Pages

23 May 2007

Besmislica 1

Iz Blica:
Prorektor Branko Medojević tražio je u više navrata od Ministarstva za nauku da se Uredba promeni i da se mladim parovima omogući otkup stanova po građevinskoj ceni. U martu ove godine Uredba je delimično promenjena i dozvoljen je otkup sa 30 odsto popusta na tržišnu cenu. Međutim, to je opet 200 evra više od građevinske.

- Grad može da gradi neprofitne stanove koji su predviđeni i Nacionalnim investicionim planom, a mladi naučnici moraju da ih kupuju po tržišnim uslovima - kaže prorektor Medojević.

Oni mogu a mi ne možemo. Nije u redu. Hajde da mladim naučnicima damo stanove besplatno, zato što su mladi i pametni. I članovima MENSA, svima po jedan. I pobednicima TV slagalice. Platiće poreski obveznici, ovi ostali koji nisu toliko pametni.

I to nam kaže neko ko sebe naziva ekonomistom, Branko Medojević, dekan Ekonomskog fakulteta slavnih 1990-ih i koautor čuvenog udžbenika "Politička ekonomija," svetionika neznanja i marksističke zatucanosti.

3 comments:

Anonymous said...

"Oni mogu a mi ne možemo. Nije u redu. Hajde da mladim naučnicima damo stanove besplatno, zato što su mladi i pametni. I članovima MENSA, svima po jedan. I pobednicima TV slagalice. Platiće poreski obveznici, ovi ostali koji nisu toliko pametni."

Ako su pametni zaradice sami sebi stan...

pametnome dovoljno a razni medojevici... :)

Anonymous said...

Uzivam citajuci vase tekstove, zaista su svi sjajni!
Kad ste vec pomenuli knjigu iz Politicke ekonomije Branka Medojevica i onih drugih koji su ucestvovali u stvaranju te ogavne knjizurine ...pa marksove tablice prosirene reprodukcije... Zalim i ta dva meseca zivota sto provedoh nad tom knjigom!

Anonymous said...

I da dodam oko ovih stanova: mislim da nesto sto je ispod cene ili besplatno treba da dobije samo neko nesposoban za rad, nekakav invalid, ali pravi. Nekako se u Srbiji svi trude da budu invalidi i socijalni slucajevi ne bi li sta dobili za dz. Normalnog coveka bi to vredjalo, ali ipak su to naucnici, jedan deo drustva - naseg.