Pages

01 April 2007

Banana DSS-a

Andreja Mladenović portparol DSS-a i novoimenovani potpredsednik KK Partizan tvrdi da je nedostatak privatnih sponzora najveći Partizanov problem. Po njemu samo su državne kompanije zainteresovane da ulažu, što je verovatno i razlog njegovog imenovanja u rukovodstvo kluba. Naravno da privatnici nisu zainteresovani da ulažu u klub koji vode politički komesari (bez obzira prezivali se oni Mladenović ili Tomić), ali o tome je već pisano na TR-u pa nije neophodno da dalje žvaćemo istu temu.

Ono što je interesantno u ovom intervjuu koji je objavio Glas Javnosti jeste sledeće pitanje novinara: "Jedan od gorućih problema srpskog sporta je i nedostatak ministarstva i zakona. Hoće li se to uskoro rešiti?" Andreja Mladenović pravilno zaključuje da ministarstva, agencije ili uprave ne rešavaju probleme, ali i ne uspeva da predloži pravo rešenje. Po njemu više budžetskih izdvajanja za sport će biti još efikasnije od sportskih penzija. Neće, jedino će privatizacija klubova pomoći srpskom sportu.

1 comment:

Branko Todorovic said...

A ko vodi Zvezdu, ako Partizan vode "politicki komesari"? Stvari stoje ovako: Oba kluba su 2000. godine bila u finansijskoj krizi jer nova vlast nije u njih htela da investira kao stara. I kako se oni snalaze? U Partizan dolaze Divac i Danilovic i ulazu odredjene sume novca (kao uvod u eventualnu privatizaciju). A ko je ulozio u Zvezdu? Nesto pokusavam da se setim nekih takvih velicina koji bi se vratili u svoj klub, ali mi ne ide... Zvezda je bila pred ispadanjem i onda se njeno rukovodstvo, sledeci ocito liberalne principe, obraca Drzavi za pomoc i tu pomoc i dobija, te do danas i dalje uspeva da funkcionise...
Drzava je naterala klubove da funkcionisu na taj nacin jer nije:
a) privatizovala javna preduzeca
b) privatizovala sportska drustva.