Pages

12 February 2010

Papirni novac ili zlatni standard?

Ivan u postu ispod ima problem sa načinom na koji ekonomisti tretiraju novac, a Igor u komentarima pita za pokretanje dublje rasprave o fudnamentima monetarnog sistema. Evo zašto ja ne vidim poseban razlog za radikalnu transformaciju sadašnjeg sistema papirnog novca i vraćanje na zlatni standard, što je najčešće predlagana alternativa.

Ako pogledate šta kažu pristalice zlatnog standarda, jedan od argumenata je da je sadašnji papirni novac inflatoran jer nije pokriven nečim što ima realnu vrednost. Često se pri tome navodi podatak da dok je zlatni dolar bio relativno stabilan, papirni novac je od osnivanja Federalnih rezervi 1913. do danas drastično izgubio na vrednosti.

Šta je problem sa ovom tvrdnjom? To što osnivanje Feda nije povezano sa prestankom zlatnog standarda. Dolar je imao zlatnu podlogu sve do 1973., dakle i u vreme najveće američke inflacije ikada (13% početkom 1970-ih). Ali problem je bio što je novac štampan i preko nivoa koji je količina zlata preporučivala. Sa druge strane, inflacija je u proseku manja posle potpunog skidanja sa zlatnog standarda i uvođenja papirnog novca, sve od sredine 1970-ih, kada je Novi Zeland izmislio nezavisnost centralne banke od političara, do sada.

Zašto je novac postao inflatoran baš negde od 1914. nadalje? Iz istog razloga iz kojeg je i državna potrošnja porasla od 5% na 50% i zbog kojeg je regulacija svega od ekonomije do zdravlja, škola i ishrane porasla eksponencijalno. Demokratija je divna stvar, ali to su njeni nusproizvodi.

Zlatni standard, naime, podrazumeva poštovanje određenih pravila igre. Glavno pravilo je da se papirni novac ne sme štampati osim na osnovu ulaska zlata u zemlju, kao i da se papirni novac automatski povlači prilikom izlaska zlata iz zemlje. Za to je potrebna čvrsta politička odluka vlada da se ne mešaju u ovaj proces. Ali taj proces ume da bude i neugodan. Danas kada strana valuta izlazi iz zemlje, domaća valuta zbog toga depresira. U zlatnom standardu depresijacije nema jer je valuta ustvari zlato, već moraju da smanje cene. Svaki izlaz novca iz zemlje znači smanjenje cena i recesiju. I dok je ovo ekonomski veoma zdrav i čist proces, on je, pokazalo se, politički neodrživ. Što su vlade postajale zavisnije od masovne podrške, to su bile sklonije da proces ublažavaju zaobilaženjem pravila igre -- štampanjem para i kad nije bilo zlatne podloge za to ili nepovlačenjem papirnog novca onda kada je zlato izlazilo.

Može se tvrditi da politička neodrživost nečega nije razlog da se i ekonomisti slože sa tim. To je tačno, ali pravi problem nije to. Problem je kvaka 22 koju imamo ovde -- kada bi političari u današnjim demokratijama bili spremni da prihvate ova pravila zlatnog standarda, onda nam zlati standard ne bi bio ni potreban! Jer u tom slučaju, mi bismo mogli računati na njihov karakter i volju da sprovode politiku čvrstog novca i bez zlata. Mogu recimo ograničiti količinu novca na fiksnu sumu, ili kao što je Friedman predlagao, uvesti kompjuter koji će svake godine povećavati novčanu masu za 2%. Zlatni standard ustvari nije stabilizator -- stabilizator je bila politička volja da se poštuju pravila zlatnog standarda. Ali ako već imamo tu političku volju, onda zlatni standard nije ni potreban. Sa političkom voljom i papirni novac može biti neinflatoran.

Druga stvar koju hoću da prokomentarišem je važnost ovog pitanja. Po mom mišljenju nije velika. Po austrijskoj teoriji poslovnih cuklusa, inflacija je štetna jer dovodi do pomeranja relativnih cena, zbog čega onda ulagači prave pogrešne investicione odluke, i to je glavni razlog nastanka kriza i recesija. Ali pogledajmo na primer poslednju finansijsku krizu - tu je na delu bilo toliko regulacija da više nijedan regulator nije mogao znati šta sve ostalo je regulisano. Regulacija nije sasvim novi, ali je i dalje veoma brzo rastući fenomen. Kad je Mises pisao teoriju poslovnih ciklusa, početkom 20. veka, monetarna politika je bila jedna od retkih oblasti koju je država kontrolisala. Danas država kontroliše sve važne podsticaje - reguliše banke, finansijska tržišta, igra se stotinama poreza, pomaže stanogradnju i šta sve ne. Ako je austrijska teorija poslovnih ciklusa i tačna, u šta ja ne sumnjam, njena važnost danas nije ni približno onome što je bila. Druge stvari neuporediv više doprinose stagnaciji i krizama.

Zato je i važnost pitanja državne kontrole novca manja. Mene mnogo više brine recimo što država danas garantuje sve depozite u svim bankama - to znači da konkurencija među bankama ne postoji. Na strani potrošačke tražnje među bankama vlada potpuni socijalizam, a na strani plasmana država im striktno reguliše u šta mogu koliko da ulažu. Ili to što su centralne banke posle krize same, na svoju ruku, dale stotine milijardi dolara pomoći ili garancija bankama pred bankotom, stvarajući novi ciklus moralnog hazarda. Ili to što se sada spremaju oštriji Baselski standardi III, iako je i Basel II više nego očigledno igrao ulogu u krizi. Da ne pominjem druge regulacije za koje znamo ili ne znamo. U takvom kontekstu, priča da je zbog 2% inflacije neko doneo pogrešne investicione odluke je možda i dalje jednako tačna, ali nije više jednako važna.

Kao praktično rešenje dakle, što se tiče samog novca, ja nemam mnogo toga da prigovorim sadašnjem sistemu. Povratak na zlato ne bi promenio ništa jer proponenti zlatnog sistema brkaju političku volju koja je držala zlatni standard, sa zlatnim standardom po sebi. Interesantnija ideja od toga mi je konkurencija valuta. Nema razloga zbog kojeg države ne bi dozvolile da se strane valute koriste na njihovim teritorijama, kao i omogućile privatnim bankama da izdaju valute. To svaka zemlja može da uradi unilateralno, zbog sebe same. Ali i sadašnji sistem je, barem što se tiče novca, ogromno poboljšanje u odnosu na bilo koji period od rađanja masovne politike 1914. Politička volja da centralne banke bude relativno nezavisne najvećim delom postoji, i to je veliko dostignuće. Inflacija je mnogo manja sa nezavisnim centralnim bankama i papirnim novcem, nego što je bila 1960-ih, kad je dolar imao zlatnu podlogu.

364 comments:

1 – 200 of 364   Newer›   Newest»
Peđa Mitrović said...

To je i Hajek govorio - Zlatni standard je bio praznoverica, i kada se iluzija rasprsila nema vise nade za povratak na njega.

Igor said...

Slavisa:

Hvala puno, ali sad sam jos vise zbunjen. Dakle, ako bi uveo konkurenciju na trzistu platnih sredstava (ukinuo monopol FED-a), trziste bi pronaslo najkvalitetniju formu placanja? Mislim da je to jedan od argumenata koji poteze i Paul u svojoj knjizi. Medjutim, kako on kaze, drzave ne zele da izgube kontrolu nad novcem zato sto im ona proizvodi sredstva za potrosnju i vojevanje ratova...

I jos jedno pitanje: da li se slazete sa ljudima poput Peter Shiff-a, pa cak i Paul-a, koji tvrde da je zbog ogromnog deficita (potrosnje, ratova) nizak nivo dosadasnje inflacije neodrziv i da nam preti kolaps armagedonskih razmera? (Na tome se mnogo zaradjuje prodajuci zlato paranoicnim i uplasenim ljudima.)

Ivan Jankovic said...

Slavisa,
Ti pokreces zapravo dva razlicita pitanja: dilemu zlatni standard vs papirni novac, i drugo, pitanje poslovnih ciklusa.

Sto se tice prvog, delimicno si u pravu. Politicari ne vole zlatni standard jer im ogranicava mogucnosti deficitarnog finansiranja javne potrosnje. I taj sistem se danas odbacuje iz politickih razloga. Ali, mislim da nisi u pravu kad kazes da je jedini razlog za stabilnost zlatnog standarda politicka volja, i da je svejedno da li imas zlato ili fiksni fiat novac. Razlika je da su troskovi proizvodnje zlata enormni i odanost naroda mnnogo veca. Pretpostavimo da neka vlada prihvati stabilan fiat novac sa konstantnom kolicinom. Sve sto toj vladi treba da bi taj sistem napustila i kreirala inflaciju je da stampa jos para. To je vrlo lako. U sistemu zlatnog standarda ona mora da plati vrlo visoku cenu da dodje do novog zlata. Inflacija je prakticno nemoguca osim ako vlada kaze – napustamo zlatni standard i stampamo para koliko hocemo. To se zaista desilo tokom 20 veka, ali je bilo vrlo spor, postupan process. Vlade nisu mogle tek tako da kazu ljudima koji hiljadu godina znaju da je zlato zlato (svi narodi imaju u svojim izrekama zlato kao sinonim za dragocenost i vrednost) – dodjavila sa tim zlatom, imamo bolji sistem, veruje te nam na rec, papir je super stvar. Kao sto i sam kazes, zlato je tek 1973 potpuno napusteno. Vrlo je lako i intutitivno shvatiti da zlato stiti tvoj finansijski interes od predatorske drzave sa svim inskustvima inflacije u 20 veku. Na drugoj strain, vrlo je tesko objasniti ikome zasto je nelegitmno povecati kolicinu papirnog novca koje nema vezu sa zlatom. Tu onda politicar zavisi samo od spremnosti publike da prihvati Smita, Hjuma, Rikarda i Mizesa, i njhovu teoriju optimalne kolicine novca a ne Kejnzovu ili Friedmanovu. Tanka nada, rekao bih. U zlatnom standardu politicar treba samo da kaze – jer hocete da izgubite svoju stednju u inflaciji? I danas masa ljudi ulaze u zlato, jer je to jedina sigurna investicija koja je porasla tokom ove krize. Zlato je skocilo za trecinu.

Ivan Jankovic said...

Drugi problem koji pokreces je poslovni ciklus i tvrdis da Austrijska teorija poslovnog ciklusa vazi ali da joj je danas umanjen znacaj zbog regulacije, poreza i ostalih stvari koji vise doprinose krizi. Ali, mislim da ti mesas poslovni ciklus sa ekonomskom stagnacijom. Ti koristis ta dva pojma sinonimno. No, nije svaka ekonomska stagnacija ili nazadovanje proizvod boom-bust ciklusa. Regulativa moze da stvori izopacene podsticaje za poslovanje, porezi vode stagnaciji kroz umanjeno re-investiranje itd. To sve Hajek opisuje jos u “Cenama i prozivodnji”, ali podvlaci da to nije poslovni ciklus. Naime, ni porezi ni regulative ne mogu da objasne kako preduzetnici tokom duzeg perioda vremena prividno imaju strasnu moc predvidjanja, investicije je im napreduju, berza raste, i onda odjednom, sa pocetkom recesije, ispostavlja se da su svi jako gresili. Dakle, ne neki, nego svi redom, i sto je posebno zanimljivo, sto ides dalje od potrosnje izgleda da investitori sve vise grese. Tako da tradicionalno najvise bivaju pogodjene industrije sirovina, masine, gradjevinarstvo, nekretnine itd. Kako porezi i regulative mogu da objasne “taj cluster of errors”, taj simultani promasaj na tako sirokoj skali? “Too big to fail” regulatorni promasaj moze da objasni zasto su neke firme poslovale neodgovorno, racunajuci da ce ih vlada spasiti. Ali, ne moze da nam objasni odakle toliki “spekulativni bum”? Kako porezi i regulative vode bumu, a onda recesiji? Najvise sto nam regulativa moze objasniti jeste recimo da je bum nekretnina bio dodatno podstakunt operacijama Fannie i Freddie i spustanjem standarda za izdavanje hipoteka. Ali, to nije neki narociti napredak, jer znamo da su nekretnine u svakoj recesiji disproporicionalno pogodjene. Regulativa je ovde mozda uticala da jedan deo spekulativnog investiranja koji bi zavrsio negde drugde zavrsi u nekretninama. Ali, ne objasnjava nam odakle spekulativne investicije BILO GDE, koje se odjednom kao carobnim stapicem pretvaraju u pogresne investicije. Ja ne kazem da je Austrijsko objasnjenje tacno, samo kazem da moramo imati neko objasnjenje, a da prica o “regulatory failure” ili iskriljenoj strukturi poreskih podsticaja nije objasnjenje za taj problem (iako jeste za mnoge druge vazne probleme).

Objasnjenje koja si dao tipa Bazel II govori samo o problemima koji su vodili kolapsu nekih banaka u Americi. Ne kaze nam nista o recesiji i njenim uzrocima, Recesija u Kanadi je skoro jednako ostra kao i u SAD iako nije bilo nikakvih problema sa bankama. Ni u jednom trenutku nije postojala “finansijska kriza”. Ali, kad pogledas politiku Bank of Canada vidis da je bila kao jaje jajetu politici Feda, skoro 4 godine ektremno niskih, ponekad i realno negativnih kamatnih stopa.

Na kraju, nije jasno zasto konkurenciju papirnih valuta smatras boljom od zlata. Neka vlada dopusti recimo stednju u bankama u zlatu i obavljanje svih transakcija u zlatu. Slobodno drustvo, bez ikakvog “inzinjeringa”. Zasto mislis da bi u Srbiji dozvoljavanje ljudima da stede i trguju i dolarima i funtama bilo ok, a da stede i trguju u zlatu ne?

Željka Buturović said...

"Medjutim, kako on kaze, drzave ne zele da izgube kontrolu nad novcem zato sto im ona proizvodi sredstva za potrosnju i vojevanje ratova..."

ne znam sto je novac tu specijalan - isto moze da se kaze i za poreze, sudove, zapravo svaku stvar u kojoj drzava ima monopol.

obaska ova prica o vezi ratova i novca. sta, kao ratova nije bilo pre centralnih banaka?

Marko Paunović said...

Zeljka,

Ukratko, mnogo je lakse finansirati rat kada imas centralnu banku. Lakse je nastampati pare za finansiranje rata nego naplatiti poreze ili naci nekoga ko ce ti pare pozajmiti. Klasican primer - Srbija ranih devedesetih.

Anonymous said...

Sigurno da se oduvek ratovalo , ali to je oduvek zahtevalo bolan proces uvodjenja novih i vanrednih i/ili povecavanja starih poreza sto je smanjivalo entuzijazam stanovnistva za rat i umanjivalo stabilnost vlade u ratnim uslovima . Danas je tu instant resenje - stampaj bato ! Uz malo vatrene retorike prosecni pijanac se ni nece zapitati kako se finansira ratni napor , nece ni sanjati da ga i on placa kroz inflatorno oporezivanje . Milina za neodgovorne rezime , mislim da bi svako ko je 1993 bio u Srbiji trebao ovo da zna sticajem okolnosti .

Sa ukidanjem zlatnog standarda se pocelo 1914 radi finansiranja WWI , a zavrsilo 1971 kada je ukinut i poslednji ostatak - konvertibilnost dolara za zlato na medjunarodnom planu posto je De Gol Amerima u prethodnoj dekadi urnisao zlatne rezerve .

Ako sam dobro shvatio Slavisa tvrdi da zlatni standard ne vredi nista jer su vlade uprkos njemu stampale pare ?

Željka Buturović said...

"Ukratko, mnogo je lakse finansirati rat kada imas centralnu banku. Lakse je nastampati pare za finansiranje rata nego naplatiti poreze ili naci nekoga ko ce ti pare pozajmiti."

da je ovo tacno, odnosno presudno, najratobornije nacije bi bile zemlje sa centralnom bankom. u realnosti, najratobornije su razne primitivne zajednice miljama daleko od banaka i inflacije, tipa yanomamo. najvise ratova se vodi na bliskom istoku i africi - opet primitivnim drustvima opsednutim etnicitetom i religijom.

"Sigurno da se oduvek ratovalo , ali to je oduvek zahtevalo bolan proces uvodjenja novih i vanrednih i/ili povecavanja starih poreza sto je smanjivalo entuzijazam stanovnistva za rat i umanjivalo stabilnost vlade u ratnim uslovima."

ratovi su postojali pre nego sto je postojao pojam 'vlade'. stavise, nesto slicno ratu postoji i medju simpanzama. rat nije nesto sto je ljudima nametnuto od strane pohlepne vlasti nego nesto sto oni, u velikom broju slucajeva, traze.

"Uz malo vatrene retorike prosecni pijanac se ni nece zapitati kako se finansira ratni napor , nece ni sanjati da ga i on placa kroz inflatorno oporezivanje . Milina za neodgovorne rezime , mislim da bi svako ko je 1993 bio u Srbiji trebao ovo da zna sticajem okolnosti."

prosecni pijanac se mozda nece zapitati kako se finansira rat, ali ne zato sto misli da je dzabe, nego zato sto je spreman da za njega plati visoku cenu (nemali broj ljudi je spreman i da pogine) pa je pitanje cene sporedno. nije sve u porezima i novcu.

Strile said...

Zeljka, ova teza da ljudi ratuju zato sto zele, pa cak i ginu zato sto zele, prilicno je samoobjasnjavajuca - samo ljudskoj delatnosti pridas zelju da bas rade to sto rade, i resena stvar. i prilicno je antropoloski pesimisticna. Mislim da je bolje reci da ljudi, cak i citavi narodi, pa cak i oni najprosveceniji, mnoge stvari rade sa nesagledavanjem svoje buducnosti. Posledice jesu rezultat ljudskog delovanja, ali cesto ne i ljudskih planova (pa makar ih psihoanaliticki pomerila sa svesnog plana na plan zelje). Ratovi i revolucije su cesto izbijale kada nije bilo nekih posebnih naznaka nezadovoljstva, niti se takvo sto moglo ikako predvideti. Cak ni politicari ili drustveni akteri koji su neposredno doveli do ratova ili revolucija. Isto princip vredi i kod iznalazenja onih instituta koji su doveli do napretka u ljudskim poslovima. Tako dobre zakone necemo pripisati ni prvom zakonodavcu, niti ocevima utemeljivacima, nego delovanju generacija, koje cesto nisu nameravale da ostvare ono do cega je dovelo njihovo delovanje. Neko je rekao da se "covek ne popne nikad tako visoko kao onda kada ne zna kud ide".

Željka Buturović said...

"Mislim da je bolje reci da ljudi, cak i citavi narodi, pa cak i oni najprosveceniji, mnoge stvari rade sa nesagledavanjem svoje buducnosti. Posledice jesu rezultat ljudskog delovanja, ali cesto ne i ljudskih planova..."

slazem sa tim ali ne vidim kakve to ima veze sa ovim sto sam rekla. ja nisam ni rekla da ljudi zele posledice rata - oni zele da ratuju, a posledica svakako ima neplaniranih i nepozeljnih. sumnjam da je neko u srbiji '90. planirao, jos manje prizeljkivao, hiperinflaciju i bombardovanje NATO-a. to i dalje ne znaci da nisu zeleli da ratuju - da ih je, eto, zaveo lukavi milosevic jer je stampanjem para sakrio cenu rata. da milosevic nije hteo da ratuje, izabrali bi nekog drugog ko je hteo.

Anonymous said...

"ratovi su postojali pre nego sto je postojao pojam 'vlade'. stavise, nesto slicno ratu postoji i medju simpanzama. rat nije nesto sto je ljudima nametnuto od strane pohlepne vlasti nego nesto sto oni, u velikom broju slucajeva, traze."

Mislim da niko od nas ne veruje u levicarske gluposti na temu kako je ratove izmislila korumpirana vlast u saradnji sa vojno industrijskim kompleksom .
Medjutim , kako nikad jedna posledica nema jedan uzrok ni uticaj raznih netransparentnih interesa nije iskljucen .
U ovom smislu najvaznije je sto je sam proces finansiranja rata manje transparentan kad vlast moze da stampa pare . Kada bi se u 19. veku povecali nameti za 20-30% svima je bilo jasno posto je rat , kada vlast krene da stampa novac to se ne oseca tako neposredno i brzo pa je samim tim i uticaj na entuzijazam za rat manji .
Porez na promet je na primer prvi put uveden u Nemackoj 1916 radi ratnih napora , mozda se Nemacki moral sporije topio da se islo posrednijim putem nabavke para kroz stampu .

Doduse , cak ni sa zlatnom podlogom nije iskljuceno da ce vlast nastampati novac . Ko garantuje da nije odstampano vise od onoga za sta u trezoru postoji podloga ? Cak je i u Starom Rimu postojala pojava zvana "kvarenje" novca . Kad su imali vanredne izdatke kovali su zlatni novac sa slabijim stepenom cistoce .
Medjutim , ovaj danasnji papirni novac bez ikakve podloge je ipak najednostavniji za nemilosrdno stampanje .

Takodje stampa omogucava ulazak u rat bez odobrenja parlamenta , jer za stampanje nije potrebno izglasavanje u parlamentu/kongresu kao u slucaju promene poreske politike .

"prosecni pijanac se mozda nece zapitati kako se finansira rat, ali ne zato sto misli da je dzabe, nego zato sto je spreman da za njega plati visoku cenu (nemali broj ljudi je spreman i da pogine) pa je pitanje cene sporedno. nije sve u porezima i novcu."

U Srbiji bogme nije bilo dovoljno spremnih . Vojska je bila totalno understaffed pred Vukovarom , stopa dezerterstva je bila ogromna , a Sloba je u to vreme imao ogromnu podrsku .
Postoji bitna razlika u podrsci za neki potez vlasti dok postoji nada da ce neko drugi da plati zivotom ili parama . Stampanje je mera koja prilicno dobro produzava trajanje te nade .

Strile said...

Pa, nisam ni ja rekao da si rekla da zele posledice rata, nego da zele da ratuju - sto si ti zapravo i tvrdila. Time tvrdis da je Milosevic nekakvo politicko olicenje iracionalne zelje Srba da ratuju, koju stavljas u srediste svog tumacenja. Na taj nacin ti ne objasnjavas stvari ljudskih poslova nevidljivom rukom, nego skrivenom rukom (pomeranjem tumacenja sa svesnih planova na plan iracionalne zelje), ili mozda pre redundantnom rukom - rukom u ogledalu. Milosevic je koristio strategiju skrivene ruke. Kako? Pa govorio je narodu jedno, a skrivao je pravu cenu toga i lose posledice prebacivao na delovanje "zavere" neprijatelja. Dakle, Milosevic nije govorio o ratu, nego o miru (Seselj je govorio o ratu, ali on je bio samo dvorska budala - koje cesto znaju da govore istinu, ali imaju taj problem sto ih niko ne uzima ozbiljno), Milosevic nije govorio o hiperinflaciji nego o svedskom standardu, Milosevic nije govorio o klanju i silovanju, nego o zastiti golorukog naroda. Uza sve to, cak ni Milosevicu nije bilo do rata, klanja i hiperinflacije. Hteo je da ocuva vlast u istorisko-politicki negativnoj konstelaciji po tu njegovu zelju. A ne bi mu bila potrebna ta strategija da su Srbi bili tako iracionalni i zeleli rat, klanje i sve te grozne stvari koje im ti pripisujes.

Sto se tice, dakle, Miloseviceve monetarne politike i rata, i tu je bilo delovanja skrivene ruke, tj. te mimikrije vlasti. Verovatno ti je poznato da je prvi akt secesije u bivsoj SFRJ izvela upravo Miloseviceva Srbija, upadom u monetarni sistem NBJ? Pa Zajam za preporod. Pa stampanje para. Sve to Milosevic ne bi mogao da izvede - da se vratimo na glavni tok diskusije - da je NBJ bila nezavisna (to bi bila Slavisina teza), a pogotovo ne bi to mogao da je postojao zlatni standard. U vreme zlatnog standarda, ratovi su slabili vladare, posle njih bi cesto usledile pobune, pa cak i revolucije. Jer se znalo da ih se moze finansirati samo iz poreza i ljudima je bila ocigledna veza izmedju pada njihovog standarda i rata. Milosevic je tu posledicu mogao da kamuflira kroz stampanje para, upadom u platni promet drugih republika, itd. Naprosto je bila manje vidljiva ta kauzalna veza, sto je stvorilo prostor za drzavnu propagandu da uzrok pomeri na drugu stranu (sankcije, zavera zapada, Vatikana, kominterne, itd.). Tvoja teza ne objasnjava upravo taj raskorak izmedju uzroka i posledice (ona je kod tebe direktna i istoimena), koji omogucuje ova interpretativna pomeranja.

Mozda bi Srbi i platili tu cenu zbog patriotizma, nacionalne empatije, osecanja ugrozenosti, itd., ali tesko zbog neke svoje krvolocnosti i ratobornosti. A mozda ne bi Milosevic nikad ni zadobio toliku moc da nije mogao da kontrolise ekonomiju. Na kraju, on je i pao sa vlasti zbog posledica NATO bombardovanja, koje je ruiniralo ekonomiju, pa je kontrola koju je imao bila potpuno nesvrsishodna. Curelo je na sve strane. Vise se nije mogla kriti cena ratovanja.

Željka Buturović said...

"Na taj nacin ti ne objasnjavas stvari ljudskih poslova nevidljivom rukom, nego skrivenom rukom (pomeranjem tumacenja sa svesnih planova na plan iracionalne zelje)..."

upravo je obrnuto. teza da gradjani srbije tad nisu hteli rat implicira da su oni imali skrivene zelje koje su bile potpuno suprotne onima koje su otvoreno iskazivali kroz svoje odluke.

