Pages

14 December 2010

Kankun

U Kankunu je nedavno održana konferencija o bormi protiv klimatskih promena. Ako vas zanimaju rezultati konferencije, pogledajte ovaj video.



Evo šta kaže WRM o Kankunu:

The essence of the non-deal deal reached at Cancun: Japan, Russia and other countries sick and tired of the idiocies of the Kyoto Protocol agree to say nothing that prevents other countries from pretending that the Kyoto Protocol lives; advanced industrial countries agree to keep discussing the fantasy that by 2020 they will be collectively shipping $100 billion a year to developing countries; developing countries agree to pretend to believe this will happen; countries agree to continue making laughably inadequate and also non-binding ‘pledges’ on carbon emissions; and everyone agrees not to think about the reality that pigs will fly before a treaty embodying any of these ideas will be ratified by the US Senate

Obavezna oprema

Toliko smo navikli na prvu pomoć i trougao, a od skoro i žuti prsluk, da ni ne razmišljamo o tome da li je normalno tako nešto zahtevati od svih vozača.

Pogledajte sajt britanskog Automobile Association-a, na kojem je prikazano šta je od opreme potrebno u kojoj evropskoj zemlji.

Trougao je obavezan skoro svuda, osim u Nemačkoj, Holandiji i Portugalu, gde je samo "preporučen". Žuti prsluk je obavezan u Austriji, Belgiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Italiji i Španiji, "preporučen" je u Norveškoj i Portugalu, a nema nikakve obaveze u Danskoj, Nemačkoj, Irskoj, Holandiji, Švedskoj i Švajcarskoj.

Što se prve pomoći tiče, obavezna je samo u Austriji i Hrvatskoj.