Pages

18 December 2007

Manje kontejnera?

Posle dvadedesetak meseci sam došao u Beograd i Miss me je zamolila da primetim šta se promenilo u Beogradu. Da joj ispunim želju, najviše mi upada u oči činjenica da na Starom Gradu ima manje kontejnera. Prijatelji mi kažu da haluciniram ali ja sam gotovo siguran da je tako. Ne mislim da je u pitanju neka zavera gradske čistoće. Mislim da ulice izgledaju lepše sa manje kontejnera ali mi smetaju šetnje sa kesom za đubre.

6 comments:

Aleksa G said...

Izvini, a s koje si se ti to planete vratio u BG? Tamo nemate drugih problema? Sve gledate kroz kontejnere?

Miss Blam, ekipa ti je chudo.

Lazare, svemirski putniche, gledaj na to iz drugog ugla. Na primer, ja bih tebe ladno nosio u toj kesi, ako treba i ceo kilometar, do prvog kontejnera. Nikakav problem, samo lagana rekreacija.

Anonymous said...

propali biznismen se ponovo javlja

Anonymous said...

:)

Aleksa G said...

Dobro jutro svima, posebno anonimusima. Pa, tesko je odoleti, zaista. Inace, nisam se nikada bavio biznisom, oduvek sam mislio da je to za seljake.

Miss Blam, od sada cu sve negativne anonimne komentare tumaciti kao tvoje. Ne znam kad cu se opet javiti, ali jos pratim sta ovde pishete, zaista je posebno iskustvo. I onda je ponekad tesko odoleti. Nego, tako mi je lakse, ne mogu da se snadjem sa svim tim "anonimusima", ne kapiram tu formu. Jel ti to u redu?

Ti si mi svojevremeno predlozila da se javim ovde, "iznesem svoje argumente", itd. Nemoj sad da cujem neke primedbe

Ostale ne poznajem, ne znam kako drugacije da uticem na taj manjak manira. Pa na sta to lici, to "anonimno", stvarno blam...

Anonymous said...

eto da ne budem anonymous. iznosenje argumenata je jedna stvar, lupetanje kroz, cini mi se, pretnje je nesto sasvim drugo. za biznis verovatno nemas hrabrosti jer svaki biznis kosta za razliku od prodavanja suvisle pameti koje izgleda samo po svom subjektivnom stavu imas.
savet je - nastavi da pratis sta ljudi pisu, pokusaj da shvatis nesto od toga al obavezno zapamti sto vise mozes i pridrzavaj se toga sto si zapamtio. i nemoj vise da komentarises, ljubi te cika djoka....

Aleksa G said...

Ako je biznis stvar hrabrosti i licne vrednosti, onda kompletna ekipa sa ovog bloga ima zesci problem u tom pogledu. O tome smo najvise pricali na temi "Neoliberalni prozak" gde je izneta glavna agumentacija - na koju se usledili uglavnom ovakvi odgovori.

Tamo je pala i ta primedba, da o biznisu i Nevidljivoj ruci trzista ovde najfanaticnije pricaju oni koji dobro paze da ih ta ruka ne pomazi: NGO direktori i sluzbenici, drzavni cinovnici i savetnici, profesori, itd.

Imas to tamo, podseti se. To je bilo samo usputno zapazanje, prava tema je bila nesto drugo. To je bila i najduza rasprava ovde, makar u skorije vreme; znaci, ne bi toliko potrajala da vas nesto nije potkacilo. Bilo je i ozbiljnih pokusaja da se nekako odgovori, s vase strane; cisto vredjanje je pocelo tek na kraju. Skracenu verziju imas na temi "Jednakost cega". Pogledaj reakcije vas obrazovanih, racionalnih, strucnih ljudi... i nadasve shirokih, koji pokrivaju ceo univerzum tema i najtezih pitanja, od fiskalnih kasa do kontejnera i shibanja tetkica

Nemam nikakve nove argumente, niti ocekujem neku raspravu, samo reagujem tu i tamo. Ipak nisam znao dokle to ide. Zasto ti to toliko ide na djoku? Trebalo bi da si mirna ko Hiroshima posle kishe... Ovo je tvoj svet, sve vam ide na ruku, gazde su na vasoj strani (u stvari vi njima virite iz bulje, ali recimo to ovako, elegantnije), nikakvi kontraargumenti prosto nisu bitni, jer sve ide kako ide i tu nema skretanja... Prema tome, sto se sekirash? Nisi valjda pocela da sumnjas?