"Milosevic nije govorio o hiperinflaciji nego o svedskom standardu, Milosevic nije govorio o klanju i silovanju, nego o zastiti golorukog naroda. Uza sve to, cak ni Milosevicu nije bilo do rata, klanja i hiperinflacije. Hteo je da ocuva vlast u istorisko-politicki negativnoj konstelaciji po tu njegovu zelju. A ne bi mu bila potrebna ta strategija da su Srbi bili tako iracionalni i zeleli rat, klanje i sve te grozne stvari koje im ti pripisujes."

prvo, rat, cak i ovaj balkanski, se nije sastojao iskljucivo ili cak prvenstveno od "klanja i silovanja". niko nije rekao da su srbi kolektivno zeleli da kolju i siluju. zeleli su prevashodno da osvoje odredjene teritorije da bi na njima sprovodili svoju politicku volju. da su im hrvati i muslimani u startu prepustili te teritorije rata mozda ne bi ni bilo.

drugo, slazem se da je milosevic bio pre svega pragmatican politicar, poseban samo po svojoj beskrupuloznosti. ali se ne slazem sa pricom da je percipirana sustina njegove politike bio mir, cvrsta valuta i visok standard. te stvari obecava svaki kandidat a ivan djuric je bar mogao da ukaze na rezultate markovica u tom smislu pa je opet dobio vrlo mali broj glasova.

ljudi u srbiji nisu bili sokirani - a jos manje besni - kad su 1991. shvatili da su usli u rat. da jesu, ne bi cekali 2000. (dakle, sedam godina posle hiperinflacije cija je inicijalna nevidljivost navodno bila glavni uzrok rata) da ga skinu.

"Sve to Milosevic ne bi mogao da izvede - da se vratimo na glavni tok diskusije - da je NBJ bila nezavisna (to bi bila Slavisina teza), a pogotovo ne bi to mogao da je postojao zlatni standard."

ma daj covece. jugoslovenska vlast (ante markovic i sl) krajem osamdesetih nije imala nikakvu legitimnost u ocima gradjana raspadajuce SFRJ. nema te centralne banke ili monetarne politike koja je mogla da se odrzi u tim okolnostima.

jednostavno, ljudi vise nisu hteli da zive zajedno, pa su krenuli da ratuju oko teritorija. a po tebi ispade maltene da bi 1% vece kamate sve to sprecile.

"Naprosto je bila manje vidljiva a kauzalna veza..."

veza izmedju pocetka rata i njegovih posledica je uvek odlozena i nikad ocigledna. zlatni standard i monetarna politika tu igraju minornu ulogu. i kad bi sveukupna ekonomska cena rata bila ocigledna, ratova bi i dalje bilo zato sto ne bi bila ocigledna njegova cena u zivotima, teritorijama, samostalnosti itd.

"Tvoja teza ne objasnjava upravo taj raskorak izmedju uzroka i posledice (ona je kod tebe direktna i istoimena), koji omogucuje ova interpretativna pomeranja."

raskorak izmedju uzroka, u smislu motiva i ocekivanja od rata, i njegovih objektivnih posledica uvek postoji - pa mislis kad neko pleme ide u rat, da njegovi clanovi znaju da ce, ne znam, njihove zene biti silovane ili njihove kuce spaljene? nema sta ja posebno da objasnjavam taj raskorak - on se podrazumeva jer je rat ekstremno komplikovana pojava koja cesto traje nekoliko godina i cije posledice niko ne moze da proracuna. neki smatraju (npr. blainey u knjizi "the causes of war") da je jedan od uzroka ratova upravo to sto dve strane ne mogu da se sloze oko toga koje bi bile posledice rata izmedju njih (e.g. obe misle da ce da pobede).

"Na kraju, on je i pao sa vlasti zbog posledica NATO bombardovanja, koje je ruiniralo ekonomiju, pa je kontrola koju je imao bila potpuno nesvrsishodna."

i opet se vracamo na tu temu da je ekonomski standard jedini relevantan motiv u politici. ta teorija nema ni psiholoski ni istorijski osnov.

Anonymous said...

"ljudi u srbiji nisu bili sokirani - a jos manje besni - kad su 1991. shvatili da su usli u rat. da jesu, ne bi cekali 2000. (dakle, sedam godina posle hiperinflacije cija je inicijalna nevidljivost navodno bila glavni uzrok rata) da ga skinu."

Niko ovde nije rekao da je hiperinflacija bila uzrok , a pogotovo ne glavni uzrok rata - vec da je to pogodna metoda za raznorazne avanture .
Kako god , bas negde od pomenute 1992-1993 SPS gubi vecinu u parlamentu i vlada pomocu kupljene opozicije ( Mihajlovic , Radikali , delovi DS i sl. ) . Trebalo je jos dosta toga da se skupi pa da skinemo na ulici , ali rat i inflacija su bili dovoljni da njegov SPS izgubi apsolutnu vecinu .

Slaviša Tasić said...

Da samo odgovorim na pitanja direktno vezana sa post.

Igore - deficit ni dug nije ogroman, cak ni sada posle Obame. Nema nikakvog armagedona. Moze biti inflacije jer su prosle godine nastampali mnogo para, ali cak ni to, gledajuci npr. dugorocne kamatne stope, trziste u proseku ne predvidja.

Ivane - oko inflacije u jednom i drugom sistemu, ti kazes "Razlika je da su troskovi proizvodnje zlata enormni i odanost naroda mnnogo veca. ... U sistemu zlatnog standarda ona mora da plati vrlo visoku cenu da dodje do novog zlata."

Ne bi nabavljali novo zlato, nego bi radili kao sto su radili 1914-1973., stampali bi novac i bez pokrica. Mi ne govorimo o cistom zlatnom rezimu gde nema papirnog novca nego samo zlata, tako nesto je zastarelo jos u 16 veku a nemoguce je u ekonomiji danas. U modernom zlatnom standardu ti opet imas papirni novac ali se stampa na osnovu zlata. Oni bi to ignorisali -- ili u suprotnom, ako su toliko dobri da ne bi ignorisali, onda im i ne treba zlato.

Drugo, nemam nista protiv zlata kao jedne moguce valute u konkurenciji valuta. U slobodnom sistemu mozda bi neka privatna banka tvrdila da je njen novac pokriven zlatom i tako dobila poverenje ispred ostalih. To bi bilo nesto slicno free bankingu. Ali nisam siguran da bi zlato danas bilo bolja podloga od neke stabilne valute, recimo evra. Ne znam sta bi na trzistu pobedilo.

Oko poslovnih ciklusa, slazem se sa austrijskim mehanizmom i jasna mi je razlika sa obicnom stagnacijom, ali opet je njegova relativna vaznost sada manja. Velike krize kao sto je ova izazvala je regulacija; poslovne cikluse danas izaziva i npr. fiskalna politika, taj fiskalni makro menadzment nije postojao u vreme Misesa i ranog Hayeka. Ne da ABCT nije tacna, nego taj deo poslovnih ciklusa koji danasnja inflacija izaziva nije jak razlog protiv danasnjeg centralnog bankarstva.

ChiCha:

"Ako sam dobro shvatio Slavisa tvrdi da zlatni standard ne vredi nista jer su vlade uprkos njemu stampale pare ?"

Tako je.

Strile said...

Bez zelje da raspravu skrecem sa glavnog toka, odgovoricu samo Zeljki.

1. "ljudi zele rat, etc..." - To sto neko ne zeli rat a do rata ipak dodje, ne znaci da je on glumio pacifizam, da je cinican, socijalni ketman, itd. Mozda samo da je politicki naivan. Ti stalno u svojim tumacenjima (retroaktivno) poturas tu nekakvu zelju-za-ratom u objasnjavanju rata. To je nekakva psihosocijalna igra skrivacha, gde se na kraju nepogresivo pojavljuje ono sto smo na pocetku pretpostavili. Ako je to rat, onda dobijemo zelju za ratom, ako je mir, onda valjda zelju za mirom, u nedogled. To sto meni sad prebacujes da moje objasnjenje rata - umesto tvog objasnjenja direktne zelje-za-ratom - upravo pretpostavlja da su samo vesto glumeli da ne zele rat iako su ga u stvari prizeljkivali, samo potvrdjuje moju tezu da ti tu zelju vidis i tamo gde nje nema. Da, ljudi mogu da glasaju za nekog ocekujuci mir i blagostanje ili resenje konflikta mirnim putem a da time, u stvari, potpomognu rat, siromastvo ili razbuktavanje konflikta. Jednostavno, poveruju pogresnom coveku. Mislim da se nesto slicno upravo i desilo u Srbiji devedesetih.

2. "klanje i silovanje; mimikrija vlasti, ideologija, iracionalnost, govoriti jedno raditi drugo, itd." - o klanju i silovanju sam govorio metaforicki opisujuci rat. Mogao sam se posluziti i geopolitickom metaforom, pa reci i "osvajanje teritorija", to nista ne menja na stvari. Opet bi tvoja (modifikovana) teza da su "zeleli osvajanje teritorija" - dakle vise ne "zele rat" kao takav - bila pogresna. Mozda su zeleli "ocuvanje Jugoslavije", jer im je to bilo sinonim za mir; mozda nisu glasali za opoziciju jer su oni najvljivali promene, nesto nepoznato, a Milosevic je nudio status quo i nesto poznato; mozda su Vuk i Seselj pricali o seci ruku i prebrojavali krvna zrnca, dok je Milosevic bio lisen tog "jezika rata". Uopshte, precenjujes timoticke snage u ljudskoj psihi. Ljudi su prilicno konzervativni, teze sigurnosti, miru i blagostanju. Na zalost, cesto biraju pogresna sredstva ili ljude za ostvarenje svojih ciljeva.

I da, to sto je Ivan Djuric dobio stotinjak hiljada glasova, pre govori o slabosti nase demokratske opozicije, nego o Milosevicevoj snazi. Politicke promene u Srbiji devedesetih su dosle spolja, nije ih opozicija trazila, nije postojao nikakav intelektualni ili drustveni pokret koji bi te promene isposlovao. Sve sami anonimusi koji su dokazivali da su veci popovi od pape. Ivan Djuric veci Jugosloven od Slobe koji brani Jugoslaviju od secesionista; Vuk i Seselj veci nacionalisti od Slobe koji brani nezasticen i goloruk narod na Kosovu i u Hrvatskoj... Paceri. Demokratija nije bila tema. Nismo ni imali opoziciju. Imali smo udbae i dvorske mislioce., imali smo "praksisovce" i Siminu 9a. Posto su ovi iz Simine dokazani nacosi, ajd da pomenem ove druge. Nasi praksisovci - ukljucujuci Miladina Zivotica, Zagu Golubovic, Nebojsu Popova, da pomenem samo dokazane pacifiste - isli su na poklonjenje Milosevicu, drzali vatrene govore o ugrozenosti Srba na Kosovu, itd. Da li su i oni zeleli rat? Sa takvom opozicijom, Milosevic je mogao samo da diktira teme, pucka svoj tompus i da slaze figure na sahovskoj tabli. Sa takvom opozicijom je rat mogao biti mir, ropstvo sloboda, siromastvo blagostanje. To je bila sustina njegove politike i vecina je tu politiku tako percipirala.

Strile said...

3. "upad u platni promet, finansiranje rata, itd." - centralna banka nije bila nezavisna u SFRJ, a i pod Antom Markovicem su se stampale pare. Bila je stvar politicke odluke. Sticajem okolnosti, Milosevic je imao jaci politicki motiv da kontrolise NBJ a preko nje i platni promet ostalih republika. Cist monetarni separatizam, tacnije, drzavni udar. (Bila je dobra emisija na b92 o tome, par puta reprizirana.) Sad, da li su finansije toliko nebitne, ne znam, uglavnom, Milosevic je preko kontrole nad NBJ smatrao da moze da efikasno kontrolise nepocudne republicke oligarhe.

Ne secam se da sam trvdio, niti bilo ko ovde, da bi stabilan dinar i nezavisna centralna banka (ili zlatni standard) pacifikovali situaciju. Samo da bi bez kontrole politike nad privredom i ekonomijom, Milosevic mnogo teze vladao na autokratski nacin, to bi. Vidis, samom Milosevicu je bilo vazno nesto sto ti potcenjujes: kontrola nad ekonomijom je neophodna za autoritarnu politiku, cak njeno specificno obelezje. I tu ti rat dodje kao nastavak planske ekonomije drugim sredstvima. Pa zar, uostalom, citava poenta liberalne ideje i nije u tome da se odvoje politika i ekonomija, da se politici suzi prostor za upliv u ekonomiju? I ne razlikuju li stepen slobode, mira i prosperiteta u pojedinih nacija upravo stepenom nezavisnosti ekonomije od politike? I ne nazivamo li totalitarnom drzavom onu drzavu koja te slobode ne postuje, a njenu privredu ratnom privredom? Socijalizam, kejnzijanizam, nacional-socijalizam, itekako imaju veze sa ratnom privredom vodjenom tokom I svetskog rata. A verujem i sa uvodjenjem centralnih banaka i napustanjem zlatnog standarda. Nije li XIX vek bio vek liberalizma, zlatnog standarda, mira i prosperiteta? Niko ovde nije pomenuo okolnost da je avgusta 1914., nakon sto je austrougarski parlament izglasao ratne kredite, njen ministar finansija doziveo srcani udar i umro. To je bio niko drugi nego Eugen fon Bem-Baverk, jedan od pionira AE skole. Njegova smrt verovatno oznacava trenutak u kome je ekonomija izgubila svaku samostalnost. Vreme u kojem je za samo predlaganje parlamentu napustanja zlatnog standarda i uvodjenje papirnatog novca bilo zapreceno smrtnom kaznom vesanjem - kao sto je to bilo na Divljem Zapadu - bilo je daleko iza. Ni malo minorna promena, dakle. I tice se sustine liberalizma i prevlasti socijalistickih ideja posle WWI.

Dakle, to da li su ljudi hteli ili ne da "zive zajedno" (opet pomeranje zelje sa zelje za ratom, preko zelje za osvajanjem teritorija, do zelje da ne zive zajedno, ah ta zelja, pravi lakanovski klizeci oznacitelj) - odlucio je Milosevic svojim politickim voluntarizmom, a ekonomija mu je bila samo verna sluskinja. I verovatno je on zaista i zeleo to - verovao je da ce ucenom pacifikovati nepodobne kadrove, da ce biti Tito posle Tita, itd. Ta ko bi se odricao onolike zemlje? Ali stvari su izmakle toj politickoj kalkulaciji. Da narod, obicne ljude pitala da li zele da zive zajedno, na tvoje cudjenje, odgovorili bi ti sa "Da!", a da si im onda rekla "Pa, sto onda glasate za Milosevica?", odgovorili bi ti verovatno nesto tipa: "Pa, on je jedini za ocuvanje zemlje, ovi drugi su separatisti." Da si im rekla da je separatista bas Milosevic, jer ucenjuje i pljacka druge republike kroz savezne finansijske institucije, cime zeli da ostvari politicku vlast nad njima, verovatno bi ti rekli da tako i treba sa separatistima. Po tvojoj logici bi, onda, pre Slovecne trebalo optuziti zbog "zelje da ne zive zajedno", jer su se oni o tome izjasnili i na referendumu. Isto bi bilo i sa Hrvatima i ostalima, da su sprovodili referendum. Bosanski Srbi su se izjasnili za to da "zive zajedno", pa bi ih odmah trebalo ratosiljati te "zelje za ratom", zar ne? Eto nove komplikacije, eto jos jednog mutiranja zelje u najavi!

Strile said...

4. "kauzalne veze..." - mislim da sam to dovoljno ilustrovao gore. Ovde cu samo jos reci da i rat moze biti posledica, a ne samo posledice rata. Upravo o tome sam ti govorio, jer si ti rat na prostoru bivse SFRJ (a mislim da kod tebe to vazi kao nekakva univerzalna socijalno-antropoloska istina) kazualno odredila preko zelje za ratom. Ja se slazem da je rat "komplikovana pojava", ali mislim da su i uzroci rata komplikovani i da ne postoji direktna veza izmedju zelje za ratom i samog rata. Cesto rat bude i nenameravana posledica nasih delatnosti. Tako se onda ljudi svadjaju ne samo oko toga "koje bi bile posledice rata izmedju njih", kako to kaze uceni Blainey, nego i oko toga "ko je prvi poceo, pizda ti materina", kako bi to rekla vecina neosvescenih ovdasnjih posednika "zelje za ratom". Tvoj odgovor je tu redundantan i samoobjasnjavajuci, kao sto sam na pocetku tvrdio.

5. "ruinirana ekonomija, politicki debalk, etc" - ekonomski standard nije jedini relevantan faktor u politici, naravno. To niko nije ni tvrdio. Ja sam tvrdio da je Milosevic izgubio poluge vlasti, jer je NATO bombardovanjem unistena ekonomija. Nije se imalo cime krpiti. A sustina njegovog samodrzavlja jeste bila kontrola nad ekonomskim tokovima, jer je sustina svake autoritarne vlasti kontrola politike nad ekonomijom, per definitionem. Nije tu vazan standard, nego treba nahraniti pse rata, policiju, vojsku, treba dati sinekure svojim seizima, itd. Autoritarizam je skupa igracka. Znaci, bombardovanje je, paradoksalno, oznacilo liberalizaciju srpske privrede, tj. raskid sprege izmedju politike i privrede - njenim unistenjem. Tek tada se pokazalo ogoljeno jezgro te politike, njeno nistavilo i zlo. Zaista jedan krajnosni politicki fenomen, ali takva nam je sudba valjda.

I da dodam na kraju, jasno je da svime ovim ne zelim da relativizujem odgovornost "naroda" za rat. Jednostavno sam morao da reagujem na jednu neodrzivu tezu - da postoji vidljiva ruka zelje u ljudskim poslovima, pa tako i onim ratnim. Stvar je, doista, mnogo komplikovanija. Tvoja teza je nakakav sartrovski antropoloski egzistencijalizam apsolutne transparentnosti svesti i slobode i iz nje proishodece apsolutne odgovornosti. I da, niko ne voli rat a najmanje oni koji su okusili njegove blagodeti. Naprosto, ne valja ti teorija. Chicha je pominjao dezerterstvo, pad popularnosti, itd.

Željka Buturović said...

iskreno, ja nemam pojma o kakvoj 'zelji za ratom' vi pricate a pominjete je u svakoj drugoj recenici. iako sam u jednom trenutku iskoristila taj izraz, ja nisam pricala ni o kakvoj 'zelji za ratom' koja postoji u prazno, nevezano od istorijskog konteksta i kao cilj sam sebi. moja poenta je da kada demokratija, pa cak i onakva kakva je postojala u srbiji, udje u rat, to se u najvecom slucaju desava jer taj rat ima podrsku naroda a ne zato sto je lider, na kvarno, koriscenjem kasnjenja efekata inflacije, usao u rat koji narod nije hteo.

"Po tvojoj logici bi, onda, pre Slovecne trebalo optuziti zbog "zelje da ne zive zajedno", jer su se oni o tome izjasnili i na referendumu. Isto bi bilo i sa Hrvatima i ostalima..."

ne secam se da sam iznosila nekakve optuzbe. naravno da su i hrvati bili vise nego orni za rat, kao i slovenci, koji su sve i zapoceli ubijajuci jugoslovenske vojnike.

hrvati i sad slave svoj rat, a to bi sasvim moguce radili i srbi da su zadovoljniji rezultatima i da bolje stoje na medjunarodnom planu. i to nije nikakav raritet, ratovi se slave prakticno svuda u svetu. naravno ne svi ratovi od strane svih ucesnika.

Saša said...

Ako se dobro sećam, Hayek je govorio da je nema šanse da se više ikada vratimo na zlatni standard, jer jednom kada ljude ubediš da se bez nečega može, nema teorije da ih ponovo ubediš u suprotno. Mislim da je on u načelu bio za zlatni standard, ali i da je istovremeno bio realan po pitanju mogućnosti povratka na njega. Lično sam skloniji "free banking" rešenju, nego zlatnom standardu, pa što Slaviša reče, ako neka banka izađe na tržište sa valutom koja ima 100% pokriće u zlatu i ako to bude odlučujući faktor u osvajanju liderske pozicije, onda neka bude tako. Tržište je to koje treba da odluči koja roba će se dominantno koristiti kao medijum razmene, a ne stručnjaci, pa bio to i sam Hayek.

Ivan Jankovic said...

Sasa,

Trziste je uvek kroz istoriju odlucivalo da je zlato novac. U svakoj razvijenoj civilizaciji zlato je bilo novac, od Grcke, Rima, Kartagine, arapskog sveta pod Umajadima i Abasidima, srednjovekovne i moderne Evrope, uvek. To sto protivnici zlatnog standarda danas predlazu nije slobodno trziste nego konkurencija vise drzavnih valuta, emitovanih od razlicitih centralnih banaka. Od kad se to zove slobodno trziste?

Sto se tice free bankinga on nije u neskladu sa 100% zlatnim standardom. Naprotiv - "free banking" kao pojam znaci samo konkurenciju banaka i odsustvo kreditora zadnjeg pribezista (centralne banke). Sve to postoji u sistemu 100% zlatnog standarda. U neskladu sa zlatnim stndardom je samo fractional reserve free banking, koji dopusta koriscenje delova novca sa depozitnih racuna za kreiranje kredita "iz nicega" sto je centralni mehanizam kojim se povecava vestacki monetarna masa, snizava kamatna stopa i izaziva poslovni ciklus. Kad kazes da si za free banking, nisi nista rekao o tome da li si za ili protiv 100% zlatnog standarda, jer ima vise formi free bankinga. Recimo, zlatni standard koji je postojao u 19 veku je imao jednu kljucnu slabost - iako je zahtevao 100% pokrice za banknote, nije zahtevao 100% za bankarske depozite, omogucavajuci bankama da "kreiraju" (izraz Fritza Machlupa) kredite ni iz cega ("out of thin air"). Mizesov predlog za reformu je bio povratak zlatu kao u 19 veku, uz ukidanje frakacionalnih rezervi banaka i usvajanje principa 100% zlatnih rezervi. To je jedini sistem kompatibilan sa racionalnom ekonomskom kalkualcijom i izbegavanjem poslovnog ciklusa.

Inace, ni jedna banka ne moze da izadje danas sa 100% zlatnim reservama, jer je trgovina zlatom zakonom zabranjena a zlato u privantom vlasnistvu pojedinaca konfiskovano od strane drzave. Ako biste probali sa nekim danas da izvrsite transakciju u zlatu, ili da stedite u zlatu u banci, zavrsili biste u zatvoru. to je kvalka 22, da upotrebim Slavisin izraz i ja. Ako se ta zabrana ukine, bye, bye konfeti valute. Svi bi stedeli u zlatu i obavljali transakcije u njemu. Posto to zna, politicka mafija zakonom zabranjuje zlato. Kao sto je Slavisa opisao, razlozi za to su ocuvanje bankrotirane drzave koja jede polovinu nacionalnog dohotka. sa trzisnim novcem, to je nemoguce.

perica said...

Znači, kad pričamo o novcu u današnjem smislu reči, mi ne govorimo o "medijumu razmene" nego o sredstvu za pljačkanje stanovništva od strane monopola sile - državnog aparata. SVE države su bankrotirane, ako se na njih primeni kriterijum bankrota za firmu ili privatno lice. Od posledica bankrota spasavaju se pljačkom, pardon porezom.
Jel sam ja to dobro razumeo?

Ivan Jankovic said...

Da, ja se slazem. Samo dodajem da ima jos vaznih aspekata te stvari osim eticko-filozofskog - naprimer da ekonomska kalkulacija o kojoj je Mizes govorio postaje nemoguca u sistemu sa fiat novcem. Ali, to zahteva poseban post za sta nemam vremena sad.

perica said...

Ivane, to što pominješ je ekonomski argument. Naravno da si u pravu (kao i Mizes) ali i pored nemogućnosti da ekonomski kalkulišu, komunisti (svih boja) se sasvim dobro drže na vlasti. Za problem održavanja državnog aparata kao mehanizma pljačke irelevantno je što ne može da kalkuliše - greške u "računu" odnosno arbitrarnim procenama pokriće pljačkom. Sve dok ima monopol sile, država ne mora da bude u stanju da kalkuliše.
Mislim da Slaviša ima argument - ako državni aparat ima moć da nametne "svoj" medijum razmene a zabrani sve ostale, onda je uvek u mogućnosti da ga "doštampa" i time opljačka stanovništvo teritorije koju okupira, ako parazitska klasa proceni da im je to u interesu. A ako suština problema nije u monetarnom "standardu" nego u prisili, onda ekonomija više nije relevantna nauka za rešavanje ovog problema. Teorijski aspekt problema je etičko-filozofski (nedopustivo je silom nametati medijum razmene) a praktički aspekt je politički: na koji način onemogućiti nametanje medijuma razmene?

Saša said...

Ivane,

U načelu sam za zlatni standard koji podrazumeva ukidanje frakcionalnih rezervi, ali se postavlja pitanje političke volje za njegovu implementaciju. Država iz dana u dan izmišlja neke nove razloge kako bi opravdala neophodnost svog postojanja, a zato joj je potrebno da štampa novac bez realnog pokrića. Samo u slučaju da ima samoubilački nagon, moguć je povratak na zlatni standard bez frakcionalnih rezervi. Zato mislim da je Slavišin predlog o konkurenciji valuta optimalno rešenje. Drugim rečima, možda nije najbolje rešenje, ali je definitivno rešenje koje bi u velikoj meri moglo da promeni stvari nabolje. Državni aparat i njegovi mehanizmi prisile se ne mogu ukinuti preko noći, ali se svakako mogu suspendovati u određenoj meri. Lično mislim da država i zlatni standard bez frakcionalnih rezervi ne mogu egzistirati zajedno. Neko je tu višak, a zna se i ko.

Ivan Jankovic said...

Sasa,

upravo frakcionalni sistem bez centralne banke je vrlo nestabilan. Ako prihvatimo taj argument da ne treba zagovarati ono sto nema veliku prakticnu sansu na uspeh frakcionalni sistem bez CB ima upravo minimalne sanse. Istorijski gledano on je bio vrlo nestabilan, i po pravilu zavrsavao u sve jacim zahtevima za uspostavom lender of last resort, koji se na kraju pretvarao u lender of first resort.

Unknown said...

Trebate li hitan financijski kredit kredit?
* Vrlo brzo i neposredni prijenos na vaš bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Dugotrajna otplate (1-30 godina) Trajanje
* Fleksibilni uvjeti kredita i mjesečno plaćanje
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon primitka informacije koje su potrebne
od tebe.

