Pages

13 April 2007

Privatizacija? Može, ali samo u smislu svojine

Ako se ikada bude pisala "Antologija srpske tranzicije", ovo prosto mora u njoj da se nađe ("Ekonomist", 16. april, str. 32):

"Iako bi javna veterinarska stanica u Novom Sadu uskoro trebalo da dobije privatnog vlasnika, direktor te institucije ne misli da bi njom trebalo da gazduje „neko sa strane“.

- Privatizacija bi trebalo da bude dobar potez samo ako stanica dođe u ruke ljudi koji sada njome rukovode. Očekujemo promenu vlasništva u smislu svojine, ali ne i nove rukovodioce, rekao je za Ekonomist Branislav Popov, direktor te stanice koja pokriva četiri vojvođanske opštine i dvadesetak naseljenih mesta."

3 comments:

Lazar Antonić said...
This comment has been removed by the author.
Lazar Antonić said...

Genijalac. Dobro se nije pozvao na savremenu menadzment teoriju koja objasnjava da su ljudski resursi najvazniji ili jos bolje da je veterinarska stanica od nacionalnog interesa. Ne mozemo valjda strancima da dozvolimo da nam pregledaju stoku. U slucaju ratnog stanja ne gine nam trihinela.
Mozda bi trebali da pocnemo da skupljamo bisere.

Ivan Jankovic said...

Pa, to je san svih menadzera - dabudu nezanenjivi, stagod radili. Samo su ovi na zapadu pametniji, pa ne teoretisu mnogo, vec lepo izdejstvuju da se donese po koji anti-takeover zakon.