Pages

23 November 2012

Stvarnost šamara demagoge


Da stvarnost ošamari naše demagoge nije ništa novo, međutim njih šamari činjenica ne bole sve dok im nisu ugroženi vrlo vitalni privatni interesi koji su obučeni u najbolje nacionalno odelo. Elem, čudesni perpetum mobile koji po rečima naših stručnjaka za telekomologiju vredi i celih 5 milijardi evra, ove godine nešto kašljuca. Tako je Telekom ponešto u problemu jer su mu porasli rashodi i smanjeni prihodi, što je obrazloženje u domenu humorističkih stripova. Da cela priča ne deluje tako isprazno, ubačena je depresijacija dinara, iako ne znam zašto bi to bio tako velik problem jer im niko ne brani da slobodno formiraju cene, ako iko danas zna šta su cene usluga telekomunikacionih kompanija kada ih stave u pakete koje niko živ ne može da shvati sa 100% sigurnosti. Kako ti užasni investitori koji ponižavaju Srbiju samo razumeju tu EBIDA, izgleda da ako se po jutru dan poznaje ne da je nisu ponižavali nego da su pokazali lep stepen srpstva vlastitim novčanicima, verujući naravno, ne u svekoliko srpstvo telekomsko, nego u svoje poslovne planove.
Ali ko se još seća cirkusanata telekomskih, sada su na dnevnom redu druge besmilice.

4 comments:

elCoyote said...

Viber je zakon :)

Nikola said...

Pre bih rekao da su "demagozi" bili u pravu i da je Telekom jos jedna kompanija kojoj se vrednost namerno snizava da bi bila prodata za male pare.

Dusan said...

link za vest je:

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=11&dd=24&nav_id=662771

Dusan said...

Sad bi jedan moj poznanik, inače Harvard MBA, s najiskrenijim školovanim ubeđenjem rekao da je to sve samo zato što Telekom nema dobre rukovodeće kadrove, i da država samo treba tu sitnicu da reši, a nikako da proda takvu stvar od "nacionalnog značaja".

Pa ti plaćaj deci školu...