Kontaktirajte legitimno i licencirana tvrtka ovlaštena povjerenje
da financijska pomoć drugih zemalja.
Za više informacija i zahtjeva za kredit formirati zajedničku tvrtku, kroz

E-mail: cashfirmarena@gmail.com

SIR EVA Demeter
Generalni direktor
CASHFIRM

Unknown said...

Da li vam je potrebna hitna kredit kredit finansijski?
* Vrlo brz i neposredan prijenos na vaš bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Dugoročni otplate (1-30 godina) Dužina
* Fleksibilnije kredit i mjesečno plaćanje
*. Koliko dugo je potrebno da se finansira? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon prijema informacije koje su im potrebne
od tebe.

Kontaktirajte legitimna i licenciranih Trust Company ovlašteni
da finansijske pomoći drugim zemljama.
Za više informacija i prijavni obrazac zajedničkih poslovnih kredita, kroz

E-mail: cashfirmarena@gmail.com

SIR EVA DEMETER
Generalni direktor
CASHFIRM

Unknown said...

Trebate li hitan financijski kredit kredit?
* Vrlo brzo i neposredan prijenos na svoj bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Long-term otplate (1-30 godina) Dužina
* Fleksibilni uvjeti kredita i mjesečne uplate
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon primitka informacije koje su potrebne
od tebe.

Kontaktirajte legitimno i licencirani povjerenje tvrtka ovlaštena
da je financijska pomoć drugim zemljama.
Za više informacija i zahtjeva za kredit formirati zajedničku tvrtku, kroz

e-mail: cashfirmarena@gmail.com

SIR EVA Demeter
Generalni direktor
CASHFIRM

CAMILA JAMES said...

Pozdrav,
Zajam ponuda ovdje, jeste li zainteresirani? prijavite se sada: (kredit.offer10@gmail.com)
Jeste li bili odbijen od strane svoje banke? Imate li lošu kreditnu karticu?
Imate li neplaćenih računa? Jeste li u dugovima?
Trebate li pokrenuti posao? ako ste
zainteresiran za kredit,
Trebate kredit? Imamo 3% kredita kamatna stopa za vas,
I raspon kredit od 50,000.00 eura do 3.000.000,00 eura.

Kontakt g. Camila James putem e-maila: kredit.offer10@gmail.com ili nazovite: +2348078467513


Informacije Need su:
1. Puno ime: .........
2. Kontakt adresa: ......
3. Država / Grad: ...........
4. Zemlja: .........
5. Iznos potreban: ..............
6. Trajanje kredita: ..........
7. Ne Telefon: ..........
8. Mjesečna primanja: ...........

Najbolji Regard,

G. Camila James
MD / CEO

laura smith said...

Bok, Moje ime je Ivana pribisalić iz Singapura samo želim da svi oni koji su zaista traži kredit znati da još uvijek postoji zajam tvrtka možete vjerovati, ja sam tražio pravi i legitimni zajam pozajmljivanje tvrtke od 2014. godine, a sve ovaj put sam bio scammed bezbroj puta do prijatelj mi je rekao o tvrtki zove Laura Smith kreditu firma Isprva je bilo teško vjerovati, ali ja samo odlučili nastaviti i sa načinom na koji je (MD) je govorio sa mnom, a ne da sam bio potpuno uvjeren, ali odlučio sam ga probati, a kad je donio pitanje naknade i gotovo je pobjegao, ali sam pozvan hrabrosti platiti naknadu od čega je odmah je platio sam je dobio moj kredit od 60.000.00 eura u veljači 2016. na mom računu to je zaista ostvarenje sna za mene i moju obitelj, a danas sve to zahvaljujući Gospođa Laura Smith kreditiranja tvrtki i Bogu ja mogu opet nasmijati preporučujem ovu tvrtku na sve one koji su bili scammed i i oni koji nisu bili scammed jer su pouzdani i pouzdan. U slučaju da je potrebno znati više, tvrtka je e-{mrslaurasmithloanfirm@hotmail.com} Pošalji ih danas i bit će vam drago što ste učinili.

Ivana pribisalić

Unknown said...


Trebate li hitan financijski kredit kredit?
* Vrlo brzo i neposredan prijenos na svoj bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Long-term otplate (1-30 godina) Dužina
* Fleksibilni uvjeti kredita i mjesečne uplate
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon primitka informacije koje su potrebne
od tebe.

Kontaktirajte ovog legitimno i licencirani tvrtka, ovlašteni
dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i zahtjeva za kredit obliku

e-mail: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
NOVAC TVRTKA zajam tvrtki
CEO
TEL: +60183723787
E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Trebate li hitan financijski kredit kredit?
* Vrlo brzo i neposredan prijenos na svoj bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Long-term otplate (1-30 godina) Dužina
* Fleksibilni uvjeti kredita i mjesečne uplate
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon primitka informacije koje su potrebne
od tebe.

Kontaktirajte ovog legitimno i licencirani tvrtka, ovlašteni
dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i zahtjeva za kredit obliku

e-mail: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
NOVAC TVRTKA zajam tvrtki
CEO
TEL: +60183723787
E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Trebate li hitan financijski kredit kredit?
* Vrlo brzo i neposredan prijenos na svoj bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Long-term otplate (1-30 godina) Dužina
* Fleksibilni uvjeti kredita i mjesečne uplate
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon primitka informacije koje su potrebne
od tebe.

Kontaktirajte ovog legitimno i licencirani tvrtka, ovlašteni
dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i zahtjeva za kredit obliku

e-mail: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
NOVAC TVRTKA zajam tvrtki
CEO
TEL: +60183723787
E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Trebate li hitan financijski kredit kredit?
* Vrlo brzo i neposredan prijenos na svoj bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Long-term otplate (1-30 godina) Dužina
* Fleksibilni uvjeti kredita i mjesečne uplate
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon primitka informacije koje su potrebne
od tebe.

Kontaktirajte ovog legitimno i licencirani tvrtka, ovlašteni
dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i zahtjeva za kredit obliku

e-mail: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
NOVAC TVRTKA zajam tvrtki
CEO
TEL: +60183723787
E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Trebate li hitan financijski kredit kredit?
* Vrlo brzo i neposredan prijenos na svoj bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Long-term otplate (1-30 godina) Dužina
* Fleksibilni uvjeti kredita i mjesečne uplate
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon primitka informacije koje su potrebne
od tebe.

Kontaktirajte ovog legitimno i licencirani tvrtka, ovlašteni
dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i zahtjeva za kredit obliku

e-mail: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
NOVAC TVRTKA zajam tvrtki
CEO
TEL: +60183723787
E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Trebate li hitan financijski kredit kredit?
* Vrlo brzo i neposredan prijenos na svoj bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Long-term otplate (1-30 godina) Dužina
* Fleksibilni uvjeti kredita i mjesečne uplate
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon primitka informacije koje su potrebne
od tebe.

Kontaktirajte ovog legitimno i licencirani tvrtka, ovlašteni
dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i zahtjeva za kredit obliku

e-mail: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
NOVAC TVRTKA zajam tvrtki
CEO
TEL: +60183723787
E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Trebate li hitan financijski kredit kredit?
* Vrlo brzo i neposredan prijenos na svoj bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Long-term otplate (1-30 godina) Dužina
* Fleksibilni uvjeti kredita i mjesečne uplate
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon primitka informacije koje su potrebne
od tebe.

Kontaktirajte ovog legitimno i licencirani tvrtka, ovlašteni
dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i zahtjeva za kredit obliku

e-mail: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
NOVAC TVRTKA zajam tvrtki
CEO
TEL: +60183723787
E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Trebate li hitan financijski kredit kredit?
* Vrlo brzo i neposredan prijenos na svoj bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Long-term otplate (1-30 godina) Dužina
* Fleksibilni uvjeti kredita i mjesečne uplate
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon primitka informacije koje su potrebne
od tebe.

Kontaktirajte ovog legitimno i licencirani tvrtka, ovlašteni
dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i zahtjeva za kredit obliku

e-mail: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
NOVAC TVRTKA zajam tvrtki
CEO
Tel: +60182913326
E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Da li vam je potrebna hitna kredit ili bilo koje druge finansijske pomoći?
Nudimo sve vrste kredita na dva posto (2%) kamata. e-mail nas sada
putem: williamsloans14@gmail.com sa sljedećim informacijama

puno ime

datum rođenja::
zemlja:
broj osoba:
iznos kredita:
Trajanje kredita:
Svrha kredita:
mjesecna zarada:

Unknown said...

Svjedočenjem Tako sam dobio kredit od realnog i ORIGINALNI KREDITA
Kompanije koja se zove WILLIAMS KREDIT COMPANY. Vrlo sam sretan DANAS
I neka Bog blagoslovi WILLIAMS KREDIT COMPANY.


HITNO KREDIT PONUDA ODNOSE SADA.
Zdravo,
Moje ime je Lady Michel Robert, ja sam iz New York SAD, udata sam, imam
je u potrazi za pravi zajam kompanija u posljednjih 5 mjeseci i
sve što imam je gomila prevare koji me je da im vjerovati i na kraju
dana, uzeli su moj novac bez davanja ništa zauzvrat, sve
moja nada je izgubljena, ja sam zbunjena i frustrirana, mislim da je vrlo
teško feed mojoj porodici, Nikad nisam želeo da ima ikakve veze
s zajam tvrtki na internetu, pa sam otišao da pozajmi novac od
prijatelj, rekao joj je da sve što se dogodilo, a ona je rekla da može da mi pomogne, da
ona zna kompanija kredit koji mi može pomoći sa bilo koji iznos kredita
potreban mi je sa veoma niskom kamatnom stopom od 2%, da je upravo dobio
kredit od njih, ona me je uputio kako da se prijave za kredit, jesam
baš kao što mi je rekla, i nanosi ih na mail: (williamsloans14@gmail.com),
Nikada nisam vjerovao, ali sam pokušao i da moja
najveće iznenađenje sam dobio kredit u roku od 24 sata, nisam mogao da verujem,
ja sam sretan i bogat ponovo i ja sam zahvaljujući Bogu da takav kredit
kompanije kao što je to i dalje postoje na ovom prevare cijelog mjesta,
Molim te, savjetujem svima tamo koji su u potrebi kredita da se za
(Williamsloans14@gmail.com) oni nikada neće uspjeti vas, i
vaš život mijenja kao moj učinio.
Brzo se obratite WILLIAMS KREDITI COMPANY danas i dobiti svoj zajam od njih,
Bog blagoslovio Williams kredit kompanija za svoje istinske ponuda kredita.
Pobrinite se da kontaktirate Williams kredit za svoj kredit, jer sam dobila kredit
uspješno iz ove kompanije, bez stresa.

Unknown said...

Trebate li hitan financijski kredit kredit?
* Vrlo brzo i neposredan prijenos na svoj bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Long-term otplate (1-30 godina) Dužina
* Fleksibilni uvjeti kredita i mjesečne uplate
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon primitka informacije koje su potrebne
od tebe.

Kontaktirajte ovog legitimno i licencirani tvrtka, ovlašteni
dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i zahtjeva za kredit obliku

e-mail: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
NOVAC TVRTKA zajam tvrtki
CEO
Tel: +60182913326
E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Да ли је потребна хитна кредит код финансијског?
* Врло брзо и непосредан пренос на банковни рачун
* Отплата почиње осам месеци након што добије новац
банковни рачун
* Ниска каматна стопа од 2%
* Дугорочно отплате (1-30 година) Дужина
* Флексибилни услови кредита и месечна исплата
*. Колико времена је потребно да се финансира? Након подношења пријаве за кредит
Можете очекивати прелиминарни одговор мање од 24 сата
Средства за 72-96 сати након пријема информације које су им потребне
од тебе.

Контактирају легитимно и лиценцирана компанија, овлашћени
да дају финансијску помоћ Еверибоди
За више информација и кредитног захтева форми

Е-маил: цасхфирмарена@гмаил.цом


Срдачан поздрав
Сир Јоел Виллиамс
ГОТОВИНА ФИРМА КРЕДИТ ПРЕДУЗЕЋА
Директор
Тел: +60182913326
Е-маил: цасхфирмарена@гмаил.цом
Вебисите: цасхфирмарена.вордпресс.цом

Unknown said...

Trebate li hitan financijski kredit kredit?
* Vrlo brzo i neposredan prijenos na svoj bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Long-term otplate (1-30 godina) Dužina
* Fleksibilni uvjeti kredita i mjesečne uplate
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon primitka informacije koje su potrebne
od tebe.

Kontaktirajte ovog legitimno i licencirani tvrtka, ovlašteni
dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i zahtjeva za kredit obliku

e-mail: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
NOVAC TVRTKA zajam tvrtki
CEO
Tel: +60182913326
E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

bok
I Korejs Filip, voditelj marketinga, Global Trade Int.
Nudimo financijskih usluga kredit za svakoga u svijetu na vrlo niske kamatne stope od 2%

E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Hvala i pozdrav,
Korejs Filip

+60183723787
Posao Marketing Manager.

Unknown said...

bok
I Korejs Filip, voditelj marketinga, Global Trade Int.
Nudimo financijskih usluga kredita za sve ljude u svijetu na vrlo niske kamatne stope od 2%

E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Hvala i pozdrav,
Korejs Filip

+60183723787
Posao Marketing Manager.

Unknown said...

Kraju godine zajam ponuda !!! Kraju godine zajam ponuda !!!
Dobra vijest za sve, SUNSHINE zajam tvrtka je dano iz povoljan kredit za klijente bez kolateralna za preostalih mjeseci u godini 2016, za vas da počnete 2017. s uspješnom planu.

Razmišljate li o pokretanju vlastitog posla, vi ste u dugovima, ovo je vaša prilika da se postigne svoje želje, jer nudimo osobni zajmovi, poslovne zajmove, i tvrtka kredita, i sve vrste kredita kamatnu stopu od 2%. požurite sada i biti dio ovog programa.
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte nas putem e-maila Sunshineloancompany@gmail.com


SunshineLoanCompany

Unknown said...

Zdravo, ja sam gospođa FRANKLIN BLISS, privatni zajam zajmodavac koji daje životni vijek priliku kredita. Da li vam je potreban kredit hitno isplatiti svoje dugove ili vam je potreban kredit da biste poboljšali poslovanje? Vi ste odbijen od strane banaka i drugih financijskih institucija? Da li vam je potreban kredit konsolidacija ili hipoteka? u potrazi za više jer smo ovdje da bi sve svoje finansijske probleme stvar prošlosti. Mi posuditi sredstva pojedincima kojima je potrebna financijska pomoć, koja imaju loše kreditne ili je potrebna novca za platiti račune, da ulagati u poslovanje po stopi od 2%. Želim koristiti ovaj medij da vas obavijestiti da smo pružiti pouzdan i korisnika pomoći i da će biti spremni ponuditi kredit. Tako da nas kontaktirate danas putem e-maila na: franklinbliss40@gmail.com

Unknown said...

bok
Ja sam Korejs Filip, Marketing Manager, Global Trade Int.
Nudimo financijskih usluga kredita za sve ljude u svijetu na vrlo niske kamatne stope od 2%

E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Hvala i pozdrav,
Korejs Filip

+60183723787
Posao Marketing Manager.

Unknown said...

Zdravo...
    želiš investirati ili bankrot na svoj posao, vaša banka vas je odbio, ... treba novac kako bi se završiti svoj projekt misije, kuću i osnovati obitelj,? vi imate loše kreditne kartice i treba novu? morati platiti dug off ...? požurite sada nam se obratite @ LIVINGFOUNTAIN.CREDIT @ YAHOO.COM, dobili svoj kredit approved.we ponude kredita po najnižim cijenama od $ 1.000 do $ 10,000000 na cijelom globalnom gospodarstvu ... mnogi koji je došao preko naše usluge, temeljnog iskaza i život je transformiran na dobro .... možete nas kontaktirati @ LIVINGFOUNTAIN.CREDIT@YAHOO.COM početi ulagati za svoju sutra, danas.
   Pozdrav..
   Clark Williams

MARY WILLIAM said...

Zdravo,
Ja sam gospođa Esther Patrick, privatni zajam zajmodavac koji daje život vrijeme prilika kredita. Trebate li kredit hitno da plati svoje dugove ili vam je potreban kredit za poboljšanje vašeg poslovanja? Vi ste bili odbijen od strane banaka i ostalih financijskih institucija? Trebate li konsolidacija zajam ili hipoteku? u potrazi za više jer smo ovdje da bi sve svoje financijske probleme stvar prošlosti. Mi posuditi sredstva pojedincima kojima je potrebna financijska pomoć, koja imaju loše kreditne ili je potrebna novca za platiti račune, da ulagati u poslovanje po stopi od 2%. Želim koristiti ovaj medij obavijestiti vas da smo pružiti pouzdanu i korisnica pomoći i da će biti spremni ponuditi kredit. Dakle, obratite nam se danas putem e-maila na:
(estherpatrick83@gmail.com)


Application Data

1) Puno ime:
2) Država:
3) Adresa:
4) Država:
5) Spol:
6) Bračni status:
7) Zanimanje:
8) Broj telefona:
9) Trenutni položaj u mjestu rada:
10) Mjesečni prihod:
11) Iznos kredita je potrebno:
12) trajanje kredita:
13) Namjena kredita:
14) Religija:
15) Jeste li primijenjena prije:
16) Datum rođenja:
Hvala.

Unknown said...

Trebate li hitan financijski kredit kredit?
* Vrlo brzo i neposredan prijenos na svoj bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Long-term otplate (1-30 godina) Dužina
* Fleksibilni uvjeti kredita i mjesečne uplate
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon primitka informacije koje su potrebne
od tebe.

Kontaktirajte ovog legitimno i licencirani tvrtka, ovlašteni
dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i zahtjeva za kredit obliku

e-mail: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
NOVAC TVRTKA zajam tvrtki
CEO
Tel: +60182913326
E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...


Trebate li hitan financijski kredit kredit?
* Vrlo brzo i neposredan prijenos na svoj bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što ste dobili novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Long-term otplate (1-30 godina) Dužina
* Fleksibilni uvjeti kredita i mjesečne uplate
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
sredstva u 72-96 sati nakon primitka informacije koje su potrebne
od tebe.

Kontaktirajte ovog legitimno i licencirani tvrtka, ovlašteni
dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i zahtjeva za kredit obliku

e-mail: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
NOVAC TVRTKA zajam tvrtki
CEO
Tel: +60182913326
E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Želim da cijenim Tom Williams od Payday Financier PLC mi pomogao da kupite kredit
ja je dobio moj kredit bez stresa nakon
pristao na rokove otplate i uvjetima firme.
Ako ste u potrebi za financijsku pomoć njih kontaktirati putem e-pošte. paydayfinancierhome@gmail.com

Anonymous said...

Da li treba da pozajmi novac za otplatu ZAPISA kontaktirati putem: mrslindabetty.uk@gmail.com za više informacija.

ZAJMOPRIMACA INFORMACIJE.
Vaša imena ................
Tvoja država............
Vaša država ...............
Vaš grad ................
Vaša adresa ................
Vaš Zanimanje ..............
Vaš bračni status .........
Godine ......................
Sex .........................
Telefonski broj...............
Mjesecna zarada. ..............
Next of Kin .................
Iznos kredita ..............
Trajanje kredita .................
Svrha kredita ...................
Whatsapp Broj ..............
Da li ste se prijavili Prije ............
Vrijedi Kontakt broj .............

Hvala na razumijevanju sa svojim kontakt kao Očekujemo

pozdravi
upravljanje
E-mail: mrslindabetty.uk@gmail.com

Unknown said...

Hello,
This is to inform the general public that Mrs Rose Anna, a private loan lender has open up a financial opportunity for everyone in need of any financial help. We give out loan at 2% interest rate to individuals, firms and companies under a clear and understandable terms and condition. contact us today by e-mail at: (roseannamoore70@gmail.com)

perez said...

ako si siromašan ili ste razbio kontaktirajte me sada na moj e-mail alabamacredito@outlook.com sam ponuditi sve vrste financijske pomoći, ja sam bogata poslovna žena i ja mogu vam dati dovoljno novca za početak vašeg poslovanja previše.
Ako želite dobiti kredit samo mi e-mail sada, a ja ću vam dati kredit na jeftini stopa od 2%, i ponuditi sve vrste financijske pomoći, kontaktirajte me alabamacredito@outlook.com
Hvala

Anonymous said...

Intesa Sanpaolo
Nudimo privatni, komercijalni i osobni zajmovi s vrlo niskim
Godišnja kamatna stopa od samo 3% u roku od 1 godine do 20 godina
Trajanje plaćanja bilo kojeg dijela svijeta.
Dajemo kredite u rasponu od $ 5.000 do $ 200.000.000,00
USD.Our osiguran kredit i maksimalnu sigurnost je naš
prioritete, zainteresovani treba da nas kontaktirate danas Via
E - mail: intesa.sanpaolo@financier.com
intesasanpaolo@europemail.com
Kontor Nummer: +393510894353
intesasanpaolofinan.blogspot.com
Imajte na umu da ako ispod 18 godina
ne treba primjenjivati, sve vaše informacije će biti pravilno komentar:
visoka državna komisija, tako da ste sigurni da je originalni prije
primjenjuju.
APLIKANT INFORMACIJE.
1 Naziv: ...............................
2 Država ...............................
3 Adresa: ..........................
4 Starost: ..............................
5 Fax: .................
6 Broj zaposlenih: ............
7 Zanimanje: ..................
8 Gender: .........................
9 Mjesečni prihod: ...........
10 iznos potreban: .........
11 trajanje kredita: ..............

Unknown said...

Zdravo,
Ja sam Gospođa Grace Michael, privatni zajam zajmodavac koji daje život vrijeme priliku. Da li je potrebna hitna kredit za isplatiti vaš dug ili vam je potreban kredit za poboljšanje vašeg poslovanja? Vi ste bili odbijen od strane banaka i ostalih financijskih institucija? Trebate li konsolidacija zajam ili hipoteku? u potrazi za više jer smo ovdje da bi sve svoje financijske probleme stvar prošlosti. Naš kreditiranja pojedincima kojima je potrebna financijska pomoć, koja imaju loše kreditne ili je potrebna novca za platiti račune, da ulagati u poslovanje po stopi od 2%. Želim koristiti ovaj medij je obavijestiti vas da smo pružiti pouzdanu pomoć i primatelja, te će biti spremni ponuditi kredite. Dakle, obratite nam se danas putem e-maila na:
(gracemichael901@gmail.com)
hvala ti

Stella Rene said...

Pozdrav ste u financijskoj nevolji ??? i trebate kredit za pokretanje posla, platiti dug ili za lijekove ?? ako da molim te povezivanje s gospođom Stella Rene CEO gospođa Stella Rene kreditu firma njena firma je sigurno, sigurno i pouzdano u isto vrijeme, jer je to firma u kojoj ja samo unovčiti kredit od 120,000,00 eura i to je bio uspješan i zapravo moji snovi do danas pa želim iskoristiti ovu medija obavijestiti nekoga tko je u potrebi za kredit za povezivanje s e-mail ispod {mrsstellareneloanfirm1@gmail.com}

ispitan i povjerenje.

Chayapa

Unknown said...

Ja sam Majka RUTH JAMES, Da li je potrebna hitna kredit da plati svoje dugove ili vam je potreban kredit za poboljšanje vašeg poslovanja? Trebate li konsolidacija kredita ili hipoteka ili druge svrhe? Jeste li bili odbijen od strane banaka i drugih financijskih institucija? Ključna nema više, jer mi smo tu da bi sve svoje financijske probleme stvar prošlosti !!! dajemo kredite poduzećima, privatnim osobama i pojedincima na niskim i pristupačnim kamatnu stopu od 2% za određeno razdoblje od 1-20 godina i šest mjeseci počeka prije početka mjesečne rate. Možete nas kontaktirati putem e-maila putem: (ruthjames608@gmail.com)

Primjena podataka

1) Naziv ...........................
2) Država .......................
3) Adresa ......................
4) Spol ........................
5) status .............
6) Zanimanje ................
7) Telefonski broj ...........
8) pozicija u mjestu rada .....
9) mjesečni prihod ....................
10) iznos kredita .........
11) trajanje kredita .....
12) Namjena kredita ..................
13) Datum rođenja ........................
Hvala ti

Unknown said...

SVJEDOČANSTVO O NAČINU DAVANJA ZAHTJEVA IZ GENSKE ZAJMA (B.D.L.C)

Pozdrav prijatelji!!! Moje ime je Jeorge Cain. Želim svjedočiti o dobrom zajmodavcu koji mi je pokazao svjetlo nakon što ga je jedan internetski zajmodavac prevario, svi su obećali dati mi zajam nakon što sam platio puno troškova koji ne donose ništa i nisu imali nikakav pozitivan rezultat. Izgubio sam teško zarađivati ​​novac i bio je ukupno 3.280.00USD. Jednog dana dok sam pregledavao internet, izgledao sam frustriran kad sam došao na ženu svjedočenja koja je također bila prevarantica i eventualno je povezana s tvrtkom Legit Credit, tvrtkom Ben Davies Loan Company i e-poštom (bendaviesloanfirm@yahoo.com) gdje je napokon dobila Pa sam odlučio kontaktirati istu tvrtku za kredit i zatim im ispričati svoju priču o tome kako su me mučili 2 različita zajmodavca koji nisu ništa radili, nego da me naravno više bolim. Objasnio sam tvrtki poštom i sve što su mi rekli da više ne plačim jer ću dobiti moj kredit u svojoj tvrtki i također sam napravio pravi izbor da ih kontaktirate. Popunio sam obrazac za prijavu kredita i nastavio sa svime što je zatraženo od mene i na moj šok sam dobio zajam iznos od $ 55,000.00US dolara od ove velike tvrtke (Ben Davies Zajam Društva) upravlja gospodin Ben Davies božanstvom čovjeka i ovdje Ja sam danas sretan jer mi je ova tvrtka dala zajam pa sam napravio zavjet mojem da ću nastaviti svjedočiti na internetu o tome kako sam dobio moj kredit. Trebate hitno hit? Ljubazno i ​​brzo kontaktirati Ova velika tvrtka sada za vaš kredit putem e-pošte: bendaviesloanfirm@yahoo.com on je ljubazan srca.

