Pages

22 January 2009

Ima nade za Marlboro


Najmoćniji čovek sveta je strastveni pušač. Kao i Marko i on bezuspešno pokušava da ostavi duvan. Ono što je interesantno je da su se tokom kampanje novinari vrlo detaljno bavili zdravstvenim kartonima John McCaina dok su pušenje Baraka Obame svesno zanemarili.

Sumnjam da će ova činjenica uticati na bolji tretman pušača. Ideologija je ipak pretpostavljena navikama.

7 comments:

Igor said...

Obama je isto tako strastveni pusac koliko je i strastveni libertarijanac.

Lazar Antonić said...

Da je tacno to bi bilo sjajno.

To da je pusac nije nikakva tajna. Za vreme senatorske kampanje je pusio vise manje javno, ali je kao prestao pre predsednicke pa je posle priznao u nekom intervjuu da je nastavio. Uostalom, imate link sa ABC newsa. Namerno nisam stavio linkove sa FOXa i slicnih medija da se to kao cinjenica ne bi dovodilo u pitanje. Sa druge strane da li je ova slika levo montirana ili nije ne znam.

Igor said...

Ma da, zato i kazem da bi bilo sjajno.
A taj ABC News tekst govori o "intermittent cigarette smoking". Mislim prica je banalna ali pricali su na NPRu jutros pola sata o tome:) samo zato... Poslednja informacija je da je dao izjavu da ce se pridrzavati "smoke-free" policy-a u Beloj Kuci, i da "ponekad" zapali...
Eto samo zato da ne bude zabune pa da predsednik slobodnog sveta postane bivsi ministar pravda gosp. Stojkovic, koji je pusio na konferencijama za stampu, etc.

Lighthouse said...

To da li je Obama pušač ili nije samo po sebi nije velika stvar. Kome god jeste, treba ozbiljno da se zapita šta nije u redu s njim samim. Jednostavno zato što pušenje ne utiče preterano na kvalitet obavljanja javnog posla, u poređenju s hiljadama drugih nedostataka, mana, poroka, povoda za ucene, itd, a na koje obraćamo malu ili nikakvu pažnju. Sve pod uslovom da čovek to javno prizna i da traži svoja prava. Skinuo bih mu kapu da je otišao u nadležnu državnu ustanovu SAD i rekao: slušajte, sada imate Predsednika koji ima potrebu da povremeno zapali i stoga ne molim nego zahtevam da mi odmah obezbedite prostoriju za tu svrhu unutar kruga Bele kuće. Inače odmah birajte drugog predsednika!

Ovako, i Obama upada u krug licemerja, u kome političari sole pamet građanstvu i silom državne i poreske prinude uteruju građane u ovu ili onu vrstu stila i ponašanja, a sami se toga ne drže.

Podsetilo me je sve ovo i na jednog znamenitog republikanca (neću ga imenovati, pa neka svi oni koji gaje iluzije da su Slonovi i Sloboda sinonimi malo pretresu noviju istoriju) kome su usta bila puna "porodičnih vrednosti" i koji je svaki čas skakao do plafona u Kongresu da se zakonski uteraju te vrednosti u navodno raspušteno američko društvo, sve radi uzdizanja tradicionalnog morala, a onda je, čim mu se žena razbolela od raka, podneo tužbu za razvod braka i našao mlađu.

tiki said...

@Lighthouse može privatna poruka

Lighthouse said...

Kako to misliš, Tiki, privatna poruka? Komentar koji sadrži ličnu notu? Ne mogu ti zabraniti, ali bih inače rekao: ne može. A nemaš adresu da na nju pošalješ stvarno privatnu poruku. Nažalost, svoj ne-virtuelni identitet ipak ne bih otkrivao, pa zato ne mogu ovde da okačim svoju e-mail adresu.

tiki said...
This comment has been removed by the author.