Pages

07 December 2012

Pearl Harbor, godišnjica

Najbolji kratak uvod u ovu problematiku. Predavanje istoričara Roberta Higgsa



Detaljnije o ratu ovde.

Aco Srbine


Danas pompa oko uvrede potpredsednika vlade. Dokaz više u prilog mojoj teoriji da mi ne bi znali pta bi sa Kosovom i kada bi ga dobili. Kako može biti uvreda da neko kaže da si pripadnik ili da podsećaš na pripadnika drugog po brojnosti naroda u Srbiji? Ko smatra da je ovo uvreda sam o sebi govori sve.

Čudno je kako nije bilo ovakve revnosti u vreme jedne druge propagandne zidne kampanje - znate ono kada su tražili drugu reč koja se rimuje sa prezimenom...

Pritajena inflacija, vidljivo magarčenje


Novi naučni doprinosi dinamičnog gradonačelnika koji najavljuje da bi osnivao nova javna preduzeća (ako nekada dođe na vlast, a meni se nešto čini da mu i nisu neke šanse, ali to je tema za neki drugi post) i eksperata iz SPS su da je optimalno da u stanovima bude 20C. Time je sprečena višegodišnja štetna praksa pregrevanja stanova. Naravno, ovde je reč o vrhunskom bezobrazluku i vrhunskoj marvi koja na to klima glavom i umotava se u ćebad iako je toplotnu energiju uredno platila. Kroz tih teorijskih 20C (koji su u praksi često 16-17C da se ne bi loše spavalo ili bavedalo do kasno u noć) se pokrivaju svi oni koji ne plaćaju grejanje, a sve su šanse da ostane ponešto i za pokrivanja svih vrsta. Suštinski grejanje u Beogradu nije poskupelo 18,5% kako je objavljeno, već je sa isporukom toplotne enrgije koja iznosi jedva 60% prosečne isporuke ranijih godina, poskupljenje ustvari gotovo 100%, jer kao što struju ne plaćamo kroz neku imaginarnu struju po m2, tako se i grejanje ne plaća po kvadratu nego po jedinici energije, osim u banana državama gde nažalost banana nema. Sve u svemu u Beogradu je na delu sva lepota socijalizma, bilo ovog inženjersko-žuto/naradžastog, bilo ovog dobro poznatog. KAo i uvek budale su oni koji redovno plaćaju.