SANTOS FABIO said...

Да ли сте пословни човек или жена? да ли сте у било ком финансијском проблему и ти треба новац да покренете сопствени бизнис? да ли је потребан кредит за измирење дуга твоја или исплати своје рачуне или започети профитабилан бизнис? да ли имају ниску кредитну резултат и увиђа да је тешко добити капитал / кредит од домаћих банака или других финансијских установа? ти треба кредит или новца за личног разлога? Индија кредит инвестиције ограничена понуда кредита по ниској каматној стопи од 2%, а са но цредит цхецк, нудимо лоанс, дебт кредите, ризични капитал, пословне зајмове, образовање кредита, стамбене кредите или кредите за било ког разлога, нудимо било који износ кредита вам је потребно за свој разлог. контактирајте нас путем (indianloaninvestment2017@outlook.com)

Зајмопримац ИНФОРМАЦИЈЕ

1) Фулл Намес:
2) Држава:
3) адреса:
4) Држава:
5) Пол:
6) Маритал Статус:
7) Занимање:
8) Број телефона:
9) Месечни приход:
10) Износ кредита Потребно:
11) Кредит Трајање:
12) Сврха кредита:

контактирајте нас путем (indianloaninvestment2017@outlook.com)

Ја ћу се радујем да чујем од вас, како бисте наставили

SANTOS FABIO said...

Jeste li poslovni čovjek ili žena? jesi li u bilo finansijski problem i trebate novac da pokrenete vlastiti posao? Da li je potreban kredit za izmirenje tvoja duga ili isplatiti svoje račune ili pokrenuti profitabilan biznis? da li imaju nisku kreditnu rezultat i je teško dobiti kapital / kredit od domaćih banaka ili drugih finansijskih instituta? Da li je potreban kredit ili novca za ličnu razloga? Indija kredit investicija ograničenu ponudu kredita po niskoj kamatnoj stopi od 2% i bez kreditne provjeriti, nudimo Osobni zajmovi, konsolidaciji duga kredita, venture kapital, poslovne zajmove, obrazovanje krediti, stambeni krediti ili krediti za bilo kojeg razloga, nudimo bilo koji iznos kredita vam je potrebno za vaše razloga. kontaktirajte nas putem (indianloaninvestment2017@outlook.com)

podataka za korisnika

1) Puno imena:
2) Država:
3) adresa:
4) Država
5) Spol:
6) Bračni status:
7) Zanimanje:
8) Broj telefona:
9) Mjesečni prihod:
10) Iznos kredita Potrebno:
11) Trajanje kredita:
12) Svrha kredita:

kontaktirajte nas putem (indianloaninvestment2017@outlook.com)

Ja ću se radujem da čujem od vas, kako bi se nastaviti

CASH FIRM LOAN said...


Trebate li hitni financijski kredit?
* Vrlo brzo i neposredno prijenos na vaš bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što dobijete novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Dugoročna otplata (1-30 godina) Duljina
* Fleksibilni uvjeti zajma i mjesečna plaćanja
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
Financiranje u 72-96 sati nakon primitka potrebnih informacija
od tebe.

Kontaktirajte ovu legitimnu i licenciranu tvrtku, ovlaštenu
Dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i obrazac za prijavu kredita

E-pošta: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
TVRTKA ZAHTJEVA ZA NOVČANU TVRTKA
direktor tvrtke
Tel: +601111850392
E-pošta: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

CASH FIRM LOAN said...


Trebate li hitni financijski kredit?
* Vrlo brzo i neposredno prijenos na vaš bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što dobijete novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Dugoročna otplata (1-30 godina) Duljina
* Fleksibilni uvjeti zajma i mjesečna plaćanja
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
Financiranje u 72-96 sati nakon primitka potrebnih informacija
od tebe.

Kontaktirajte ovu legitimnu i licenciranu tvrtku, ovlaštenu
Dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i obrazac za prijavu kredita

E-pošta: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
TVRTKA ZAHTJEVA ZA NOVČANU TVRTKA
direktor tvrtke
Tel: +601111850392
E-pošta: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

anna said...

Dobiti brzo, legitimna kredit sa 2% niske kamatne stope, nudimo sve vrste kredita,

Naše usluge:

* Personal Loans
* Debt consolidation krediti
* Poslovni Krediti
* Obrazovanje na kredit
* Hipotekarni
kowaanna22@gmail.com

anna said...

Dobiti brzo, legitimna kredit sa 2% niske kamatne stope, nudimo sve vrste kredita,

Naše usluge:

* Personal Loans
* Debt consolidation krediti
* Poslovni Krediti
* Obrazovanje na kredit
* Hipotekarni
kowaanna22@gmail.com

Entertainment Wahala said...

Zdravo,
Trebate hitni zajam? Jeste li u dugu? Imate li lošu Credit? Jeste li odbili banke, trebate li zajam za pokretanje vlastitog posla ?, dajemo zajmove ljudima unatoč njihovim lošim / lošim bodovima. Mi dajemo i poslovne i osobne zajmove s dugim i kratkoročnim trajanjem po Vašem izboru s niskom kamatnom stopom od 2% po poništenju za pojedince, tvrtke .. Naš zajam programer je brz i pouzdan, primjenjuje se danas i dobiva trenutni polje natrag. Zajmovi su dobro osigurani, 100% zajamčeni i klijentima je osigurana maksimalna sigurnost. Za daljnje ispitivanje kontaktirajte nas putem naše adrese e-pošte: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM) i dobijte svoj kredit danas.
Gđa Magret james MD / izvršni direktor
E-mail: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)

anna said...

Dobiti brz, čitljiv zajam s 2% niske kamatne stope, nudimo sve vrste kredita,

Naše usluge su:

* Osobni Krediti
* Debt consolidation krediti
* Poslovni Krediti
* Obrazovanje krediti
* hipoteka
kowaanna22@gmail.com

BARCLAYS NATIONWIDE LOAN said...

Potreban hitan zajam riješiti financijske probleme i pokrenuti posao ili povećanje poslovnih usluga? Dakle, ne dozvolite ovu priliku da prenesem.
Molim vas, ovo je za ozbiljno misli i božansku ljudi. Ako je tako, molimo da nas kontaktirate putem e-maila: barclay.nationwide@post.com

Martin Laura Finance Firm said...

Добър ден,

Аз съм Мартин Лора, основател / главен изпълнителен директор на "МАРТИН ЛАУРА ФИНАНС ФИРМ". Искам да ви съобщя, че понастоящем даваме дълготрайни заеми от всякакъв вид, вариращи от 5 000 долара. До $ 500,000,000 на достъпна цена от 3%, без обезпечение, лош кредит приет. Размерът на кредита е по договаряне, важи сега като валидна оферта. Условията и условията се прилагат, Заемът ни е гъвкав, Изпратете имейл сега чрез (martinlaurafinancefirm@gmail.com) !!!

БЛАГОДАРЯ!!!

Martin Laura Finance Firm said...

Добър ден,

Аз съм Мартин Лора, основател / главен изпълнителен директор на "МАРТИН ЛАУРА ФИНАНС ФИРМ". Искам да ви съобщя, че понастоящем даваме дълготрайни заеми от всякакъв вид, вариращи от 5 000 долара. До $ 500,000,000 на достъпна цена от 3%, без обезпечение, лош кредит приет. Размерът на кредита е по договаряне, важи сега като валидна оферта. Условията и условията се прилагат, Заемът ни е гъвкав, Изпратете имейл сега чрез (martinlaurafinancefirm@gmail.com) !!!

БЛАГОДАРЯ!!!

Elena Nino said...

Dragi tražioci kredita

U bilo kakvim finansijskim poteškoćama? Da li želite da započnete svoj biznis? Ova kreditna kompanija osnovana je organizacija za ljudska prava širom svijeta s jednim ciljem pomoći siromašnima i ljudima sa finansijskim poteškoćama u životu. Ako želite da se prijavite za kredit, vratite nam se s detaljima ispod email: elenanino0007@gmail.com

Ime:
Potreban iznos kredita:
Trajanje zajma:
Broj mobitela:

Hvala i Bog blagoslovi
POVJERENJE
Elena

Unknown said...

Global Trade Int.
Nudimo usluge financijskog zajma za sve uz vrlo nisku kamatnu stopu od 2% uz trenutni prijenos kredita

E-pošta: cashfirmarena@gmail.com
Hvala i pozdrav,
Korejs Fillip

+601111850392
Voditelj poslovnog marketinga.
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Miss lummom said...


Dostavili smo više od milijardu dolara u poslovnim kreditima za više od 15.000 vlasnika poduzetnika baš kao i ti. Koristimo vlastitu namijenjenu tehnologiju rizika da bismo vam pružili pravi poslovni kredit kako biste mogli povećati poslovanje. Naše usluge su brze i pouzdane, krediti se odobravaju unutar 72 sata od uspješne primjene. Nudimo zajmove s minimalnim rasponom od $ 5000 do maksimalno 20 milijuna dolara.

- potpuni naziv:
- potreban iznos kredita:
- Trajanje zajma:
- Svrha zajma:
- Grad drzava:
- Telefon:
- Kako ste čuli za nas:
-Jeste li primijenili prije? ...
S poštovanjem.
G.. Johnson Becklas
-Emaill: Johnsonyeman022@gmail.com

Hvala ti.

Unknown said...

Moje ime je gospođa Ana Michael, menadžer zajmoprimaca. Trebate hitni zajam za isplatu svojih dugova, trebate li zajam za poboljšanje poslovanja, trebate li zajam za konsolidaciju, hipoteku ili druge svrhe? Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Nemojte više tražiti jer smo ovdje da bismo sve vaše financijske probleme prolazili! Dajemo kredite tvrtkama, privatnim subjektima i pouzdanim osobama po niskoj i povoljnoj kamatnoj stopi za određeno razdoblje od 1 do 30 godina i šest mjeseci počeka prije početka mjesečne rate. Možete nas kontaktirati putem e-maila putem: (anamichaelguarantytrustloans@gmail.com)

PRIMJENA PODATAKA

1) Ime:
2) Država:
3) Adresa:
4) Spol:
5) Bračno stanje:
6) Zanimanje:
7) Broj telefona:
8) položaj umjesto posla:
9) mjesečni prihod:
10) iznos kredita:
11) trajanje zajma:
12) Svrha zajma:
13) Datum rođenja:
Hvala ti

Unknown said...

Zdravo svima,

Dobrodošli u firmu Maria Harry Loan Firm INC, cijenimo dobre komentare koji su se kretali po internetu o našim dobrim radovima i zahvaljujemo svima koji su uzeli kredit od naše firme. Sada idemo na ono što najbolje radimo. Da li vam treba hitan kredit? Kredit koji će verovatno proširiti ili započeti sopstveni biznis? Sa kamatnom stopom od 2% koja odgovara svakom kupcu i uživate u našim uslugama. Sada nas kontaktirajte preko:


Email: mariaharryloanfirm@gmail.com

Facebook stranica: https://web.facebook.com/Maria-Harry-Loan-Firm-419087971809301/?ref=aymt_homepage_panel

Google Hangout: Maria Harry

Čekamo odgovor od vas. Hvala i imam predivan dan.

Unknown said...

Moje ime je gospođa Ana Michael, upraviteljica zajamčenih zajmova. Trebate hitni zajam za isplatu dugova? Trebate li zajam za poboljšanje svoje tvrtke? Trebate li zajam za konsolidaciju? Hipoteke ili druge svrhe? Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Nemojte više tražiti jer smo ovdje da bismo sve vaše financijske probleme učinili prošlošću! Dajemo zajmove tvrtkama, privatnim subjektima i pouzdanim osobama po niskoj i povoljnoj kamatnoj stopi za određeno razdoblje od 1 do 30 godina i šest mjeseci počeka prije početka mjesečne rate. Možete nas kontaktirati putem
E-mail putem: (anamichaelguarantytrustloans@gmail.com)


Nudimo sljedeće vrste zajmova ispod nje;

1) STUDENTNI ZAJMOVI
2) MORTGAGE
3) OSOBNI ZAJMOVI
4) POSLOVNI ZAJMOVI
5) POČETNA KREDITNA SREDSTVA
6) KONSOLIDIRANI KREDITI
7) AUTO KREDITI
8) ZAJMOVI ZA VETERANS

Hvala ti

Wayne Davis said...

100% finansiranje naše kompanije sa niskom kamatnom stopom od 4%. Nudimo kredite pojedincima, organizacijama, kompanijama itd. Naš proces odobravanja kredita brzo i jednostavno može vam pomoći da pozajmite novac. Možete nas kontaktirati putem e-pošte,
Spring-cash2016@outlook.com

Unknown said...

Moje ime je gospođa Ana Mihael, direktor Garantnog porudžbina za zajmove. Da li vam je potreban hitan kredit da biste isplatili svoje dugove? Da li vam je potreban kredit da biste poboljšali svoje poslovanje? Da li vam je potreban kredit za konsolidaciju? Hipoteku ili druge svrhe? Da li su vam banke i druge finansijske institucije odbijene? Ne tražite više zato što smo ovde da sve finansijske probleme učinimo stvarima prošlosti !!! Davamo kredite preduzećima, privatnim licima i pouzdanim pojedincima po niskoj i pristupačnoj kamatnoj stopi za fiksni period od 1-30 godina i šestomesečni grejs period pre početka mjesečne rate. Možete nas kontaktirati preko
E-mail putem: (anamichaelguarantytrustloans@gmail.com)


Nudimo sledeće tipove kredita ispod;

1) KREDITI STUDENATA
2) ZAMJENE
3) LIČNI KREDITI
4) POSLOVNI KREDITI
5) KREDITI NASLOVNOG KAPITALA
6) KONSOLIDOVANI KREDITI
7) AUTO KREDITI
8) KREDITI ZA VETERANE

Hvala ti

Unknown said...

Да ли је потребан кредит? Да ли сте заинтересовани за добијање било каквог кредита? Или сте забринути финансијски? Имате ли дуг да платите? Ми давамо зајмове било којем дијелу свијета. Наша каматна стопа на зајам је 2% поништена са преговорним трајањем, без обзира на вашу локацију или кредитни статус. Да би данас добили кредит, они су код нас путем е-поште компаније Адреса на: њбусинесслоанфундс@гмаил.цом

НАПОМЕНА: Ми издвајамо најмање ($ 5,000 /?) И максимално ($ 100,000,000 /?) Е.Т.Ц. Апликација за кредит мора бити у америчким доларима или еврима, и сваку другу валуту која се користи.

Молимо контактирајте: њбусинесслоанфундс@гмаил.цом: за ваш кредит данас,
Њ Бизнис кредит финансијски фонд Инц САД
Адреса сједишта: 100, Аустин, ТКС 78759. УСА
Емаил директорије: њбусинесслоанфундс@гмаил.цом
Сајт: хттп://њбусинесслоанфинанцефундс.вебс.цом/
Хттпс://веб.фацебоок.цом/ЊБ

Хвала вам што сте чекали на брз одговор.
Њ Бизнис кредит финансијски фонд Инц САД

Mrs Bertha said...

Trebate hitan i vjerodostojan kredit? Ako niste financijski stabilni i trebate podizanje svoga financijskog aspekta života, kontaktirajte nas danas za brz, učinkovit i bez stresa jer vam nudimo financiranje ozbiljnim osobama, tvrtkama s nepobjedivom stopom od 2%. Tvrtka jamči sigurno prijenos novca. Ako vam je potrebna financijska sredstva, jednostavno pošaljite e-mail putem: patriiciaberthaloancompany1@gmail.com ili posjetite našu službenu web stranicu putem: http://berthaloancompany.com i bit ćete drago što ste to učinili.

POŠALJI PRIJAVU ZAHTJEVA ZAHTJEVA PREDMETA:
DOGAĐANJA DUŽNOSTI
 1) Ime i prezime: ......................................................
 2) Država: .........................................................
 3) Adresa države: .........................................................
 4) Država: ............................................................
 5) Spol: ...............................................................
 6) Bračno stanje: .............................................
 7) Zanimanje: ...................................................
 8) Broj telefona / telefona: ................................................
 9) mjesto na radnom mjestu: ...................................................
 10) Mjesečni prihod: .............................................
 11) Potrebna količina zajma: .................................
 12) Rok trajanja / trajanja kredita: ................................................
 13) Svrha zajma: ..........................................
 14) vjera: ......................................................
 15) Jeste li se prijavili prije: ...................................................
 16) Poželjna valuta: ...................................................

 Topli pozdravi,
Gospođa Patricia Bertha

Anonymous said...

DOBRODOŠLI NA KELVIN SMITH FUNDS LIMITED.

Tvrtka osmišljena kako bi pozitivno utjecala na živote ljudi širom svijeta, nudimo privatne, komercijalne i osobne zajmove s vrlo minimalnim godišnjim kamatnim stopama nižim od 3%. Naši krediti dobro su osigurani za maksimalnu sigurnost naš prioritet.

Gubite li spavanje noću, ne brinući se kako dobiti zajam za zaduženje da biste započeli posao ili proširili postojeće? Jeste li grickali prste nokte na brzu? Umjesto da se sami pobijedite, zašto nas danas ne kontaktirate na {Kelvinsmithfunds@hotmail.com} za trenutačno pružanje zajma s vašim vitalnim potrebama.

cashfirm loan said...

Trebate li hitni financijski kredit?
* Vrlo brzo i neposredno prijenos na vaš bankovni račun
* Otplata počinje osam mjeseci nakon što dobijete novac
bankovni račun
* Niska kamatna stopa od 2%
* Dugoročna otplata (1-30 godina) Duljina
* Fleksibilni uvjeti zajma i mjesečna plaćanja
*. Koliko je vremena potrebno za financiranje? Nakon podnošenja zahtjeva za kredit
Možete očekivati preliminarni odgovor manje od 24 sata
Financiranje u 72-96 sati nakon primitka potrebnih informacija
od tebe.

Kontaktirajte ovu legitimnu i licenciranu tvrtku, ovlaštenu
Dati financijsku pomoć svima
Za više informacija i obrazac za prijavu kredita

E-pošta: cashfirmarena@gmail.com


Lijepi Pozdrav
Sir Joel Williams
TVRTKA ZAHTJEVA ZA NOVČANU TVRTKA
direktor tvrtke
Tel: +601111850392
E-pošta: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Maureen said...

Good Day Dear Loan Seeker,

Do you need an urgent financial credit *? * Very fast and direct transfer to your bank account * Repayment starts eight months after you get the money bank account * Low interest rate of 1% * Long-term repayment (1-30 years) Height * Flexible **then monthly payment *. How long will it be financed? After submitting the application ** You can expect a preliminary answer less than 24 hours funding in 72-96 hours after receiving the information they need yours.

Contact Email : bdsfn.com@gmail.com
Contact Email : anatiliatextileltd@gmail.com
Mrs. Pranchment Dura

If you are interested contact us via: bdsfn.com@gmail.com and fill out the below loan application form.

Loan application form:
Full Name:....................
Country:.....................
State:..............
City:..............
Sex:.........................
Phone Number:...........
Loan Amount :...........
Monthly income:..........
Occupation:................... ....
Loan Period:....................... ................
Purpose of Loan:......................... ...........
E-mail address:...................... ................
Have You Applied Before?....................

We awaits your urgent application form to be filled ok. Email Us: (bdsfn.com@gmail.com)

Contact Email : bdsfn.com@gmail.com
Contact Email : anatiliatextileltd@gmail.com
Mrs. Pranchment Dura

Dian Pelangi said...

Moje ime je gospođa Ana Michael, C.E.O od zajmoprimaca. Trebate hitni zajam za isplatu dugova? Trebate li zajam za poboljšanje svoje tvrtke? Trebate li zajam za konsolidaciju? Hipoteke ili druge svrhe? Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Nemojte više tražiti jer smo ovdje da bismo sve vaše financijske probleme učinili prošlošću! Dajemo zajmove tvrtkama, privatnim subjektima i pouzdanim osobama po niskoj i povoljnoj kamatnoj stopi i šestomjesečnom razdoblju počeka prije početka otplate mjesečne rate kredita.

Za daljnje detalje i informacije o našim uvjetima i odredbama, možete nas kontaktirati putem e-maila putem: (anamichaelguarantytrustloans@gmail.com), (ruthjames608@gmail.com)


Nudimo sljedeće vrste zajmova ispod nje;

1) STUDENTNI ZAJMOVI
2) MORTGAGE
3) OSOBNI ZAJMOVI
4) POSLOVNI ZAJMOVI
5) POČETNA KREDITNA SREDSTVA
6) KONSOLIDIRANI KREDITI
7) AUTO KREDITI
8) ZAJMOVI ZA VETERANS

Hvala ti

FRED LARRY LOAN FIRM said...

Dobar dan,
 
Svatko, hitno vam je potreban zajam za financiranje vašeg posla, postavljanje tvrtke ili zadovoljavanje vaših potreba, FRED LARRY LOAN COMPANY, uvijek je na raspolaganju kako bi vam pomogao kad nestane nade.

Dobivanje legitimnog kredita oduvijek je bio veliki problem pojedincima koji imaju financijski problem i trebaju rješenje za njega. Pitanje kredita i kolaterala je nešto što ljudi uvijek brinu kada traže zajam od legitimnog zajmodavca. No, učinili smo tu razliku u kreditiranju s vjerodostojnošću. Dajemo zajam od raspona od 500.000 do 500.000.000.000 $; Mi smo registrirani, zajamčeni i ovlašteni od strane Vlade, na međunarodnoj razini, tvrtka Fred Larry Loan je rješenje za sve vaše financijske probleme, naši krediti su jednostavni, jeftini i brzi, a mi dajemo zajmove pojedincima, tvrtkama, ustanovama, poslovnim organizacijama i ljudima Sve vrste diljem svijeta.

Naše usluge uključuju sljedeće:

Krediti za bilo koju vrstu i svrhu,

Bez socijalne sigurnosti i bez kreditne provjere, 100% jamstvo. Sve što trebate učiniti je da nam točno znate što želite i mi ćemo zasigurno učiniti vaš san ostvariti. (FRED LARRY LOAN COMPANY). Kaže da kada vaše banke kažu NE. Kontaktirajte nas danas za taj iznos zajma koji vam je potreban da bi odgovaralo vašem proračunu,
Get your zajam sada na 3% kamatne stope.
Pošaljite nam e-poštu na adresu (fredlarryloanfirm@gmail.com)

Unknown said...

NAPREDNA PONUDA ZA KREDIT, PRIJAVITE DANAS DA STE BILI NAREDNI KREDIT BILO KOJE VRSTE.
(Williamloans14@gmail.com)

Dobrodošli u ovu kompaniju u ovoj kompaniji Mi damo lični kredit
I poslovni krediti za kamatnu stopu od samo 2%, nudimo kredit od
$ 4,000 dolara do $ 5,000,000 dolara,
Ako vam je potreban kredit za vaše preduzeće ili za plaćanje dugova, obratite nam se što je pre moguće za obradu obrazca za prijavu

OBRAZAC ZA PRIJAVLJIVANJE KREDITA PRIPREMA I POVRATAK SADA.

1. Puni naziv: _________________
2. Broj telefona: __________________
3. Zemlja: ___________________
4. Pol: _____________________
5. Zanimanje: _______________________
6. Mesečni prihod: ______________
7. Potreban iznos kredita: ___________
8. Trajanje: __________________
9. Starost: _______________________

Kontaktirajte našu kancelariju sa emailom ispod Email: williamloans14@gmail.com
WhatsApp: +2348027965239

S poštovanjem,
Williams krediti.

Unknown said...

Krediti za sve vrste namjena
Nudimo minimalni iznos od 10.000,00 evra do 20 miliona evra
Uz nisku kamatnu stopu od 2%
Loan
Period: do 25 godina u zavisnosti od iznosa kredita koji vam je potreban.
Kupci moraju biti
stariji od 18 godina
Ova transakcija je 100% sigurna za sve kupce
Za više informacija o kreditu, molimo kontaktirajte nas putem e-maila:
(fedrickpowerloanfirm926@gmail.com)

Unknown said...

SOUTHWESTLOANFUNDING je nacionalna kreditna tvrtka koja nudi širok spektar proizvoda za zajam koji odgovaraju širokom rasponu potreba kupaca, uključujući nove kredite za kupnju kuće, refinance i home equity kredite, Fix and Flip. Također Vam nudimo sredstva za vašu konsolidaciju duga, osobni zajam, kredit za auto, proširenje poslovanja, zajam za obnovu kuća itd.

E-adresa: southwestloanfunding@gmail.com


Naše pogodnosti za financiranje uključuju:

• Brzo odobrenje @ 2% Kamatna stopa,
• 6 mjeseci razdoblje milosti,
• fleksibilni uvjeti (maksimalno 30 godina)
• Nema kazne za plaćanje unaprijed
• Pravi i lagani,
• Kreditna izvješća nisu obvezna.

E-adresa: southwestloanfunding@gmail.com

Eric financee said...

Tražite li poslovni kredit? Osobni zajam, studentski kredit, bilo koji razlog zbog kojeg vam je potreban zajam, zajam za konsolidaciju duga, unsecured krediti, venture capital, itd. Ako da Kontaktirajte nas danas na našoj web stranici https://ericfinancee.wixsite.com/ericfinance ili: (ericfinancee @ gmail.com veya ericfinancee@outlook.com) i dobiti vaš kredit
danas.

Mr Josh Hawley said...

Zdravo,
Ja sam gospodin Josh Hawley, osobni kreditni zajmodavac koji pruža zajam žive prilike pojedincima, institucijama, organizacijama, itd. Samo po kamatnoj stopi od 2% bez kolaterala .... Trebate li hitnu zajam za isplatu duga ili trebate li zajam za poboljšanje svoje tvrtke? Vi ste odbijali banke i druge financijske institucije? Trebate li kredit za konsolidaciju ili hipoteku? Sve vaše brige su gotove jer smo ovdje kako bismo sve svoje financijske probleme učinili stvarom iz prošlosti.
Kontaktirajte nas putem e-maila na (Joshhawleyloanfirm@gmail.com) za više detalja ..

