Pages

22 November 2007

Volonteri

Sindikati organizuju štrajk upozorenja zbog najave besplatne podele akcija javnih preduzeća svim građanima. Razlog je nepravda naravno. To znači da i onaj ko je radio 40 godina i onaj ko ima 18 godina i nikad nije radio, dobija istu vrednost akcije kaže sindikalac Ivica. Stvarno ne zvuči fer na prvi pogled. Ipak, ono što je Ivica zaboravio da pomene jeste da zaposleni po tim firmama nisu volontirali 40 godina nego su radili za platu.

Ja verujem da zaposleni u javnim preduzećima ne bi trebalo da primaju nikakve bonuse samo zbog toga što su umesto u osnovnoj školi ili bolnici radili u NIS-u. Doduše, pošto su zaposleni u društvenim preduzećima već dobijali akcije svojih preduzeća, onda je u najmanju ruku fer da i zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama ali i ostali građani dobiju nešto. Dinkić je već obećao isplate od oko 5,000 evra po zaposlenom u javnim preduzećima. Ustvari, ono što mi nije jasno, zašto štrajkuju sada kada je ovo pitanje bilo uređeno Zakonom o privatizaciji još 2001. godine, ako se ne varam.

5 comments:

Marko Paunović said...

Meni je jedna zena ciji muz radi u NIS-u pricala kako ce sve pare koje dobije od akcija da "ulozi u nekretnine".

Ja sam stekao utisak da ona misli da ce dobiti oko sto hiljada evra.... Bilo mi je zao da joj kvarim snove, pa sam odcutao.

Anonymous said...

Čim se spomene podela akcija svi se sete Apatinske pivare i Knjaz Miloša i ne očekuju ništa manje.

Za pare koje dobijemo, od nekretnina ćemo moći da kupimo samo kućicu za pse.

Anonymous said...

Bune se kazu nije pravedno. A ko je svih ovih godina njih izdrzavao i davao im plate,MI kao poreski obaveznici. Nase pare od poreza su ulozena u ta preduzeca i od tih para su radila sve ove godine.

Oni pricaju radili smo tu 40. godina nije fer... Pa nisu radili za DZ. Placeno im je za sav rad i nerad.

Mislim da je fer da i mi gradjani povratimo deo tih para...

Anonymous said...

Pingvin,

ne budi optimista,znaš li ti koliko košta kućica za pse

Anonymous said...

Pingvin,

ne budi optimista,znaš li ti koliko košta kućica za pse