Pages

24 August 2011

Predsednik S&P podneo ostavku

Očigledno nema nikakve veze sa skorašnjim obaranjem kreditnog rejtinga američke federalne vlade.:) Evo šta o tome ima da kaže "pro-biznis" Wall Street Journal:

The downgrades helped deepen the financial crisis. While most of the rating decisions and jarring downgrades occurred before he took over, Mr. Sharma was under pressure to defend S&P and convince skeptical critics that the firm was making substantial changes to its procedures.


Izgleda da autor misli da je S&P pogoršao krizu 2008 time što je "doungrejdovao" hipotekarne obveznice! Koliko se ja sećam, on to nije uradio. Niti je to uradila ni jedna od tri državne kuće. Sad ispada da S&P jeste i da je to razlog za "produbljivanje finansijske krize"! Sve bi bilo ok da su nastavili da daju AAA rejting obveznicama sa NINJA zajmovima. Da ne govorimo kakav haos izazivaju sada neodgovornim obaranjem rejtinga federalne vlade. Mislim da za tu drskost i neodgovornost čovek treba da visi na trgu, ne samo da bude smenjen.

2 comments:

Nemanja said...

Ne znam za S&P, ali mi smena sefa MMF-a deluje kao klasicno delo obavestajne sluzbe koja se, u duhu komunizma, obracunava sa politickim neistomisljenicima.

Stanke said...

Ivane, mislim da ste pogrešno razumeli vesti (ne ovu konkretno). Naime, koliko sam ja razumeo, istraga protiv S&P se vodi zato što su višegodišnjim visokim rejtinzima podspešivali kreditni bubble i time doprineli stvaranju krize iz 2008.
Ispravite me ako grešim. Ili Ivan i ja pričamo o potpuno različitim stvarima :).
Pozdrav