Pozdrav!

gina morgan said...

Dobar dan,
Moje ime je Laura Pablo. Hoću da svedočim o dobrom zajmodavcu koji mi je pokazao svetlost nakon što su me prevarili 2 različita Internet kreditora. Izgubio sam novac i iznosio je ukupno 5.000 eura. Jednog dana sam gledao kroz internet koji je izgledao vrlo frustrirano, a onda sam naišao na iskaz čoveka koji je takođe bio prevarant i na kraju se priključio legitimnoj i pouzdanoj kompaniji za kredit koji se zove Gina Morgan Loan Company (ginamorganloancompany@gmail.com) konačno dobio zajam, pa sam odlučio da stupim u kontakt sa istom kreditnom kompanijom i onda im ispričao svoju priču. Rekli su mi da više ne plačem jer sam napravio pravi izbor kontaktirajući ih. Napunio sam obrazac za prijavu za kredit i nastavio sa svim onim što je traženo od mene i dobio sam iznos od 32.000,00 € od ove velike kompanije. Tako da sam se obavezao da ću nastaviti da svjedočim na internetu kako sam dobio zajam. Verujem da i drugi ljudi svedoče o istom poštenom zajmodavcu. Da li vam je potreban kredit hitno? ljubazno i ​​brzo kontaktirajte kompaniju putem e-maila: ginamorganloancompany@gmail.com

Unknown said...

zdravo
Veoma smo uzbuđeni što vam predstavimo ovaj novi poduhvat koji je iskren, pouzdan, brz i vrlo efikasan za tretiranje vaših finansijskih problema. Ako vam je potrebna finansijska pomoć za vaše poslovanje, za projekat ili za određenu svrhu i za ličnu upotrebu, kontaktirajte gospođu Ivan Aleksandru, uglednog privatnog zajmodavca koji je otvorio finansijsku priliku za sve kojima je potrebna bilo kakva finansijska pomoć.
Pošaljite nam e-mail na: (ivanaleksandraloanfirm@gmail.com).

Unknown said...

Imate loš kredit i trebate zajam? Kontaktirajte nas putem: oullinfinance@gmail.com
Nudimo sve vrste kredita uz kamatnu stopu od samo 2%

Unknown said...

Dobar dan svim vama!
Ovo je obavijestiti javnost da je naša kreditna tvrtka ovdje kako bi se uklonila loše iskustvo koje ste morali naići u rukama onih zlonamjernih korisnika koji ih zovu "zajam".
Ovdje u jamstvu zajamčene zajmove, nudimo zajmove svima na najnižoj stopi od 3%. Kategorije zajmova koje nudimo navedene su u nastavku,

Nudimo sljedeće vrste zajmova ispod nje;

1) STUDENTNI ZAJMOVI
2) MORTGAGE
3) OSOBNI ZAJMOVI
4) POSLOVNI ZAJMOVI
5) ZAJMOVI ZAJEDNIČKIH KAPITALA
6) KONSOLIDIRANI KREDITI
7) AUTO KREDITI
8) ZAJMOVI ZA VETERANS

Danas dođite u naš ured i iskoristite priliku za kredit kao nikada prije.
A ako ne možete doći u naš ured, možete nas kontaktirati putem e-pošte:
MRS ANA MICHAEL [anamichaelguarantytrustloans@gmail.com]
MRS RUTH JAMES [ruthjames608@gmail.com]

Jeste li u potrebi hitnog kredita da isplatite svoje dugove? trebate li zajam za poboljšanje svoje tvrtke? trebate li zajam za konsolidaciju? hipoteku ili druge svrhe? Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Nemojte više tražiti jer smo ovdje da bismo sve vaše financijske probleme prolazili!

Hvala ti

Unknown said...

Zdravo,
Tražite uglednu i akreditiranu privatnu tvrtku za zajam koja ljudima pruža životnu priliku? Dajemo zajmove za sve vrste namjena. Studentski krediti, poslovni krediti, investicijski zajmovi, osobni zajmovi, auto krediti, debt consolidation i još mnogo toga. Jeste li bili odbačeni od banaka i drugih financijskih institucija? Trebate li konsolidaciju ili hipotekarni zajam? nemojte tražiti više kao što ste nas ovdje da napravimo sve svoje financijske transakcije. Nudimo kredite od 5000 dolara do 50.000.000 dolara uz kamatnu stopu od 2%. Kontaktirajte nas danas, rado ćete to učiniti i dati ćete svjedočenje kao i drugi jer ćemo sve vaše financijske probleme učiniti prošlosti. Nije potrebna kreditna provjera, 100% garancija.
Pošaljite nam e-poštu @: (elizabethleonardoloanfirm@gmail.com) za prijavu.

Unknown said...

PONUDA URGENTA ZAJMA primjenjuje se (sunlightloans14@gmail.com)

Nudimo privatne zajmove, komercijalne i vrlo osobne s minimalnim godišnjim kamatnim stopama nižim od 2% u roku od 1 godine do 50 godina trajanja otplate za bilo koji dio svijeta. I mi dajemo zajmove u rasponu od $ 10,000 do $ 100,000,000.00 USD.Our krediti su dobro osigurani i maksimalna sigurnost je naš prioritet, zainteresirane osobe trebaju kontaktirati s nama danas putem e-maila: (sunlightloans14@gmail.com)

PRVA PUTNA INFORMACIJA
Puno ime………………………………
Osobni telefonski broj ...........................
Zemlja……………………………………
Adresa………………………………
Država………………………
Dob………………………………………
Jeste li se prijavili prije? .....................
Bračni status……………………………
Iznos zajma potreban kao zajam ....................................
Trajanje zajma .................................
Okupacija……………………………


Kontaktirajte naš ured sa sljedećom e-poštom: sunlightloans14@gmail.com
WhatsApp / Viber +2348154667827

Elena Nino said...

Da li ste u nekim finansijskim poteškoćama? Da li vam treba kredit? elenanino0007@gmail.com

Olivia Daniel said...

Zdravo,
Ja sam gospođa Olivia Daniel, privatna zajmodavka koja daje zajmove za životno razdoblje
Trebate li financijsku pomoć? Možemo vam pomoći
Dajemo zajam s kamatnom stopom od 2%
Dakle, kontaktirajte nas danas putem e-maila na: (oliviadaniel93@gmail.com)

Tražite li sredstva za isplatu kredita i dugovanja?
Tražite li novac za plaćanje računa?
Tražite li sredstva za pokretanje novog posla?
Imate li nedovršeni projekt pri ruci zbog lošeg financiranja?
Trebate li novac za ulaganje u neko područje specijalizacije
koji će vam profitirati? I ne znate što učiniti.
U nastavku nudimo sljedeće kredite,
Osobni zajmovi [sigurni i neosigurani]
Poslovni krediti [sigurni i neosigurani]
Zajamni zajmovi
Studenti krediti
Dom poboljšanja
Zajmovi za izumitelje
Auto krediti
Obveze za konsolidaciju itd.

Stoga nas danas kontaktirajte putem e-maila na: (oliviadaniel93@gmail.com) kako biste počeli ulagati u budućnost.

Unknown said...

NAPREDNA PONUDA ZA KREDIT, PRIJAVITE DANAS DA STE BILI NAREDNI KREDIT BILO KOJE VRSTE. (queenethloans@gmail.com) Dobrodošli u ovu kompaniju u ovoj kompaniji. Mi vam damo lični kredit i komercijalni krediti samo za 2% kamatne stope, nudimo kredit od $ 2,000 dolara do $ 7,000,000 dolara, Ako vam je potreban kredit za vaše poslovanje ili da biste platili svoje dugove, molimo Vas da nas kontaktirate što je prije moguće za obradu vašeg zahtjeva za kredit OBRAZAC ZA PRIJAVLJIVANJE KRETANJA I POVRATAK SADRŽAJ. 1. Pun naziv: _________________ 2. Broj telefona: __________________ 3. Zemlja: ___________________ 4. Rod: _____________________ 5. Zanimanje: _______________________ 6. Mesečni prihod: ______________ 7. Iznos zajma: ___________ 8. Trajanje: __________________ 9. Starost: _______________________ Molimo kontaktirajte našu kancelariju sa e-poštom ispod Email: queenethloans@gmail.com WhatsApp: +2348062209818 S poštovanjem, Queeneth Loans Company

Elena Nino said...

Poštovani tražitelji kredita

Imate li bilo kakvih financijskih poteškoća? Želite li započeti vlastiti posao? Ova kreditna tvrtka osnovana je za organizacije ljudskih prava širom svijeta s jedinom svrhom pomaganja siromašnima i ljudima s financijskim poteškoćama u životu. Ako želite podnijeti zahtjev za kredit, vratite nam se s pojedinostima u nastavku e-pošte: elenanino0007@gmail.com

Ime:
Potrebni iznos zajma:
Trajanje zajma:
Broj mobitela:

Hvala ti i Bog blagoslovi
POVJERENJE
Elena

SARAH WILLIAMS said...

Sky World Firma, mi daju kredite po kamatnoj stopi od 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
 

Dobar dan gospodine / ma am.

Mi smo privatna kompanija i nudimo kredite po niskim kamatama prilikom određivanja iznosa kredita između 100 miliona rezervisanja za kredit od $ 1,000 dolara za razvoj biznisa: konkurentnost za rast / poslovnu ekspanziju.

Nudimo razne kredite

* Lični krediti (osigurani i neosigurani)
* Poslovni krediti (osigurani i neosigurani)
* Krediti za konsolidaciju
  
Bez naknade.

Zahvaljujemo vam što ste odvojili vrijeme da pročitate ovaj oglas.
Za više informacija i upite pošaljite nam e-mail danas
skyworldloanfirm@gmail.com
skyworldloanfirms@yahoo.com


Sarah Williams.

LANLAZAR MARCUS said...

IMMACULATE LOAN PROVIDERS LIMITED

Rešite svoj finansijski problem u roku od 24 sata.

             Da li ste vi zarade ili vlasnik?
      Uzmite od 1000 evra - 200.000, 000 evra zajma u roku od 24 sata
                           bez kolaterala.

               The Simple Money Solution.

Za više upita kontaktirajte nas na: Immaculateloanprovidersltd@gmail.com
Izvršni direktor: gospođa Benjamin
ili posjetite našu ogranku: Nivo 29, Tiffany Tower, Jumeirah Lakes Towers Dubai. UAE


                              Hvala

Unknown said...

Dobar dan,

Potreban vam je hitan kredit za započinjanje velikog posla Ovo je kreditni rejting kompanije. Daće zajam po stopi od 2% za Zajmoprimac će biti zajam zajma zajma. Daće zajam od 50.000 dolara, 1.000.000 dolara. 100.000.000 dolara. Za zajmoprimca zavisi potreba za podnosiocu kredita, maksimum od 1 do 30 godina. Ako vam zatreba Loan Kontaktirajte nas sa našim kreditnim aranžmanom ili pošaljite nam e-mail peertopeerlendingcompany03@gmail.com za bilo koji kredit koji vam je potreban.

Informacije zajmoprimaca

Tvoje ime ...
Tvoja država.....
vaša adresa .....
tvoja profesija ...
Socijalni status .......
Trenutna situacija na radnom mestu
.................................. ...
Telefonski brojevi / mobitel / telefonski ured
.................................. ...
Mjesecna zarada .....
Trajanje kredita
Iznos kredita
Kako si cuo za nas?
.................................. .......
Nudimo i kredit za isplatu duga i računa,

Kontakt kompanije: peertopeerlendingcompany03@gmail.com
S poštovanjem.

Unknown said...

Dobar dan svima ja sam Jusuf Tomas iz Sjedinjenih Država, ja sam ostao u Los Angelesu i imam raskidan posao, sve dok nisam našao ovu e-poštu koja mi pomaže da dobijem kredit za posao, a sada želim da koristim ovaj kratak medij da čestitam gore pomenutoj kompaniji za brz i siguran novac koji mi pozajmljuju bez bilo kakvog oblika kolaterala, ja pozajmljujem 500.000 USD od kompanije da bih spasao moje poslovanje i mnogo toga, video sam njihovu poštu na internetu, svi uvijek daju svedočenje za ono što su uradili, tako da sam brzo stupio u kontakt sa njima i svi su učinili sve za mene bez stresa i moj novac je poslat na moj račun 48 sati kasnije, bio sam iznenađen i radujem se, sada imam standardni agent za poslovnu kontrolu koji mi pomaže, sada ću savetovati one kojima je hitan zajam da je kontaktiraju na [peertopeerlendingcompany03@gmail.com] on je vrlo dobar čovjek i znam da će vam odmah pomoći .. Ispod je on pozajmio ohrabrujuće riječi. Za pozajmljivače kredita Da li ste finansijski i potreban kredit? Da li vam je potreban kredit za isplatu kredita i dugova? Da li vam je potrebno finansiranje za postavljanje sopstvenog posla? Da li vam trebaju krediti za obavljanje velikih projekata? Da li vam treba kredit za koledž? Da li vam je potrebno finansiranje raznih drugih procesa? email kontakt: peertopeerlendingcompany03@gmail.com Hvala.

Unknown said...

Da li mislite da ste dobili kredit? Ozbiljno vam je potreban hitan kredit za pokretanje sopstvenog posla? Da li ste u dugu? Ovo je vaša prilika da ostvarite svoju želju, damo lične kredite, poslovne kredite i sve vrste kredita sa 2% kamate za više informacija kontaktirajte nas putem e-pošte (legitloanfirm322@gmail.com) ili (globalfinance334@gmail.com) .whatsapp. . + 2348151313669...

Unknown said...

Da li ste finansijski ili da li vam je potreban kredit da biste postavili svoje poslovanje ili vodili svoj posao na viši nivo? Mi damo kredit kao nisko na stopi od 2% ponudiće kredit za poslovanje kreditom, kredit za poslovanje nekretninama bilo kakav kredit Zainteresovani, Kontaktirajte nas putem e-maila: maggetfundslimited@mail.com za više informacija

Unknown said...

dobiti svoj kredit danas, nemojte čekati do sutra!

Pozdrav, jesi li zainteresiran za dobivanje zajma? nudimo poslovni zajam, investicijski zajam, konsolidaciju duga i još mnogo toga. nudimo velike iznose tvrtkama s našim 100% -tnim sustavom transfera, povezujemo vas s našom bankom i dobivate zajam od 24 sata sa samo 2% kamatnom stopom
Zato nas e-poštom šaljite na adresu: (euchariadanielloanfirm@gmail.com) kako biste se prijavili za kredit.

gina morgan said...

Moje ime je Patricia Martins, samohrani roditelj, pre nego što je moj suprug umro, ostavio nas je toliko duga, bio sam zbunjen i frustriran kako da platim ogroman dug. Jednog dana prošao sam kroz internet, naišao sam na iskaz (Pedra Gonçalo) o tome kako mu je GINA MORGAN pomogla u zajmu. Tako sam se prijavila za kredit od 85.000 evra u trajanju od 5 godina od Kompanije preko nje (ginamorganloancompany@gmail.com). Kada sam se prijavio za zajam, obavezao se BOG da ako dobijem zajam, ja ću neka svet zna šta je uradio za mene, na moje najveće iznenađenje, za manje od 48 sati moj kredit je odobren sa kamatom od 2%. Sada sam rešio dug svog supruga i pokrenuo sam novi život i posao. Upravo sam ispunila svoj zavet. Dakle, ako želite bilo kakvu vrstu kredita i do 2% molimo kontaktirajte GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD na svoj e-mail ginamorganloancompany@gmail.com

queeneth loans said...

URGENT GENUINE LOAN PONUDA PRIMIJENITE SADA: (queenethloans@gmail.com) Tražite li poslovni kredit? osobni zajam, kućni zajam, auto kredit, studentski kredit, zajam za konsolidaciju duga, unsecured krediti, venture capital, itd. Ili ste od bilo kojeg razloga odbijeni zajam banke ili financijske institucije. Mi smo privatni zajmodavci koji posuduju poslovne subjekte i pojedince u nisku i povoljnu kamatnu stopu od 2% kamatne stope. ako ste zainteresirani za zajam? Kontaktirajte nas danas (queenethloans@gmail.com) i dobijte svoj kredit danas. whatsapp: +2348062209818

Unknown said...

Pozdrav svima, Moje ime je janice albert, ja sam iz Alabame, Sjedinjene Države, ovdje sam da svjedočim o tome kako sam dobio moj kredit od g. JOHN WILLIAMS zajam tvrtke {(johnloanfirm2@gmail.com)} nakon što sam se prijavio Dva puta iz raznih zajmodavci koji su tvrdili da su to zajmodavci upravo ovdje u ovom forumu, mislio sam da su njihovi krediti bili stvarni i primijenili su me, ali nikad mi nisu davali zajam sve dok me moj prijatelj ne upozna sa gospodinom JOHN WILLIAMS Loan Company, koji je obećao da će mi pomoći s kreditom moja želja i doista je učinio kako je obećao bez ikakvog oblika kašnjenja, imao sam sumnje, ali nikad nisam vjerovao. Nikada nisam mislio da još uvijek postoje vjerodostojni zajmodavci dok ne upoznam g. JOHN WILLIAMS, koji mi je stvarno pomogao s mojim kreditom i promijenio svoj život na bolje. Znam da postoji još mnogo dobrih zajmodavaca vani, ali savjetujem vam da isprobate gospodin JOHN WILLIAMS Loan Company, njegovu brigu i razumijevanje. ne znate ako vam je potreban hitan zajam ili želite financirati svoje projekte, slobodno se obratite g. JOHN WILLIAMS zajam društvu, njegova adresa e-pošte je (johnloanfirm2@gmail.com)

gina morgan said...

Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni kolaps, nisam imao nade da ponovo dobijem svoj posao. Pokušao sam da pozajmim novac iz banke, ali nisam imao dovoljno novca na svojoj kreditnoj kartici i nema imovine kao kolateral za dobijanje zajma, a onda je moja vrlo bliza prijateljica Camila Diego, upoznala me sa nekim kreditorima preko interneta GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD. Ta kreditna kompanija ove žene je mogla da mi da zajam od 160.000 evra bez imovine kao kolaterala ili kreditne kartice, ali mi je ona dala poverenje. Tako su moji prijatelji rekli sebi zašto sam sebično, pa sam odlučio da podelim ove informacije sa svima. Ako vam je potreban kredit od pouzdanog zajma, pozajmljivac kontaktirajte Ginu Morgan preko njene e-pošte: ginamorganloancompany@gmail.com

Christian Calvin said...

Zdravo,
Moje ime je Christian Calvin
Prije svega, pohvaljujem osjećaj sigurnosti, jer me ovdje varao online prije nego što me prijatelj koji je dobio zajam povezao s e-poštom: (oliviadaniel93@gmail.com)

Nakon što sam poslala kopiju moje osobne iskaznice i detalja o mojem računu, moj je kredit odobren, bilo je nevjerojatno, pomislio sam da će biti isti kao i drugi, koji su uzeli moj novac i nikad više nisu čuli za njih, primio sam svoj kredit za oko sat vremena kasnije, "DA" pozvao sam moju banku da je na moj račun bio polog.

Oni su pravi, sve što trebate učiniti jest slijediti upute i postupak prijave
 Društvo je dobro društvo, pomogle su mi kad sam imala potrebu za novcem, zato svjedočim o njihovim dobrim djelima .. molim vas kad konačno dobijete svoj zajam pobrinite se da obavijestite ljude o dobrom radu ove tvrtke , tako da neće pasti žrtvom u ruke lažnih i bezbožnih ljudi, koji se nazivaju korporativnim zajmodavcima, a oni samo obmanjuju i povećavaju bolove u ljudima.
možete me kontaktirati putem gmail: (christiancalvin200@gmail.com) u slučaju da trebate dodatne informacije

Unknown said...

Zdravo,
To je obavijestiti javnost da je gospođa Rose Badmus, privatna zajmodavac, otvorila financijsku priliku svakome tko je u potrebi za bilo kakvom financijskom pomoći. Mi dajemo zajmove pojedincima, tvrtkama i tvrtkama pod jasnim i razumljivim uvjetima i uvjetima uz kamatnu stopu od samo 2%. kontaktirajte nas danas putem e-maila kako bismo vam mogli dati naše uvjete i uvjete kredita na: (roseofsharonfinance@gmail.com)

Augusta Ibramhim said...

Nudimo sve vrste zajmova - primjenjuju se na zajmoprimljivim zajmovima.

Tražite zajam? na pravom ste mjestu za vaše kreditno rješenje upravo ovdje! Global Finance Limited daje zajmove tvrtkama i pojedincima uz nisku i povoljnu kamatnu stopu od 1%.

Žao mi je zbog onoga što ste prošli prije, zaraziti to je jedan od problema u rukama lažnih zajmodavaca, Jeste li poslovni čovjek ili žena? Jeste li u financijskoj situaciji ili trebate li sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li zajam za početak lijepe Male Scale i srednje tvrtke? Imate li nisku kreditnu ocjenu i teško ste dobili kapitalni zajam od lokalnih banaka i drugih financijskih instituta ?. Zainteresirani kandidati trebaju nas kontaktirati putem e-maila: augustaibramhim11@gmail.com


Želim da znate da je ta tvrtka istinska tvrtka s dobrom praksom. Također vam želim obavijestiti da nikada nismo sudjelovali u bilo kakvim aktivnostima prijevare. i uvjeravam vas što druga tvrtka ne može učiniti za vas, ja ću to učiniti za vas i ja ću vas usrećiti i staviti osmijeh na lice u redu. dajem ti moju riječ samo me vjerujte i nećete požaliti što poslovate s nama, potražite još više, jer smo ovdje kako bismo se bavili svim vašim financijskim problemima, stvarima iz prošlosti.

Mogu vam osigurati 100% da smo pouzdana tvrtka koja trenutno uspostavlja shemu u obliku stjecanja zajma kako bi pomogla različitim pojedincima, kao i organizacijama koje imaju namjeru obnavljanja, duga? Trebate hitni zajam za plaćanje duga, ili trebate zajam za poboljšanje poslovanja? Jeste li odbijali od banaka i drugih financijskih institucija? Trebate li konsolidaciju ili hipotekarni zajam? refinanciranje? kao i uspostavljanje poslovnih odijela. Ja sam međunarodna poslovna žena i zajmodavac koji je ponudio zajmove pojedincima i tvrtkama u Europi, Aziji, Africi i drugim dijelovima svijeta.

Nudimo široku paletu financijskih usluga koje uključuju: Poslovno planiranje, Financije za komercijalni i razvoj, Nekretnine i hipoteke, Krediti za konsolidaciju dugova, Poslovni zajmovi, Privatni zajmovi, Home refinancing krediti s niskom kamatnom stopom od 1,00% godišnje za pojedince, tvrtke i korporativnih tijela. Nabavite najbolje za svoju obitelj i posjedujete svoj sanni dom kao i našu opću shemu zajma. Zainteresirani kandidati trebaju nas kontaktirati putem e-maila: augustaibramhim11@gmail.com

Dakle, ako želite dobiti kredit od moje tvrtke, možete nas kontaktirati danas.

Maksimalni iznos koji posuđuju je 500.000.000,00 u sljedećem

Valuta: Sjedinjene Američke Države, Euro i Velika Britanija

Naši su zajmovi dobro osigurani, a maksimalna sigurnost je naš prioritet. Naš glavni cilj je pomoći vam da dobijete usluge koje zaslužujete. Naš je program najbrži način da dobijete ono što vam je potrebno u trenu. Smanjite plaćanja kako biste olakšali pritisak na mjesečne troškove. Steknite fleksibilnost pomoću koje možete koristiti za bilo koju svrhu od odmora, odgoja do obrazovanja do jedinstvenih kupnji. Zainteresirani kandidati trebaju nas kontaktirati putem e-maila: augustaibramhim11@gmail.com

Molimo, kontaktirajte nas za više informacija: augustaibramhim11@gmail.com
Ljubazno nas pišite s informacijama o kreditima;

Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma onda ljubazno nam pišite s zajam zahtjev. Molimo, kontaktirajte nas za više informacija: augustaibramhim11@gmail.com
S poštovanjem,
Gospođa AUGUSTA IBRAMHIM
augustaibramhim11@gmail.com

Zainteresirani kandidati trebaju kontaktirati gospođu Augusta Ibramhim putem e-maila: augustaibramhim11@gmail.com

Unknown said...

Добра вијест за све заинтересоване за добијање капиталног зајма и других облика зајма за разне намјене.
Користимо онлине платформу за оглашавање наше компаније "ОМЕГА ФИНАНЦЕ ЛИМИТЕД" да објавимо широј јавности да нудимо кредит приватним компанијама, појединцима, власницима предузећа е.т.ц по ниској каматној стопи.

Ово је да информирамо јавност да је наша кредитна компанија глобална кредитна организација посвећена пружању брзих осигураних готовинских кредита квалификованим појединцима и компанијама по субвенционисаним каматама годишње. Помогли смо бројним појединцима и организацијама које су се суочиле са финансијским потешкоћама широм свијета. Када се пријавите са нама, пријављујете се са поузданом компанијом која брине о вашим финансијским потребама. Ми ћемо се побринути за вас кроз цео процес.

Дођите у нашу канцеларију данас или можете нас контактирати преко госпође БРИДГЕТ ЦООПЕР емаил: COOPERBRIDGET22@GMAIL.COM

Можете добити следеће кредите од нас;

Пословни капитал кредита,
Лични кредит,
стамбени кредит,
Кредит без зајма,
Образовни кредит,
кредит за оснивање предузећа,
Појединачни кредит,
Здравствени кредит
Пољопривредни кредит
Ауто кредит

Слободно нас контактирајте данас и искусите могућност промене финансијског живота коју наша компанија нуди. Буди сведок нашим понудама данас, како бисте могли да информишете друге који имају потребу за зајмом да бисте такође искусили финансијску слободу коју имате.

Још једном можете нас контактирати путем мадам БРИДГЕТ ЦООПЕР емаил: COOPERBRIDGET22@GMAIL.COM.
Хвала вам.

Patricia Kingsman prestamos said...

DOBRODOŠLI NA PATRICIA KINGSMAN patriciakingsman.loans2016@gmail.com nam je cilj pružiti izvrsnu stručnu uslugu.

