je politicka korist za njega od celog tog dila tolika da ga ne zanima koliko kosta.

Anonymous said...

"A mozda je gradonacelnik Kragujevca procenio je politicka korist za njega od celog tog dila tolika da ga ne zanima koliko kosta."

Politički ovo je odličan potez, pogledajte samo komentare u Blicu, samo nekoliko komentatora se čudilo zašto neko ulaže 25% sredstava a dobija 5% učešća. Pri tom, pitanje je da li onih 15 miliona uključuju i pravo na korišćenje imena Novaka Đokovića.

Slaviša Tasić said...

Da, komentari su još veća katastrofa. Ja bih rekao da gradska vlast ima ličnu finansijsku korist, ali političku štetu zbog ovakvog dila. Ali pošto je javno mnjenje oduševljeno, onda ispada da su još i politički profitirali od očigledne pljačke.

Anonymous said...

Baš me zanima kakvi bi komentari bili da je gradska vlasu umesto sa Đokovićem isti sporazum sklopila sa nekim od naših biznismena.