Pages

17 September 2007

Afirmativna akcija na Harvardu

Nova predsednica Univerziteta Harvard smatra da je broj crnaca na ovom univerzitetu nedovoljan i da bi ga trebalo povećati u narednih nekoliko godina. Štaviše, obećava da će se to i desiti:

One of our goals is, three years from now, maybe, we can’t have this party here anymore, it’s going to be so big,” Faust said. “First, we’re going to move up to Annenberg. Next, we’re going to have to go to the stadium
.”

Lubos Motl (belac, Arijevac štaviše, poreklom iz Češke i konzervativac po ubeđenjima), profesor fizike na Harvardu je bio izbačen januara ove godine zbog toga što je previše blogovao sa politički nekorektnih stanovišta. Larry Summers, bivši predsednik Harvarda je podneo ostavku posle velikih pritisaka zbog njegovih navodno seksističkih izjava o sposobnostima žena u nauci. Sadašnji zamenik predsednika Harvarda je neki profesor sa "Afro-američkih studija", inače ekspert za vudu magiju!

I na kraju, evo jedne beleške sa bloga Grega Mankiewa, takođe profesora na Harvardu, gde on protestuje protiv otkazivanja učešća Larry Summersu na nekom skorašnjem skupu. I, naravno, odmah se javlja gomila komunista sa Harvarda i van njega sa pohvalnim komentrarima u pogledu otkazivanja Summersovog predavanja.

2 comments:

Anonymous said...

Pa nista onda, bice bolji neki drugi univerzitet i to je to. Videcemo, mada je ne verujem da ce ici previse u ludosti, procente i kvote za zene, crnce itd. ipak je to privatna korporacija

Marko Paunović said...

Nije bas privatna korporacija.

Harvard i ostali privatni univerziteti u Americi su sustinski nevladine organizacije, bez profitnog motiva. Buduci da im veliki deo prihoda zavisi od donacija bivsih studenata, a ne od skolarine, moraju da igraju PC igru, skoro kao drzava.