Jeste li poslovni čovjek ili žena? Jeste li u financijskoj situaciji ili trebate sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li zajam za početak lijepe Male Scale i srednje tvrtke? Imate li nisku kreditnu ocjenu i teško ste dobili kapitalni zajam od lokalnih banaka i drugih financijskih instituta ?.

Naši su zajmovi dobro osigurani, a maksimalna sigurnost je naš prioritet. Naš glavni cilj je pomoći vam da dobijete usluge koje zaslužujete. Naš je program najbrži način da dobijete ono što vam je potrebno u trenu. Smanjite plaćanja kako biste olakšali pritisak na mjesečne troškove. Steknite fleksibilnost pomoću koje možete koristiti za bilo koju svrhu - od odmora, do odgoja do jedinstvenih kupnji

Nudimo široki spektar financijskih usluga koje uključuju: osobni zajmovi, zajmovi za konsolidaciju duga, poslovne zajmove, zajmove za obrazovanje, osigurani zajam za hipoteke, unsecured zajam, hipotekarni zajmovi, payday krediti, studentski krediti, komercijalni zajmovi, Zajmovi za razvoj, krediti za izgradnju, s niskom kamatnom stopom od 2% godišnje za pojedince, tvrtke i korporativna tijela. Nabavite najbolje za svoju obitelj i posjedujete svoj sanni dom kao i našu opću shemu zajma.

Nudimo sve vrste zajmova - primjenjuju se na zajmoprimljivim zajmovima.

Molimo, kontaktirajte nas za više informacija: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
Ljubazno nas pišite s informacijama o kreditima;

OBVEZE PRIRODOSLOGA

1) Puna imena:
2) Država:
3) adresa:
4) Država:
5) Spol:
6) Bračno stanje:
7) Zanimanje:
8) Broj telefona:
9) Mjesečni prihod:
10) Sljedeća od Kin:
11) Potrebna količina zajma:
12) Trajanje zajma:
13) Svrha zajma:
14) Posebni datum koji vam treba kredit:

Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma onda ljubazno nam pišite s zajam zahtjev.
Molimo, kontaktirajte nas za više informacija: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

S poštovanjem,
Gospođo Patricia Kingsman
patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Radujemo se što čujemo od vas ASAP

Zainteresirani kandidati trebaju nas kontaktirati putem e-maila: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman prestamos said...

Moje ime je gospođa Patricia Kingsman mi smo novi legit zajam zajmodavci od 2018 i volimo pomoći bilo kojem tijelu koje trebaju financijsku pomoć koju nudimo od $ 500,000.00 i $ 5,000,000.00, a također dajemo zajmove u eurima iznad toga pa ako vam je potrebna pomoć molimo pošaljite Pošaljite nam poruku e-pošte na: patriciakingsman.loans2016@gmail.com kako bi se vaša transakcija zajma mogla dogoditi, sada ćete biti s vašim kreditom u idućih 24 sata, to je brz prijenos i siguran je bez odgađanja. Zato e-mail: patriciakingsman.loans2016@gmail.com ako ste zainteresirani

E-mail: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman prestamos said...

Nudimo sve vrste zajmova - primjenjuju se na zajmoprimljivim zajmovima.

Jeste li poslovni čovjek ili žena? Jeste li u financijskoj situaciji ili trebate li sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li zajam za početak lijepe Male Scale i srednje tvrtke? Imate li nisku kreditnu ocjenu i teško ste dobili kapitalni zajam od lokalnih banaka i drugih financijskih instituta ?. Zainteresirani kandidati trebaju nas kontaktirati putem e-maila: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Naši su zajmovi dobro osigurani, a maksimalna sigurnost je naš prioritet. Naš glavni cilj je pomoći vam da dobijete usluge koje zaslužujete. Naš je program najbrži način da dobijete ono što vam je potrebno u trenu. Smanjite plaćanja kako biste olakšali naprezanje na mjesečnoj razini
troškovi. Steknite fleksibilnost pomoću koje možete koristiti za bilo koju svrhu od odmora, odgoja do obrazovanja do jedinstvenih kupnji. Zainteresirani kandidati trebaju nas kontaktirati putem e-maila: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Nudimo široku paletu financijskih usluga koje uključuju: Poslovno planiranje, Financije za poslovanje i razvoj, Nekretnine i hipoteke, Zajam za konsolidaciju dugova, Poslovni zajmovi, Privatni zajmovi, Home refinancing krediti s niskom kamatnom stopom od 2,00% godišnje za pojedince, tvrtke i korporativnih tijela. Nabavite najbolje za svoju obitelj i posjedujete svoj sanni dom kao i našu opću shemu zajma. Zainteresirani kandidati trebaju nas kontaktirati putem e-maila: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Nudimo sve vrste zajmova - primjenjuju se na zajmoprimljivim zajmovima.

Molimo, kontaktirajte nas za više informacija: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
Ljubazno nas pišite s informacijama o kreditima;
- Potpuni naziv:
- potreban iznos kredita:
- Trajanje zajma:
- Svrha zajma:
- Grad drzava:
- Telefon:
- Kako ste čuli za nas:

Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma onda ljubazno nam pišite s zajam zahtjev. Molimo, kontaktirajte nas za više informacija: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
S poštovanjem,
Gospođa Patricia kingsman

Radujemo se što čujemo od vas ASAP

Zainteresirani kandidati trebaju nas kontaktirati putem e-maila: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman prestamos said...

Pozdrav ..
Kontaktirajte nas za vaš sigurni i neosigurani zajam po kamatnoj stopi od 2%
........................................

Je li teškoća gospodarstva koja vas utječe ove godine, je li vaša banka odbila dati zajam za chrismas? Ako je vaš odgovor da, onda vam je potreban zajam. Ja sam gospođa Patricia Kingsman, vlasnica kreditne tvrtke Nudimo sigurne i sigurne zajmove po kamatnoj stopi od 2%.

* Jeste li financijski stisnuti?
Tražite li sredstva za isplatu kredita i dugova?
Tražite li financije za uspostavu vlastitog posla?
* Jeste li u potrebi za privatne ili poslovne zajmove za razne svrhe?
Tražite li zajmove za provedbu velikih projekata?

Ako imate bilo koji od gore navedenih problema, možemo vam pomoći, ali želim da shvatite da dajemo zajmove po kamatnoj stopi od 2%.

* Posudite ništa do 95.000.000 eura.
* Izaberite između 1 i 20 godina za povrat.
* Izaberite između mjesečnog i godišnjeg plana otplate.
* Fleksibilni uvjeti zajma.
Molimo vas, ako ste zainteresirani, posjetite nas putem ove adrese e-pošte: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Obećavamo 100% jamstvo da ćete dobiti zajam na kraju ove transakcije zajma. Nema sigurnosne provjere, kreditne provjere

Pozdrav
Patricia Kingsman
Patricia Kingsman zajam društvo

Patricia Kingsman prestamos said...

Pažnja

Mi smo financijski savjetnik koji obrađuje međunarodne financije za bilo koji iznos bankovnih instrumenata. Imamo pristup / kontakte za podizanje s 10 tisuća eura na 500 milijuna eura, s našom tvrtkom (Patricia Kingsman zajam poduzeće) i ostalim TOP PRIME Privrednoj banci, Imex banci, OTP banci, Erste & Steiermärkische banci, najboljim bankama za SBA zajmove itd

Slobodno se bavite našim iznajmljenim objektima u trgovinskim programima, financiranju projekata, poboljšanju kreditne linije, korporativnim kreditima (zajmovi za pokretanje poslovanja ili zajmovi za proširenje poslovanja) i još mnogo toga.

Dostavili smo više od milijardu kuna u poslovne zajmove za više od 17.000 vlasnika poduzetnika baš kao i ti. Koristimo vlastitu tehnologiju određivanja rizika kako bismo vam pružili pravi poslovni kredit da biste mogli razviti svoje poslovanje. Naše usluge su brze i pouzdane, krediti se odobravaju u roku od 24 sata od uspješne primjene. Nudimo zajmove s minimalnim rasponom od 10.000 do maksimalno 500 milijuna eura.

Nalazite li se u nevolji s neplaćenim računima i ne znate na koji način krenuti ili gdje se okrenuti? Što o pronalaženju uglednog duga konsolidacija tvrtka koja vam može pomoći u smanjenju mjesečne rate, tako da ćete imati pristupačne otplate opcije, kao i soba za disanje kada je u pitanju kraj mjeseca i račune treba da se plaća? Tvrtka za posudbu Patricia Kingsman odgovor je. Smanjite plaćanja kako biste olakšali pritisak na mjesečne troškove. kontaktirajte nas putem e-maila (patriciakingsman.loans2016@gmail.com)

Posrednici / konzultanti / brokeri su dobrodošli da donose svoje klijente i 100% su zaštićeni. U potpunom povjerenju, radit ćemo zajedno za prednosti svih uključenih strana. Nemojte držati svoje financijske probleme za sebe, kako ne biste bili dugačak gospodar ili financijski stres, i zato nas morate brzo kontaktirati za rješenje vaših financijskih problema. Bit će nam velika radost kad budete financijski stabilni.
Pošaljite nam e-mail putem: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Pozdrav
Gospođa Patricia Kingsman
E-adresa: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
Moto: Nudimo najbrže i pouzdane financijske usluge

Patricia Kingsman prestamos said...

Pozdrav svima, moje ime je Dragica Mia Lucija Sara sam iz Hrvatske Upravo sam dobio kredit sada od gospođe Patricia Kingsman zajam društvo oni su novi legitni zajam tvrtka od 2018 i to nije dugo sam dobio moj kredit od njih imam moj kredit od njih danas i sada kao što sam postavljanje ove poruke Ja sam vrlo sretan ova tvrtka je pravi veliki, tako da svatko tko je potreban kredit kontaktirajte ovu tvrtku oni su pravi veliki mail postoji je patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman prestamos said...

Pozdrav svima

Moje ime je Dario Bilandžija ja sam iz Hrvatske koji sam tražio zajam online, a sve što imam je prevarante, ali našao sam ovu tvrtku za kredit tvrtke Patricia Kingsman i vidio sam ljude na internetu da svjedoče o dobrim djelima pa sam odlučio pokušati ako ću opet biti sretna pa sam se prijavio za kredit od 350.000,00 eura, a zajmodavac gospođe Patricia Kingsman me uvjerio da će u 12 sati moj kredit biti na mojem bankovnom računu tako da danas, dok sam radio, vidio sam da je moja banka napisala poruku da na mom računu ima nekih sredstava od 350.000,00 eura i zahvaljujem Patriciu Kingsmanu jer je prava stvar, pa ako trebate bilo kakav online zajam, nemojte se pretvarati kao da se prijavim iz ove tvrtke jer je ona jedina prava tvrtka koja daje zajam online. Tu je mail adresa patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman prestamos said...

Moje ime je Radenka Sajonara Sarlota Ja sam iz Hrvatske Upravo sam dobio svoj kredit iz nove legitne kreditne tvrtke 2018 i ime tvrtke koja mi je pomogla sa svojim kreditom danas je Patricia Kingsman zajam društvo oni su najljepša zajam tvrtka imam ikada došao preko s ja podnijela zahtjev za kredit od njih jučer i jedina stvar koju sam učinio je platiti naknadu za prijenos koji su rekli ja bi trebao platiti i odmah sam izvršiti plaćanje u narednih 12 sati vremena sam bio sa mojim kreditom žao ne mogu kažu koliko su mi pomogli, ali to je velika količina novca tako da svatko, ako vam treba pravi kredit, ovo je pravo društvo za zajam da se obratite tamo adresu e-pošte je patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman prestamos said...

Dobar dan svi moje ime je Klimentina Krasna Ljuba Jaka i ja sam iz Hrvatske želim iskoristiti ovu priliku Sad moram napisati ovu poruku na internet ako bilo tko od vas traži zajam stvarno to je prava tvrtka za kontakt Ja sam poslovna žena i podnijela zahtjev za kredit u 2017 legit tvrtki i ime tvrtke je Patricia Kingsman zajam tvrtka su pomaganje ljudima od 2016, a mi smo u 2018 i sada sam samo dobio moj kredit od njih pa ako bilo tko od trebate kredit ići i primijeniti od njih jer su pravi samo molim vas ljudi koji trebaju pomoć s zajam ne bi scammed to je razlog zašto sam koristeći ovu priliku da pišete ovu poruku na internetu, ako vam je potrebna kredit legit kredit se primjenjuje od ove tvrtke, tako da nećete dobiti prevaru kada se prijavite iz pogrešne tvrtke. adresa e-pošte je patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

sretan dan svi i molim da si sretan kao što sam danas

Patricia Kingsman prestamos said...

Moje ime je Krunoslav Pavao Roko i ja sam iz Hrvatske koji želim iskoristiti ovaj put da kažem svima na internetu o tome kako sam primio moj kredit nakon što je scammed 3 puta i podnijela zahtjev za kredit od Patricia Kingsman zajam tvrtka jučer sam vidio ljudi svjedoče o njezina dobra djela i kako je ona pomogla ljudima pa sam odlučio primijeniti i ona mi je rekla što trebam učiniti bio sam prestrašen, ali ja sam to jutros donio samo upozorenje iz moje banke postoji tamo novac na mom računu i ja provjeriti iznos i bio je moj zajam sretan sam. Zato želim iskoristiti ovo vrijeme i reći svima na internetu da je ova tvrtka realna ako vam je potrebna zajam da je ova tvrtka prava tvrtka koja se prijavila od ne doživljava se kao što sam ja jer postoji scammers tamo primjenjuju od ove tvrtke i bit ćete sretni. adresa e-pošte je patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman prestamos said...

Moje ime je SNJEŽANA NATAŠA NATALIJA ja sam iz hrvatskog Želim ovo vrijeme pisati na internet da sam upravo dobio kreditne fondove od 5 milijuna kuna od ove tvrtke nazvane Patricia Kingsman zajam društvo u početku nisam vjerovao što ljudi govore na internetu, ali sam odlučio pokušati i podnijeti zahtjev za kredit prije 2 dana i upravo sam primio poziv iz moje banke da je zbroj od 5 milijuna kuna na moj račun i odmah sam dobio upozorenje iz moje banke Patricia Kingsman zajam tvrtka me zvala i pitao me ako sam dobio moj kredit i rekao im da, pa su rekli da bih trebao donijeti više ljudi tamo tvrtka, ako bilo tko treba kredit tako da stvarno trebate zajam ovo je tvrtka za primjenu od njih stvarno su super i vjerujem sada da postoji pravi zajam tvrtka koja daje zajmove i da je tvrtka Patricia Kingsman zajam tvrtka, tako da ako bilo tko od vas treba hitan zajam i važno je to pravo tvrtka za prijavu. Tu je mail adresa patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

konačno sam stvarno sretna i sada mogu započeti vlastiti posao. Hvala vam još jednom Patricia da ste veliki i Bog vas blagoslovio i vašu tvrtku.

Anonymous said...

Moje ime je Nathanael Martyna Patryx Ja sam iz hrvatskog želim iskoristiti ovaj put da kažem svima na internetu da postoji samo jedna tvrtka koja nudi pravi kredit i da je tvrtka Patricia Kingsman. Tražio sam zajam online za posljednjih 3 tjedna, a sve što imam je lenders koji me zamjeraju za moj novac da sam znao da sam bio tako siromašan i htio sam ubiti sebe, ali tamo sam vidio toliko ljudi svjedoče o ove tvrtke da u početku daju zajmove nisam vjerovao jer sam vidio druga svjedočenja drugih vjerovnika i svi su se pretvorili u prevare. Rekao sam da ću se prijaviti iz ove tvrtke i vidjeti ako je istina i odmah sam se prijavili su mi rekli sve što sam trebao učiniti i dogovorili su me i uvjeravali me da je u 8 sati vremena bio sam idući u biti s mojim zajam uzrok oni su rekli koriste uslugu brzog prijenosa. Prvo sam ne vjerujem, ali sam htjela za moj kredit prije 8 sati vremena sam dobio upozorenje iz moje banke i držati da je moj kredit bio sam vrlo usisan kad sam ga vidio i molio sam Boga za usmjeravanje mene na pravu tvrtku tko mi je danas pomogao kao što pišem ovo na internetu sada sam upravo dobio moj kredit od ove tvrtke i ja sam koristeći ovaj put da svjedočim drugim ljudima, ako vam treba kredit zajam Nemojte se prevariti ovo je prava tvrtka za podnijeti zahtjev. Tamo je adresa e-pošte patriciakingsman.loans2016@gmail.com i za vas one koji nemaju adresu e-pošte tvrtka čiji broj je +2348165719944.

Ova tvrtka je istina i velika ako vam je potrebna zajam primijeniti sada i čekati za vaš zajam uzrok ćete biti sretni s ovom tvrtkom.

Hvala svima i ja ostajem Natanael Martyna Patryx.

Patricia Kingsman prestamos said...

Dobar dan Moje ime je Klaudija Mirjana Simunka ja sam iz Hrvatske ova tvrtka Patricia Kingsman ljudi pričaju o stvarnosti nisam nikad želio zajam, ali samo sam rekao da bih trebao pokušati ovu tvrtku i vidjeti je li ono što ljudi govore je istina i prijavio sam se za zajam od njih jučer i ja pravedan je dobio moj kredit danas od Patricia Kingsman zajam bilo tko ako pročitate ovu poruku i trebate zajam primijeniti od ove tvrtke jer oni će vam pomoći da ova tvrtka je jedina tvrtka koja nudi pravi kredit online. Kredit koji sam primio od njih bio je 75.000,00HRK, a za 8 sati sam dobio moj kredit tako da moji prijatelji ne budu prevareni ako vam treba pravi kredit koji je to pravo poduzeće za prijavu. Ako ste zainteresirani za zajmove, adresa e-pošte je patriciakingsman.loans2016@gmail.com i tamo whatsapp broj je +2348165719944.

Patricia Kingsman prestamos said...

Pozdrav svima

Ja sam Tin Ivona Ivana i ja sam iz Zagreba u Hrvatskoj. Bio sam u potrazi za online zajam i bio sam jako prestrašen nikad nisam podnijela zahtjev za kredit prije i ja dobro i tražiti za pravi tvrtka tamo sam našao tvrtku zove Patricia Kingsman ja izgledam i vidio sam ono što ljudi govore o ovoj tvrtki bilo je istina sam odlučio podnijeti zahtjev za zajam od tvrtke i trebala sam zajam od $ 150,000.00 dolara za početak poslovanja kad sam se prijavio rekla mi je sve što sam trebao učiniti sam to učinio i ona me uvjerava da je u 8 sati vremena sam bio idući biti s mojim zajam rekao sam u redu i ja čekao u točno 8 sati vremena ja primiti moj kredit iz ove tvrtke kao što sam pisanje ovo sada nisam bio scammed prije i ova tvrtka je super ja sam bio rasprava ljudi govore o prevare, ali ja nikad prije nisu bili prevareni i zahvaljujem Bogu za to. Tako da svatko, ako vam je potreban pravi kredit ovo je pravo tvrtka za primjenu od oni će vam pomoći i vrijeme vam kažem da ćete dobiti vaš kredit koji je točno vrijeme ćete dobiti Vaš zajam. Ja samo moram napisati ovu poruku svima, tako da ćete se prijaviti za kredit od pogrešne tvrtke ako vam je potreban pravi kredit kontaktirajte ovu tvrtku, a vi ćete biti sretni. Tu je pošta

adresa je patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

Anonymous said...

Dobar dan svatko

Moje ime je Reidar Kåre Knut ja sam iz Hrvatske i živim u Splitu. Želim ovaj put pisati na internet da bilo tko, ako vam treba pravi kredit Patricia Kingsman je prava tvrtka za primjenu od nekoliko dana sam trebao novac i tražio sam zajam online vidio sam tvrtku i primijenio sam da je tvrtka mene varao 2 puta moj novac bio sam toliko tužan uzrok trebala sam novac tako da sam odlučio tražiti drugu tvrtku i prijavio sam se iz druge tvrtke da je ista tvrtka također rekla da položite novac i učinio sam i nikad nisam dobio moj kredit bio sam poput onoga što mi se događa zbog toga što mi treba novac hitno kupiti kuću jer ako ja ne dobijem kuću, moj će stanodavac uskoro odvesti moju obitelj i moju obitelj, pa sam morao dobiti svoj. Kada sam bio u potrazi ponovno sam vidio ovu tvrtku Patricia Kingsman vidio sam puno ljudi svjedočio o ovoj tvrtki da je tvrtka uistinu velika pa na početku sam se bojala da se primjenjuju uzrok je bio prevaren 2 puta pa sam rekao da sam ja pustiti mene probati i vidjeti je li ova tvrtka bila prava pa sam se prijavila. Kad sam se prijavio, rekli su mi sve što mi treba da učinim, još sam se bojao, ali sam ih pouzdavao i uvjeravali su me da u 8 sati vremena sam bio idući u biti s mojim kreditom koji sam želio za moj kredit i na oči sam oživio upozorenje iz moje banke da je na moj bankovni račun bio zbroj od 200.000 eura i bio sam sretan prije nekog vremena tvrtka me zvala i pitao jesam li primio moj kredit i rekao im da i hvala im i dok pišem ova poruka na internetu sada ova tvrtka također su pomogli mojoj 2 braće pa bilo tko, ako vam treba pravi kredit Patricia Kingsman je pravo društvo za prijavu. U slučaju da vam je potrebna novac, možete ih kontaktirati samo putem pošte ili whatsapp-a i tamo je mail adresa patriciakingsman.loans2016@gmail.com. Zahvaljujem svima koji rade na mojoj poruci i budu sigurni i primjenjuju se iz ove tvrtke jer ćete biti sretni s njima.

Patricia Kingsman prestamos said...

My name is Viktor Vlaho Zvonimir Gaspar. I am from Zagreb Croatia i want to write to the internet that if you need a real loan Patricia Kingsman is the real loan company that gives loan i applied for a loan from this company last week Friday and i just received my loan from them today so everyone if you need a real loan without been scammed this is the right company to apply from thus company is truly great and they are real so many people that have been scammed if you need a loan without being scammed this is the real company that gives loans i applied for a loan from this company Patricia Kingsman and i received my loan today so anyone around the world if you need a true loan locate this company and be rest assured that this company is going to put a smile to your face. the company can be contacted via mail or whatsapp there mail address is patriciakingsman.loans2016@gmail.com and there whatsapp number is +2348165719944. Thanks to anyone that will read this message this company does not know am doing this Am only doing it for people in need of a real loan to be safe.

Anonymous said...

Ja sam Alfelt Edrikke Eleonora po imenu ja sam policajac i živim u Rijeci hrvatskom. Prije nekoliko dana bio sam u potrazi za zajam online i ja samo pronašao ljude muljaža od mene moj novac. JA stvarno potreba ovaj zajam za projekt u SAD-u, a ja sam bio sraman jedan dan kad sam bio izvan dužnosti i odlučio ponovno pogledati ovaj put za pravi tvrtka koja daje zajmove i pronašao ovu tvrtku pod nazivom Patricia Kingsman zajam društvo i puno ljudi su svjedočili o ovoj tvrtki u početku nisam vjerovao, ali sam odlučio primijeniti zajam sam bio u potrazi za je iznos od 7.000.000,00 dolara sam primijenjen iz ove tvrtke i oni mi je rekao sve što treba biti učinjeno i pouzdana ih i ja sam što su mi rekli da radim i oni su me uvjerili da u 8 sati vremena sam bio idući u biti s mojim zajam sigurno i nikada ih nije povjerovao, ali sam čekao moj kredit u točno 8 sati vremena sam dobio poziv iz tvrtke da ako imam još je dobio moj zajam i rekao sam Ne. Rekli su mi da idem u moju banku i provjeriti moj račun da moja banka ne bi mogla poslati upozorenje koje sam poslušao, a ja sam otišao u moju banku i provjerio moj račun na mojim očima. Vidio sam moj kredit od $ 7,000,000.00 na mojem računu novac koji sam imao na moj račun prije bio je $ 1,000, 000,00 i sada sam pronašao $ 8,000,000.00 puls moj novac i moj kredit je $ 8,000,000.00 ja sam tako sretna i zahvaljujem ovoj tvrtki jer su sjajni. Želim iskoristiti svoje malo vremena da pišem ljudima u Sjedinjenim Državama da, ako vam treba pravi kredit Patricia Kingsman je prava tvrtka koja se prijavila iz ove tvrtke ne zna da to radim tako da bilo tko, ako vam treba kredit, možete kontaktirati samo s ovim tvrtka putem pošte ili whatsapp ali ja ne koristim whatsapp tako da je mail adresa je patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman prestamos said...

Moje ime je Tihomir Dalibor Oren i ja sam iz Hrvatske živim u malom gradu Puli. Tražili su zajam online jer ne mogu dobiti zajam iz moje banke i samo sam pronašao ljude koji su me zamjerili za mojim novcem. Prošli tjedan sam bio scammed by zajam tvrtka i Bog znam da sam bio spreman za kraj moj život, ali sam rekao da sam ja pustiti mene probati i vidjeti ako ću vidjeti poštenu tvrtku koja je bila spremna pomoći vam. Pa sam se smjestio i tražio tvrtku i pročitao sam toliko dobrih komentara o ovoj tvrtki Patricia Kingsman i rekao sam da se prijavim i vidim hoću li biti sretan kao i drugi ljudi koje sam se bojao, ali ja sam dao samu sebe priliku i primijenio sam za kredit od 80.000,00 kuna, objasnio sam ovoj tvrtki da sam bio prevaren i rekli su mi da se ne brinite da će vam pomoći da su prije mnogo ljudi pomogli mojoj zemlji. Tako sam dao ovu tvrtku priliku i oni su me uvjerili da u 8 sati vremena sam bio idući u biti s mojim zajam ja ne vjerujem, ali sam čekao moj kredit. U točno 8 sati vremena primio sam upozorenje s leđa da moj račun bude odobren s 80.000,00 kuna. Sve zahvaljujući Patriciji Kinsgmanu, ta je tvrtka poslana Bogom. I ja sam napravio obećanje da sam ja da ću svjedočiti ovu tvrtku o tome kako su mi pomogli ovu tvrtku ne znam ja to radim sada da sam govorio ljudima na internetu kako su mi pomogli tako da svatko, ako vam treba pravi kredit Patricia Kingsman je ovdje da vam pomogne da ne budete prevareni lažnim ljudima koji se žele posuditi. Skoro sam zaboravio da samo možete kontaktirati ovu tvrtku putem pošte ili whatsapp i tamo detalji za kontakt je patriciakingsman.loans2016@gmail.com whatsapp je +2348165719944. Ova tvrtka je pravi i istinita tako da svatko tko pročita ovu poruku i zainteresiran je za kontakt s ovom tvrtkom jer su jedini koji mogu pomoći u rješavanju vaših problema.

Anonymous said...

Patricia Bog će blagosloviti vas i vašu tvrtku

Moje ime je Sofía Ximena Jimena. Ja sam iz Madrida Španjolska Nemam puno toga reći nikome tko treba pravi zajam bez da se varaš trebao bi se prijaviti od Patricia Kingsman jer sam podnijela zahtjev za kredit iz ove tvrtke danas nakon što sam pročitao toliko dobrih i divnih komentara o ovoj tvrtki. Tražio sam kredit za plaćanje dugova i sve što mi treba bilo je 50.000 eura jer ću također koristiti dio tog novca kako bih plaćao djecu školarinu. Kao što sam to pisanje na internetu sada sam samo dobio moj kredit od ove tvrtke i danas sam tako sretan nikad nisam vjerovao da ću ikada biti sretan opet jer sam prolazio kroz puno i hvala Bogu za Patricia Kingsman Bog će blagosloviti joj i njegova tvrtka za stavljanje osmijeh na moje lice. Dakle, bilo tko širom svijeta iz Španjolske i drugih zemalja koji trebaju zajam vašeg pomoćnika je ovdje i tvrtka je Patricia Kingsman tko je primijenjen od tvrtke Patricia Kingsman zajam neće imati problema jer ćete dobiti vaš zajam točno onako kako vam ona kaže. tamo adresa tvrtke je Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Još jednom vam Bog blagoslivlja Patricia Kingsman i možeš li dugo živjeti da nastaviš pomagati ljudima.

Patricia Kingsman prestamos said...

My name is Patricija Ivana Jadranka and i am from Zagreb in Croatia i just received my loan from Patricia Kingsman loan company right now and i have heard about this company and i thought it was a fake company but now i am so happy this company helped me and 100% this company is real so anyone that need a loan this is the right company to apply from now i applied for a loan for my business of 250,000.00HRK and this company helped me without delay i am so happy i am testifying this company because i saw other people do it and i am happy to be among the people who shares testimony on how this company helped me so everyone if you need a real loan your helper is here. there contact information is patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Unknown said...

Zdravo svima

Ovo je Tarsha, želim da znate da sam upravo dobio kredit u iznosu od 25.000 dolara od Larri Financea, pošto su me ostavili drugi zajmodavci, vidio sam post od gospodina Paul Hectera o tome kako su mu takođe pomogli, brzo sam primijenio, i oni su zaista osmislili moje lice, sada mogu dobro voditi računa o svom poslu i ostalim ličnim potrebama, možete ih kontaktirati za svoj kredit jer su jednostavno najbolji. Svaki ozbiljni aplikant može doći do njih putem ove e-pošte putem larryfinance@yahoo.com ili VhatsApp broja telefona: +2349051442970

Kontaktirajte ih sada za svoj kredit, on je zakoniti kreditni zajmodavac.

Uveravam vas sve što su dobre, bez varanja i oni su najbolja kompanija sa kojom sam ikad radio. Njihove usluge su brze i legitimne. Samo idi i primeni se i vidi o čemu pričam.

Tarsha Krune

Isabelle dubois said...

zdravo, drago mi je da vam skrenem pažnju na to da sam uživao u ozbiljnom zajmu kod kreditnog zajmodavca koji je odobrio 10.000.000 evra za oživljavanje i finansiranje mog
kompanije. Da ga kontaktirate, napišite ga

Email: davidsovi125@gmail.com

Larry Maxwell said...

Mi smo hrišćanska organizacija formirana da pomognemo ljudima u potrebama pomoći, kao što je finansijska pomoć. Ako ste u finansijskim poteškoćama ili ste u nekom finansijskom zbrku, a vam trebaju sredstva za pokretanje sopstvenog posla, ili vam je potreban kredit poravnajte svoj dug ili isplatite svoje račune, započnite lijepo poslovanje ili vam je teško dobiti kapitalni zajam od lokalnih banaka, obratite nam se danas putem e-pošte (larrymaxwellfunds@gmail.com) jer biblija kaže "" Luke 11:10 Svako ko pita primi; onaj ko traži nalazi; i onom ko kuca, vrata će biti otvorena. "Ne dozvoli vam da te prilike prođu zato što je Isus isti jučer, danas i zauvek više. Molim vas, ovo je za ozbiljne misli i Bog se plaši ljudi.

Tvoje ime:
SEX;
AGE;
Zemlja
Iznos kredita:
Trajanje zajma:
CILJ KREDITA;
MJESEČNI PRIHOD;
Važi broj mobilnog telefona:
Hvala što ste razumeli vaš kontakt kao
čekamo
S poštovanjem
Menadžment
E-mail: (larrymaxwellfunds@gmail.com)

Unknown said...

DOBAR DAN,

Trebate zajam! Nudimo sve vrste kredita po vrsti
2% kamate, pošaljite nam e-poruku kako biste dobili više
podatke o prijavi danas, ako
zainteresirani Naši krediti su dobro osigurani za maksimalno
sigurnost, što je naš prioritet ... kontaktirajte nas sada @

e-pošta: johnsonfutureloanlender@gmail.com
e-pošta: johnsonfutureloanlender@gmail.com

Gina Acampora said...

Moje ime je Gina Acampora i govorim kao najsretnija osoba u cijelom divljom svijetu danas i rekla sam sebi da će svaki vjerovnik koji će spasiti svoju obitelj iz naše loše situacije, ispričat ću ime cijelom divljem svijetu i ja sam tako Drago mi je što mogu reći da se moja obitelj vratila zauvijek jer sam imala potrebu za kreditom od 100.000 eura da bih započeo svoj život cijelo vrijeme, zbog moje profesije kao što sam ja samna mama, s 4 djece i cijelim se svijetom činilo da je visio na mene kada sam upoznao Boga poslao zajam Tvrtka koja je promijenila moj život i moju obitelj, i BOGA koji se bojala firme, Nora Mildred, bila je spasitelj Bog poslao spasiti moju obitelj uz zajam od 100.000 eura kontaktirati joj noramildred.loan@hotmail.com

Unknown said...

OFERTA DE PRÉSTEC URGENT URGENT APLICAR ARA: (hudsonvalleyfederalfinance@gmail.com) Esteu buscant un préstec empresarial? préstec personal, préstec domèstic, cotxe, préstec estudiantil, préstec de consolidació de deutes, préstecs sense garantia, capital de risc, etc. O un banc o un banc ha denegat un préstec? institució financera per qualsevol motiu. Estem Hudson Valley Federal Finance Credit Union, préstecs a empreses i particulars a un tipus d'interès baix i assequible Taxa d'interès del 2%. Si estàs interessat en un préstec? Poseu-vos en contacte amb nosaltres avui mateix a (hudsonvalleyfederalfinance@gmail.com) i obteniu el vostre préstec avui mateix. WhatsApp: +15186011966
https://www.facebook.com/HVFFCU

Unknown said...

Moje ime je Cleita Jason, samohrana majka sa 2 djeca. Bio sam zaglavljen u finansijskoj situaciji pre 2 meseca i morao sam da refinansujem i platim svoje račune, pokušao sam tražiti kredite od različitih Kreditnih firmi i Banaka, ali nikada sa uspjehom do jednog vernog dana, pregledao sam internet, naišao sam na svjedočenje (Anela Belmiro) o tome kako je ovom preduzeću za zajmove (JOAN NORMA LOAN COMPANY) sa e-poštom: joannormaloancompany@gmail.com joj pomogla sa zajmom, postala sam zainteresovana i takođe se prijavila za zajam iz iste kompanije. Ta pravna i pravna kompanija mi je pomogla sa 50.000 evra nakon toliko napornog nastojanja da potražim zajmove od drugih kompanija i banaka. Za vaše hitne i pouzdane zajmove bez velike kamatne stope i potraživanja kolaterala, savetujem vam da kontaktirate putem e-pošte: joannormaloancompany@gmail.com

Unknown said...

Trebate li poslovni ili osobni zajam?
Naša tvrtka je legitimna tvrtka.
Mi dajemo zajam bilo kojem pojedincu i tvrtki uz kamatnu stopu od 2%.
Za više informacija, kontaktirajte e-mail: roselineclintonloancompany@gmail.com

Unknown said...

Trebate li poslovni ili osobni zajam?
Naša tvrtka je legitimna tvrtka.
Mi dajemo zajam bilo kojem pojedincu i tvrtki uz kamatnu stopu od 2%.
Za više informacija, kontaktirajte e-mail: roselineclintonloancompany@gmail.com

Yuli said...

Zdravo,
Moje ime je Yuli iz južne Jakarta u Indoneziji, želim koristiti ovaj medij kako bih savjetovao svima da budu oprezni u dobivanju zajma, tako da su mnogi zajmodavci ovdje svi prevaranti i oni su samo ovdje da vas zamrzne iz vašeg novca, Podnio sam zahtjev za zajam od oko 200 milijuna od jedne žene u Dubaiju i izgubio sam oko 10 milijuna eura bez uzimanja zajmova, pitali su se opet i opet za cijenu, plaćam gotovo 10 milijuna, i dalje nisam dobio zajam,

Bog je slava, upoznao sam jednog prijatelja koji se upravo prijavio na zajam, pa je dobio zajam bez ikakvog stresa pa me je upoznao s gospođom Olivijom Daniel, a prijavio sam se za 400 milijuna, mislim da je to bila šala i prijevara, ali sam dobio svoj kredit u manje od 24 sata samo 2% bez kolaterala. Vrlo sam sretan jer sam spašen od uzimanja siromašnih.

pa ja savjetujem svima koji ovdje trebaju kredite za kontakt
Gospođa Olivia Daniel, putem e-pošte: (oliviadaniel93@gmail.com)

Još uvijek možete kontaktirati mene ako trebate dodatne informacije putem e-pošte: (yuliy3531@gmail.com)

još jednom vam zahvaljujem na čitanju svjedočanstva i da nas Bog nastavlja blagosloviti i dati nam dug život i blagostanje

gina morgan said...

Dobar dan svi!
Moje ime je Eric Jordan, imam divnu ženu i 3 djece. Prije dvije sedmice bio sam u očajnoj potrebi za novcem pa sam mislio da moram da pozajmim, a onda sam naletio na toliko pogrešnih ruku koji su tvrdili da su zajmodavci ne znajući da su svi scammers. Prikupili su mi 4000 evra i odbili da mi pošaljete email. Postao sam vrlo zbunjen i frustriran, postao sam pijan, jednog vjernog dan sam otišao u bar za neke piće i onda sam sreo starog prijatelja, rekao sam mu sve što se dogodilo meni, Rekao sam da će me uvesti GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD, rekao sam da je kompanija istinita i pouzdana, rekao sam mi kako je kompanija pomogla njemu i svojoj porodici. Pa sam uzeo njen e-mail adresu (ginamorganloancompany@gmail.com) Kontaktirao sam došla kući odmah sam nju, ona mi je rekla pravilima i propisima i pratio sam, a zatim i nakon obrade kredita, u manje od 24 sata, dobio sam kredit od € 50,000 ... Sigurna sam da će joj takođe biti drago što će vam pomoći, pa ako ste zainteresirani za kredit, možete je kontaktirati i na ovaj e-mail: ginamorganloancompany@gmail.com

24hours Loan said...

Добар дан, ми смо регистровани приватни зајмодавац. Ми давамо зајмове за помоћ људима, фирмама којима је потребно ажурирати свој финансијски статус широм свијета, са веома минималним годишњим каматним стопама од 2% у року од годину дана до 30 година отплате до било ког дијела свијета. Ми дају кредите у распону од 5.000 евра до 100.000.000 евра. Наши кредити су добро осигурани, јер је максимална сигурност наш приоритет. Заинтересована особа треба да нас контактира путем е-маила: (24hourstloancompany1@gmail.com or info@24hoursloan.online)

24hours Loan said...

Здраво, Да ли вам треба хитан кредит? или којима је потребна финансијска помоћ? контактирајте кредитну компанију од 24 хиљаде и дају зајам у распону од 1.000 до 100.000.000 евра за физичка лица, фирме и тијела за сарадњу којима је потребна финансијска помоћ по ниској и приступачној каматној стопи од 2% годишње. Апликација је доступна само за кандидате већ 18 година, обратите нам се ако сте заинтересирани за брз и једноставан кредит путем е-поште: (24hourstloancompany1@gmail.com or info@24hoursloan.online).

Е-маил: (24hourstloancompany1@gmail.com or info@24hoursloan.online).
С поштовањем, у служби.
Госпођа Фарида Степхен
Рекламни агент.
Ми смо 24Хоурс Финанциал Сервицес, Инц.

Anonymous said...

Dobar dan, ja sam Josef Lewis, privatni kreditni zajmodavac koji daje zajam pojedincima, tvrtkama i vladinim ustanovama uz nisku kamatnu stopu od 2%. Znamo da postoji mnogo obitelji vani koje žive na plaćanju platiti ček i druge koji ne mogu brinuti o svojim financijskim obvezama i zbog toga smo ovdje za financijsku obnovu.

Nudimo široki spektar financijskih usluga koji uključuju: Poslovno planiranje, Financije za poslovanje i razvoj, Nekretnine i hipoteke, Obveze za konsolidaciju dugova, Poslovni zajmovi, Privatni zajmovi, Home refinancing, Hotelski zajmovi, studentski krediti itd. ako ste zainteresirani za zajam i biti bez prevara.

Email: progresiveloan@yahoo.com
Tekst / poziv: +1 (603) 786-7565 hvala




gina morgan said...

Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni kolaps, nisam imao nade da ponovo dobijem svoj posao. Pokušao sam da pozajmim novac iz banke, ali nisam imao dovoljno novca na svojoj kreditnoj kartici i nema imovine kao kolateral za dobijanje zajma, a onda je moja vrlo bliza prijateljica Camila Diego, upoznala me sa nekim kreditorima preko interneta GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD. Ta kreditna kompanija ove žene je mogla da mi da zajam od 160.000 evra bez imovine kao kolaterala ili kreditne kartice, ali mi je ona dala poverenje. Tako su moji prijatelji rekli sebi zašto sam sebično, pa sam odlučio da podelim ove informacije sa svima. Ako vam je potreban kredit od pouzdanog zajma, pozajmljivac kontaktirajte Ginu Morgan preko njene e-pošte: ginamorganloancompany@gmail.com

Unknown said...

Zdravo zajam !, Mi smo kršćanska organizacija utemeljena da pomogne ljudima u potrebama pomoći, kao što je financijska pomoć. Dakle, ako prolazite kroz financijske poteškoće
ili imate bilo kakav financijski problem i trebate sredstva za pokretanje vlastitog posla ili morate platiti račune ili vam je teško. molimo kontaktirajte nas
danas po e-mail: johnloanfirm2@gmail.com za Bibliju kaže (Luka 11:10) Jer svatko tko pita prima; onaj koji traži nalazi; i onom koji kuca, vrata
će biti otvoren. Zato nemojte propustiti ovu priliku jer je Isus isti jučer, danas i zauvijek. Molim te, ovo je za ozbiljno razmišljanje i Bog se boji ljudi
Primite naše iskrene pozdrave iz kršćanske organizacije Hvala E-mail: johnloanfirm2@gmail.com

mrs stella said...

Potreban vam je hitan kredit za rešavanje vaših finansijskih potreba? Nudimo kredite u rasponu od 5000.00 do 250.000.000,00. Maks, imamo pouzdanu, efikasnu, brzu i dinamičnu bez provere kredita i nudimo 100% zajamčenih stranih kredita tokom tog perioda. Takođe uzimamo kredit u evrima, a funkcija sterlinga i dolara svih kredita je 2% ako ste zainteresovani da nam se vratite. stellajamesloanscompany@gmail.com sa sledećim informacijama:
Pravila korištenja
Ime:
Država:
Grad:
Adresa:
Zahtevani iznos:
Vrijeme:
Starost:
Gender:
Zanimanje:
Nema telefona:
Hvala
Gospođo Stela

Unknown said...

Tražite li privatni zajmodavac? Trebate hitno hitno? Imate loš kredit? Mogu vam pomoći osigurati zajam s kamatnom stopom od samo 2%. 100% sredstava s minimalnom dokumentacijom.
Obratite nam se putem e-pošte: {lendersuccess@gmail.com} ako ste zainteresirani za dobivanje zajma kako bismo vam pružili više informacija o našim uvjetima i uvjetima zajma
Hvala

gina morgan said...

Moje ime je Patricia Martins, samohrani roditelj, prije nego što je moj muž umro, ostavio nas je toliko duga, bio sam toliko zbunjen i frustriran kako platiti ogroman dug. Jednog dana sam prolazio preko interneta koji sam došao preko svjedočenja (Pedro Gonçalo) o tome kako mu je GINA MORGAN pomogao s kreditom. Zato sam podnijela zahtjev za kredit od 85.000 eura u trajanju od 5 godina od tvrtke putem svoje pošte (ginamorganloancompany@gmail.com) Kada sam se prijavio za kredit, napravio sam zavjet Bogu da, ako dobijem zajam, ja ću neka svijet zna što je učinio za mene, na moje najveće iznenađenje, za manje od 48 sati moj je kredit odobren kamatnom stopom od 2%. Sada sam riješio dug svog muža i pokrenuo svoj novi život i posao. Upravo sam ispunio svoj zavjet. Dakle, ako želite bilo koju vrstu kredita za tako nisku razinu od 2%, obratite se tvrtki GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD na njezinu e-mail adresu ginamorganloancompany@gmail.com

FREEMAN said...



Zdravo svima,
Mi vam pomažemo da shvatite svoj san, dovoljno je da ste stalno loši, možete dobiti svoj kredit za snove na europafinancialgrowth@gmail.com bez odlaganja uz nisku kamatnu stopu od 2%. Prijavite se odmah.
Lil

Durdane said...

Trebate li zajam za plaćanje računa? Trebate li osobni ili poslovni zajam od $ 100,000,000.00. Nudimo zajam od 2% fiksne kamatne stope
za thean? Trebate zajam za razne druge svrhe? Ako da, molimo kontaktirajte
danas na (durdaneguneyfinancialservice@gmail.com) za zajam

MR RUSSEL JEFF said...

Pažnja !!!!!!! Pažnja !!!!!!! Ne propustite ovu nevjerojatnu priliku, Armstrong Holdings Plc dali su više od 20 milijardi dolara u poslovne zajmove za više od 30.000 poduzetnika. Koristimo vlastitu tehnologiju određivanja rizika kako bismo vam pružili pravi poslovni zajam, tako da možete brzo rastu vaše poslovanje. Naše usluge su brze i pouzdane, krediti se odobravaju u roku od 24 sata od uspješne primjene.

Nalazite li se u nevolji s neplaćenim računima i ne znate na koji način? Što je s pronalaženjem ugledne firme za konsolidaciju duga koje vam mogu pomoći u smanjenju mjesečne rate, tako da ćete imati povoljne opcije otplate, kao i sobu za disanje kada je riječ o kraju mjeseca, a računi trebaju biti plaćen? Odgovor Armstrong Holdings Plc. Smanjite svoja plaćanja kako biste lakše smanjili svoje mjesečne troškove.

Mi dajemo zajmove s povoljnom kamatnom stopom od 2%, Armstrong Holdings Plc ima za cilj osigurati izvrsne profesionalne financijske usluge.

NAŠE USLUGE UKLJUČUJU SLJEDEĆE:

* Obveze za konsolidaciju duga * Poslovni zajmovi * Osobni zajmovi * Kućni zajmovi * Auto financiranje * Komercijalni zajmovi * Ulaganja zajmovi * Konsolidacija duga * Poslovno planiranje * Komercijalni razvoj Financije * Nekretnine Hipoteka * Loše kreditne zajmove * komercijalni krediti * Start-up - * Građevinski krediti * Auto krediti * Hotelski krediti * Studentski krediti.

Posjetite nas danas putem e-pošte: armstrongholdingsplc@gmail.com

Unknown said...

Dobrodošli u Greener Light Firm

Dobar dan za svijet koristimo ovu priliku da informiramo one koji traže legitiman zajam bez zavaravanja ljudi, imamo dobru preporuku za zajam, pouzdani smo jer imamo odobreni certifikat o licenciji koju je izdao Vlada. imamo dobru potporu za zajam, legalno smo podupirali, imamo zakonsku dokumentaciju za odobravanje zajma. Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma, molimo vas da nas kontaktirate na e-Mail za više informacija.

e-Mial: loanoffer1044@hotmail.com
WhatsApp + 1704 228 6869

Unknown said...

GET A QUICK LOAN IN 24 HOURS
I am a member in many banks and I own a lot of capital in its banks. You needed money loans between individuals to make financial difficulties and finally to get out of the impasse that cause the banks, we are a group of financial experts able to lend you the amount you need and with conditions that they will make life easier. If you need a loan, please contact us for more information. We make loans ranging from 1 month to 30 years and we lend € 2,000 to € 10,000,000, Our interest rate is 3% per year, here are the domains in which we can help them:
* Financier
* Real estate loan
* Investment Loan
* Car Loan
* Consolidation Debt
* Repurchase of credit
* Personal loan
* You are registered
Email: bigloan15@gmail.com

Anonymous said...

Bună ziua tuturor,
Numele meu este Lisa Scott, vreau să folosesc acest mediu pentru a împărtăși această mărturie despre cum am primit împrumutul meu de la o companie Legit Loan. Cu cateva luni in urma, am fost nevoit sa fiu nevoit disperata de imprumut, asa ca am contactat atat de multe companii si nu mi-a fost acordat nici un imprumut dupa atatea eforturi si plati, am fost fraudat in valoare totala de 3.000 de euro, am devenit mai mult frustrat și disperat până la o zi de încredere, am decis să contactez un prieten de-al meu care a primit recent un împrumut online, i-am spus despre situația mea financiară, apoi mi-a povestit despre această împrumut legal și autentic numit SUSAN WEALTH LOAN COMPANY (susanwealthloancompany @ gmail.com). Am contactat Compania și am primit Termenii și condițiile companiei pe care i-am acceptat și, spre cea mai mare surpriză, în 48 de ore, suma mea de împrumut de 40.000 € a fost aprobată și transferată în contul meu. Cred că și alți oameni mărturisesc același împrumut credincios. Aveți nevoie de un împrumut de urgență? contactați compania prin e-mail: susanwealthloancompany@gmail.com

Unknown said...

Zdravo,

          Trebate li zajam? možete riješiti svoje probleme kada dođete ovdje. Ja sam gospođa Camila iz Hrvatske, prošli tjedan u ponedjeljak tražila sam zajam za plaćanje računa, stoga sam dobio u ruke različitih prevara, a ja sam bio prevara od strane različitih vjerovnika, ako nije za dama koja je moj najbolji prijatelj, Isabella mi je uputila g. John Hassanu (izvršni direktor) Hrastovog drveta CAPITAL LIMT i pomaže mi s kreditom od 500.000 kuna bez stresa. Pa, moja dobra hrvatska naroda, možete ga kontaktirati putem e-maila: oaktreecapitallimt@gmail.com I ne zaboravite mu reći da vas upućujem u njegovu tvrtku.

Unknown said...

Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporativno financiranje za nekretnine i sve vrste poslovnih financiranja. Također nudim i zajmove pojedincima, tvrtkama i subjektima. od 3% godišnje Cijene za godišnju i 0,5% godišnje mjesečne baze, određuju uvjete zajma. kontaktirajte nas za više informacija
Možete se obratiti našoj e-pošti: avantcreditfinancials@gmail.com

whatsapp +1 409 600 9050

Pozdrav.
Alexander Alexis

hitna ponuda zajma

Unknown said...

SVJEDOČANSTVO O NAČINU DOBITI ZAJM OD REALNOG ZAHTJEVA ZAJMA 2018

Pozdrav svima
Ovo je kako sam dobio moj kredit od zajmodavca genijalnog zajma
izvrsno iskustvo s ovom online agencijom za kreditiranje, ali osjećam da je to
dobro je obavijestiti vas gdje i kako sam dobio svoj financijski proboj

Ja sam gospođa Carolina Russell, ranije ove godine, s kojom sam se suočio
financijska kriza Moj posao je dolje da sam morao prodati moj auto kako bih mogao
platiti radnike i odložiti mjenice do jednog dana, bio sam zaokupljen provjeravanjem
oglase na mreži i pronašao sam tvrtku i odlučio sam pokušati, odlučio sam uzeti
podebljan korak, a tvrtka mi je rekla da ću dobiti moj kredit u 24
sati s 3% niske kamatne stope, bilo je to kao san za mene, kao u sljedećih 12-24 sata, primio sam
moj kredit od g. PATRICK danas sam sretna žena jer je moj san konačno prošao, plaćam
račune, povećao moj posao i glava je držana iznad vode, tako sam sretna što nude posao
zajam i sve vrste kredita i ja savjetujem svakome od vas koji financijski utopite ili trebate zajam
kontaktirajte g. Patrick Michaela na ovoj e-pošti: (Patrickloans15@gmail.com)

G. Patrick je dobar i pouzdan zajmodavac
ako ste vani tražeći zajam, ovdje vam je dobra prilika da se prijavite za hitnu i budete uspješni.
brzo se prijaviti s njima danas i dobiti svoj kredit bez gubljenja
Patrick Loans Ltd je certificirana i pouzdana tvrtka za zajam, a vi ćete svjedočiti o njemu
Sve zahvaljujući gospodinu Patricku, koji mi pomažu riješiti financijski problem
još jednom Prijavite se s njima putem ove e-pošte: PATRICKLOANS15@GMAIL.COM

Unknown said...

Dobar dan,

Trebate li bez osobnog ili poslovnog kredita bez pritiska i uz brzu suglasnost? Mi smo vam u Global Financeu pružili prave zajmove kako bi zadovoljili vaše potrebe.

Naš proces uključuje;

* INTERES NISKOG RATA!

* FAST LOAN PRODAJA!

* LAKO I STRES SLOBODNO OBRADU.

* GARANTAN DAN PRIJE NAMJENE DAN!

* 100% POVJERENJE I GENUINO!

Obratite nam se sada za više informacija o ponudama za kredit i okončat ćemo vaše financijske probleme

Kontaktirajte nas putem:

EMAIL: sarahharvey@myglobalfinancefund.com

Unknown said...

Dobar dan,

Trebate li bez osobnog ili poslovnog kredita bez pritiska i uz brzu suglasnost? Mi smo vam u Global Financeu pružili prave zajmove kako bi zadovoljili vaše potrebe.

Naš proces uključuje;

* INTERES NISKOG RATA!

* FAST LOAN PRODAJA!

* LAKO I STRES SLOBODNO OBRADU.

* GARANTAN DAN PRIJE NAMJENE DAN!

* 100% POVJERENJE I GENUINO!

Obratite nam se sada za više informacija o ponudama za kredit i okončat ćemo vaše financijske probleme

Kontaktirajte nas putem:

EMAIL: sarahharvey@myglobalfinancefund.com

Unknown said...

Pozdrav svako tijelo na ovom mjestu moje ime je Cejvan i ja sam hrvatski Želim svjedočiti o tome kako sam spašen od strane kreditne tvrtke Sir Franklin kreditne tvrtke Tražio sam zajam od 100.000 eura za više od četiri mjeseca platiti za moje najamnine i plaće za djetetove lijekove osjećam se u rukama dvojice internetskih zajmodavaca koji su četiri mjeseca jeli novac, a da mi nisu davali nikakav zajam, umjesto da im je prijevara i nikad nisam znao što da radim sve dok jednoga dana nisam otišao na sastanak moj prijatelj koji je sve objasnio. Sjećam se da mi se dogodilo, a ona se sjećala da je imao prijatelja koji je radio u kreditnoj tvrtki, koji me je kontaktirao i prvi put dao moju e-poštu, a zapravo nisam zainteresiran jer sam rekao da nikada više neću tražiti zajam zbog onoga što se dogodilo, ohrabrio me i dao mi nadu da ih isprobam, pa sam ih kontaktirala na njihovu e-mail adresu, a ako nisam gubio vrijeme, odgovorili su mi stisnuti i tražili moje detalje, bez naglašavanja da sam proslijedio moje detalje dolje do njih i unutar n 1 sat primio sam upozorenje od moje banke o zajmu koji sam bio tako sretan i zahvalio se prijatelju i zahvalio kreditnoj tvrtki kako bih brzo platio i najamninu i bebe lijekove, ovdje sam da pomognem onima koji traže sve vrste kredita još uvijek postoji legitimna tvrtka vani čeka da vam dati zajam, možete se obratiti tvrtki sada na njihovu e-mail adresu (Franklinsloans37@gmail.com) WhatsApp: +19292227880 i želim da se svi zajedno pridružite zahvaliti tvrtke za ovaj prekrasan posao i molite Boga da ih više blagoslovi.

Cejvan

Anonymous said...

Ja sam Joan Wilson, bio sam žrtva internet scammersa dok nisam stupio u kontakt sa ovom dobrom zajmom Kompanije koja mi je dao kredit, nakon što su me prevarili 3 različita kreditora. Izgubio sam celu uštedu. pre nekoliko nedelja sam pregledao internet, a onda sam naišao na svedočenje žene koja je takođe bila prevarena i na kraju se povezala sa legitimnom i pouzdanom zajmom pod nazivom Susan Wealth Loan Company (susanwealthloancompany@gmail.com) gde je konačno dobila kredit, tako da sam odlučio kontaktirati kreditno preduzeće. Popunila sam Obrazac za kredit i poštovala sva uputstva i dobila sam zajam od ove istinske kompanije. Zato sam se obavezao sebi da ću nastaviti da svedočim na internetu kako sam dobio zajam. Za vaše hitne i pouzdane zajmove bez velike kamatne stope i potraživanja kolaterala, savetujem vam da kontaktirate putem e-maila: susanwealthloancompany@gmail.com

Elena Nino said...

Драги тражиоци кредита

У било каквим финансијским потешкоћама? Да ли желите да започнете свој бизнис? Ова кредитна компанија основана је организација за људска права широм свијета с једним циљем помоћи сиромашнима и људима са финансијским потешкоћама у животу. Ако желите да се пријавите за кредит, вратите нам се с детаљима испод емаил: elenanino0007@gmail.com

Име:
Потребан износ кредита:
Трајање зајма:
Број мобилног телефона:

Хвала и Бог благословио
САМОПОУЗДАЊЕ
Елена

Unknown said...

PONUDA URGENTA ZAJMOVA, PRIMIJITE SE DANAS U KOJEM SU POTREBNI ZAHTIJEVNI ZAJAM BILO KOJE VRSTE.
(Williamloans14@gmail.com)

Vi ste dobrodošli u ovu tvrtku u ovoj tvrtki Dajemo osobni zajam
i poslovnih kredita samo za kamatu od 2%, nudimo zajam od
$ 4.000 dolara na $ 5.000.000 dolara,
Ako vam je potreban zajam za vašu tvrtku ili plaćanje dugova, obratite nam se što je prije moguće kako bismo obradili Vašu prijavnicu

OBRAZAC ZA PRIJAVU ZAHTJEVA ISPLATE I POVRATAK ODMAH.

1. Puno ime: _________________
2. Telefonski broj: __________________
3. Država: ___________________
4. Spol: _____________________
5. Zanimanje: _______________________
6. Mjesečni prihod: ______________
7. Potrebni iznos zajma: ___________
8. Trajanje: __________________
9. Dob: _______________________

Kontaktirajte naš ured s e-mail ispod Email: williamloans14@gmail.com
WhatsApp: +15186788475

Pozdrav,
Zajmovi Williams.

Unknown said...


Loš kredit? Još uvijek možete dobiti zajam za home equity paket atlasloan83@gmail.com ili Whatsapp +14433459339

williams james said...

Trebate li brzi kredit kako biste riješili svoje financijske probleme i upravljali tvrtkom? Dobiti zajam od 3.000 do 3.000.000.000 u sljedećoj valuti ($) (€) (£) raspoloživ za zajam, ovdje nudimo sve vrste kredita. Investicijski krediti, osobni zajmovi, zajmovi za nekretnine. Možemo vam pomoći vašem poslovanju ili projektu s niskom kamatnom stopom od 3%. Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma, vratite se sa sljedećim informacijama o e-pošti: [1stms.federalcreditunion@gmail.com] Whatsapp: +19144656417

Shalom Knight said...

Halo, kažeš Shalom Vitez, pemberi pinjaman privatni, apakah Anda berhutang? Anda butuh dorongan finansial? Za vrijeme boravka i odlaska na plažu, posjetitelje će moći posjetiti. Za članove domaćinstva i lokalnu službu, kao i za međunarodne posjetitelje, naplaćuje se cijena od 2%. Saya memberikan pinjaman melalui transfer rekonstruira potporu atau cek bank juga. Tidak memerlukan banyak dokumen. Jika Anda ing mindapatkan pinjaman od reputasi kami i juga ada bonus Akhir Tahun za pelanggan kami.
Zatim kliknite na e-poštu: shalomloancompany@gmail.com
Terima kasih
Shalom Loan Company Inc.
Nyonya Shalom Knight.

Clinton said...

Moje ime je gospođa Rita iz SAD-a, dobila sam zajam od 30.000 dolara od Heartland Financial USA, Inc. u roku od 2 sata nakon što sam se prijavio. kontaktirajte ih Heartland Financial USA, Inc. putem e-pošte> (trustloan88@gmail.com) ili WhatsApp broj: + 1-443-281-3404

Chan said...

Ja sam Chan iz Teksasa. Bio sam zaglavljen u financijskoj situaciji u svibnju 2015. i morao sam refinancirati i platiti svoje račune. Pokušao sam tražiti kredite od raznih kreditnih tvrtki, kako privatnih tako i korporativnih, ali nikad s uspjehom, a većina banaka odbila je moje priznanje. Ali kako bi ga Bog imao, upoznala sam se s Božjom ženom, privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 620.000 eura, a danas sam vlasnik tvrtke, a moja djeca trenutno dobro prolaze, ako morate kontaktirati bilo koju tvrtku Osiguranje zajma bez kolaterala, bez kreditne provjere, bez potpisnika sa samo 3% kamatne stope i boljih planova otplate i rasporeda, molimo kontaktirajte Jasmin Noor zajam
(Jasminnoorloancompany01@gmail.com).

Sandra Ovia Loan Firm said...

Zdravo, ja sam gospođa Sandra Ovia, novac privatnih zajmodavaca, jeste li u dugovima? Trebate financijski poticaj? kredit za osnivanje novog posla, susret s vašim računima, proširite svoje poslovanje u ovoj godini i za obnovu doma. Izdajem kredite lokalnim, međunarodnim i tvrtkama po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2%. Možete nas kontaktirati putem e-pošte: (sandraovialoanfirm@gmail.com)
Vi ste dobrodošli u našu kreditnu tvrtku i mi ćemo vam dati najbolje od naših usluga.

Chan said...

Sada sam oženjen, imam dvoje djece, a do kolovoza 2017. bio sam u financijskoj poziciji i morao sam refinancirati i platiti račune za lijekove za mog sina. Pokušao sam dobiti kredite od raznih kreditnih tvrtki, kako privatnih tako i korporativnih, ali
neuspješno, a većina banaka je odbila moj kredit. Ali, kao što bi Bog rekao, upoznao sam ženu, privatni zajam, prijateljicu gospođu Jerry Sandru, i dobio sam zajam od 550.000 američkih dolara, a danas sam vlasnik tvrtke, a moja djeca su u redu ... želim savjetujte svakoga tko treba kredit da ga brzo kontaktira putem e-maila: (jasminnoorloancompany01@gmail.com), ne zna da li ću to učiniti, molim se da je Bog blagoslovi za dobre stvari koje je učinio u mom životu

Edouard Hubert said...

Nudimo kredit uz nisku kamatnu stopu od 3%. Podnijeti zahtjev za brzo i povoljno zajam za isplatiti račune i započeti novu tvrtku ili re-financirati svoje projekte na jeftiniji kamatna stopa od 3%, imate nisku kreditnu rezultat i vi ste teško pronaći kapital zajam od lokalnih \ t banke i druge financijske institucije? Evo vaše šanse da dobijete zajam od naše organizacije. Nudimo kredite pojedincima za sljedeće svrhe i još mnogo toga. Osobni zajam, poslovno proširenje, poslovni start-up, obrazovanje, konsolidacija duga, zajmovi s tvrdim novcem. Kontaktirajte nas danas putem e-pošte: heritagecredits@gmail.com
Whatsapp +15146133466

Annoymous said...

Tražite li financijsku slobodu? Jeste li u dugovima, trebate li kredit za pokretanje novog posla? ili se financijski srušio, trebate li automobil ili kućni zajam? Da li zauvijek odbijate financiranje iz svoje banke? Želite li poboljšati svoje financije? Trebate li zajam za svoje račune? Ne tražite više, želimo Vam priliku za sve vrste kredita koje dobivate po vrlo povoljnim kamatnim stopama od 2% koje trebate za više informacija, kontaktirajte nas putem e-maila: tinyloancompany@gmail.com

Wilsinchong said...

Pozdrav vama,
Ja sam gospođa Faith Elena akreditirani novac zajmodavac, ja ponuditi zajam za svakog pojedinca, Da li vam je potreban kredit ili sredstva iz bilo kojeg razloga, kao što su: osobni zajam, poslovni zajam, ekspanzija zajam, poslovni start up zajam, obrazovanje kredita, debt consolidation, bilo koja vrsta zajma po stopi od 3% - kontaktirajte nas putem: Mrsfaithelena.fund@gmail.com ili Mrsfaithelena_fund@hotmail.com, i popunite obrazac za prijavu na kredit u nastavku, kako biste mogli poslati poruku uslovi i uslovi kredita i dobro je primetio da je dobijanje kredita od naše kompanije 100% zagarantovano.

INFORMACIJE ZA Zajmoprimce.
Vaša puna imena: ...............
Traženi iznos kredita: ..........
Trajanje kredita: .............
Namjena kredita: ..........
Adresa podnosioca prijave: ...........
Zanimanje: ..........
Lokacija: ........
Država: ..............
Zemlja: .................
Spol: ............
Starost: .............
Mobile .............
Mjesecna zarada:........

Hvala vam dok čekamo vaš hitan odgovor.

Ana Rauzan said...

COLLINS GUZMAN FUNDING'S

We offer a variety of Financial packages at a very low interest rate, We stand apart from other lenders because we believe in customer service, We offer the right solution to your financial needs.In general we are FINANCE COMPANY, We offer loan at 2% interest rate, Commercial loans, business loans, home loans, car loans and debt consolidation loan are available for you. Contact us for more information via E-MAIL: collinsguzmanfundings@gmail.com

Names:
Occupation:
Loan Amount Needed:
Loan Duration:
Your Country:
Mobile NO:
Purpose Of Loan:
Email Address:
monthly income:
Sex:
Age:

Thanks and best regards
Mr Collins Guzman
WhatsApp or Text: +1 (786) 598-8751

Andre Credit Union IQ said...

Kako dobiti kredit? Potrebno je odrediti koji je razlog odbijanja zajma, kako bi vam pomogao da ispunite svoju želju da financirate svoj projekt ili se suočite s financijskim problemima unatoč brojnim bankarskim izvješćima ili odbijanju vaše banke, zakonsko i pouzdano kreditiranje do 5.000.000 dostupni pod vrlo zanimljivim kriterijima. Vaše je zadovoljstvo u roku od 72 sata zajamčeno. Nema sumnje da ćemo, ako je potrebno, odobriti, molimo Vas da nam se obratite radi poštenja i suradnje na Vaše zadovoljstvo. kontakti E-mail: 1stms.creditunion@gmail.com
Whatsapp: +16014558514 Hvala.

Timothy Kober said...

Trebate li kredit? Ovdje je prilika za one koji su u financijskim problemima i koji za financijsko uzdizanje u svom životu, dajemo po vrlo razumnoj kamatnoj stopi, dajemo sve vrste zajmova duga, poslovni zajam, medicinski kredit, stambeni kredit, studentski kredit. itd. kako bi pomogli naciji od financijskog stresa. Naziv tvrtke: PLUTO CREDIT FINANCE HOME. Kontaktirajte nas danas putem
E-pošta za financijsku pomoć: plutocreditfinancier@gmail.com
Whatsapp: +18474539904

gina morgan said...

Moje ime je Luis Roland, imam divnu ženu i 3 djece. pre nedelju dana sam bio u očajničkoj potrebi za novcem pa sam pomislio da imam kredit, a onda sam naletio na toliko prevaranata koji su od mene prikupili 2500 eura i odbili da mi pošalju e-poštu. Postao sam veoma frustriran i na kraju pijan, jedan veran dan otišao sam u klub na piće gdje sam sreo starog prijatelja, rekao sam mu sve što mi se dogodilo, upoznao me sa GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD i dao mi joj email adresa (ginamorganloancompany@gmail.com), rekao mi je kako je kompanija pomogla njemu i njegovoj porodici. Odmah sam je kontaktirao, došao sam kući, rekli su mi pravila i propisi, nakon obrade kredita, za manje od 24 sata, dobila sam zajam od 80.000 eura. Dakle, ako ste zainteresirani za kredit, možete je također kontaktirati na e-mail: ginamorganloancompany@gmail.com ili WhatsApp Number @ +19592022005

NORTION LOAN CONSULTANT said...

Dobar dan,

  Nortion Loan Consultant je ovdje da biste bili sigurni da ćete dobiti najbolji kredit za vaše poslovanje ili platiti račune. Samo odgovorite na nekoliko jednostavnih pitanja i upoznajte se sa uslovima i odredbama.
  Kontaktirajte nas sada za kredit po stopi od 2,5% u svim kreditnim transakcijama, to je jednostavno, brzo i sigurno.

Kontakt informacije:

EMAIL: nortionloanconsultant@gmail.com

Broj telefona: +1 409 210 4274 (SAMO TEKST)

Whatsapp: +1 409 210 4274

FACEBOOK: Nortion Loan Consultant

TWITTER: @nortionloanC

INSTAGRAM: nortion_loan_consultant

Transakciju zajma kojoj možete vjerovati.

Gonzalez Andres said...

"Pozdrav svima
GONZALEZ ANDRES Tvrtka za pozajmljivanje vratila se ovdje i trenutno daje kredite za sve vrste događaja u ovoj sezoni i kredite za početak nove godine. Trebate li hitan zajam za otplatu dugova ili trebate zajam za stjecanje kapitala kako biste poboljšali svoje poslovanje? Jeste li odbijene od banaka i drugih financijskih agencija? Trebate konsolidaciju ili hipotekarni kredit? Mi smo ovdje kako bismo svim vašim financijskim poteškoćama posudili novac osobama kojima je potrebna financijska pomoć, koje imaju loš kredit ili im je potreban novac za plaćanje računa i ulaganje u tvrtke uz nisku kamatnu stopu od 2%. Naš kredit kreće se od 5.000 do 50.000.000,00 eura. Također plaćamo u bilo kojoj drugoj valuti po vašem izboru.

Kontaktirajte nas danas putem e-pošte; (gonzalezandresloan@gmail.com).

Christine said...

Ako ne za dr. Ekpena, što ću učiniti da obnovim radost u braku, neka dobar Bog nastavi blagosloviti dr. Ako prolazite kroz razbijanje, dr Ekpen je savršeno rješenje za vas. Kontaktirajte ga danas na (ekpentemple@gmail.com) ili whatsapp +2347050270218.

Mr Mark said...

Jeste li poslovni čovjek ili žena? Trebate li sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za podmirenje duga ili otplatu računa ili započeti lijepo poslovanje? Trebate li sredstva za financiranje vašeg projekta? Nudimo zajamčene usluge kredita u bilo kojem iznosu i bilo kojem dijelu svijeta za (pojedince, tvrtke, posrednike za nekretnine i korporativna tijela) uz našu vrhunsku kamatnu stopu od 2%. Za prijavu i više informacija pošaljite odgovore na sljedeću e-mail adresu: markanthonyeasyloanfirm@gmail.com
Hvala

john wiiliams said...

Jeste li poslovni čovjek ili žena? Trebate li sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za podmirenje duga ili otplatu računa ili započeti lijepo poslovanje? Trebate li sredstva za financiranje vašeg projekta? Nudimo zajamčene usluge kredita u bilo kojem iznosu i bilo kojem dijelu svijeta za (pojedince, tvrtke, nekretnine i korporativna tijela) po našoj vrhunskoj kamatnoj stopi od 3%. Za prijavu i više informacija pošaljite odgovor na sljedeću e-mail adresu: (markwilliamstrustfirm@gmail.com)

Unknown said...

Драги тражиоци кредита

Имате ли финансијских проблема? Желите ли покренути властити посао? Ова кредитна компанија је основана организација за људска права широм свијета са једином сврхом да помогне сиромашнима и људима са финансијским потешкоћама у животу. Ако желите да се пријавите за кредит, јавите нам се са детаљима испод емаил: elenanino0007@gmail.com

Име:
Потребан износ кредита:
Трајање кредита:
Број мобилног телефона:

Хвала вам и Бог вас благословио
САМОПОУЗДАЊЕ
Елена

pravexfinancialservice said...

Da li vam je potreban kredit? nudimo sve vrste kredita kao što su Osobni zajmovi, Krediti za konsolidaciju duga, Venture Capital, Poslovni zajam, Obrazovni kredit, Kućni zajam i Zajam iz bilo kojeg razloga i hitnih potreba !. sa kamatnom stopom od 3% Da li vas je banka odbila? Imate li loš kredit? Imate li neplaćene račune? Jeste li u dugovima? Trebate li osnovati posao? Više se ne brinite jer smo tu da vam ponudimo priliku da dobijete kredit. Naš kredit se kreće od bilo kojeg iznosa po vašem izboru. Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas na ovu e-mail adresu: Obavezno: ________ 5. Trajanje: _____ 6. Pol: _____ 7. Zanimanje: ________ 8. Mjesečni prihod: _______ 9. Datum rođenja: ________ 10. Broj telefona: _________ Email: pravexfinancialservice@gmail.com
Whatsapp +34631881585

gina morgan said...

Moje ime je Valeria Marco prije 6 mjeseci moj poslovni slom, nisam se nadao da ću opet dobiti svoj poslovni život. Pokušao sam da pozajmim novac od banke, ali nisam imao dovoljno novca u mojoj kreditnoj kartici i nikakvu imovinu kao kolateral da bi dobio kredit, onda me je vrlo blizak prijatelj Camila Diego upoznao sa pravim zajmodavcem preko interneta. GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD. Kreditna kompanija ove žene mi je mogla dati zajam od 160.000 eura bez ikakve imovine kao kolaterala ili kreditne kartice, ali mi ga je dala na povjerenju. Tako da su moji prijatelji rekli sebi zašto su sebični, pa sam odlučio da sa svima podijelim ovu informaciju. Ako vam je potreban kredit od pouzdanog zajmodavca, kontaktirajte Ginu Morgan putem njenog e-maila: ginamorganloancompany@gmail.com ili Whatsapp Number @ +19592022005

Augusta Ibramhim said...

Zdravo,
Tražite kredit? Vi ste pravo mjesto za svoja rješenja za zajam upravo ovdje! Global Finance Limited daje kredite poduzećima i pojedincima po niskoj i povoljnoj kamatnoj stopi od 2%. svim zaposlenicima ili osobama, molimo da nas kontaktirate za hitnu financijsku pomoć ili stres, ponosni smo na našu predanost našim klijentima; Doduše, osobni zajmovi, auto krediti, poslovni / investicijski zajam, kratkoročni kredit za početak razmišljanja o dobivanju kredita? Vi ozbiljno trebate hitne zajam za pokretanje vlastitog posla? Jeste li u dugovima? Ovo je vaša šansa da ostvarite svoju želju, dajemo osobne zajmove, poslovne zajmove, korporativne i bilo koje vrste kredita, možete se obratiti gđi Augusti Ibramhim i jednostavno se prijaviti s gospođom Augustom Ibramhim putem e-pošte: augustaibramhim11@gmail.com. Možete me kontaktirati i putem ove e-pošte: juliasimon460@gmail.com. ako sumnjate. molim vas, on je jedini pouzdan i pouzdan.

Hvala.
E-mail: augustaibramhim11@gmail.com

 PODACI O PRIMJENI
1) Puni naziv:
2) Država:
3) Adresa:
4) Država:
5) Spol:
6) Bračno stanje:
7) Zanimanje:
8) Broj telefona:
9) Trenutni položaj na mjestu rada:
10) Mjesečni prihod:
11) Potreban iznos zajma:
12) Trajanje kredita:
13) Svrha zajma:
14) vjera:
15) Jeste li se prijavili prije:
16) Datum rođenja:

Hvala.

Unknown said...

Zdravo,

Da li vam je potreban udoban kredit za vaše zadovoljstvo? Nudimo povoljan kredit od 3% kamatne stope za domaće i međunarodne zajmoprimce. Mi smo sertifikovani, pouzdani, pouzdani, efikasni, brzi i dinamični i radimo zajedno. dajemo dugoročni kredit od najviše 2 do 50 godina.

Da li vam je potreban direktan, jednostavan i povoljan kredit za plaćanje duga, pokretanje posla ili iz nekog drugog razloga? Ako je tako, molimo Vas da nam se obratite sa vašim zahtjevom za kredit.

Ova ponuda je za ozbiljne ljude.

Kontaktirajte nas, ako ste zainteresirani, putem:
Email: easyloanfirm2020@gmail.com


Mi smo certificirani,
pouzdan, pouzdan, efikasan, brz i dinamičan.

Srdačan pozdrav,
Derek Douglas
easyloanfirm2020@gmail.com

gina morgan said...

Moje ime je Valeria Marco prije 6 mjeseci moj poslovni slom, nisam se nadao da ću opet dobiti svoj poslovni život. Pokušao sam da pozajmim novac od banke, ali nisam imao dovoljno novca u mojoj kreditnoj kartici i nikakvu imovinu kao kolateral da bi dobio kredit, onda me je vrlo blizak prijatelj Camila Diego upoznao sa pravim zajmodavcem preko interneta. GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD. Kreditna kompanija ove žene mi je mogla dati zajam od 160.000 eura bez ikakve imovine kao kolaterala ili kreditne kartice, ali mi ga je dala na povjerenju. Tako da su moji prijatelji rekli sebi zašto su sebični, pa sam odlučio da sa svima podijelim ovu informaciju. Ako vam je potreban kredit od pouzdanog zajmodavca, kontaktirajte Ginu Morgan putem njenog e-maila: ginamorganloancompany@gmail.com

Charlotte Müller said...

Zdravo, Moje ime je Charlotte Müller, ja sam Nijemac i ja sam generalni direktor tvrtke Moon Light Loan Firm. Trebate li brz, dug ili kratkoročni kredit uz relativno nisku kamatnu stopu od samo 3%? Je li poteškoća u gospodarstvu utjecati na vas ove godine? Nudimo sigurne i sigurne kredite (moonlightloanfirm@gmail.com)

* Tražite li sredstva za otplatu kredita i dugova?
* Tražite li financije za postavljanje vlastitog posla?
* Trebate li privatne ili poslovne zajmove za različite svrhe?
* Tražite li kredite za obavljanje velikih projekata?

Ako je vaš odgovor da, mogu vam pomoći.

* Mogu vam ponuditi do 10.000.000 eura.
* Možete odabrati između 1 i 30 godina za otplatu.
* Možete odabrati između plana mjesečnih i godišnjih otplata.
* Fleksibilni uvjeti zajma.

Molim vas, ako ste zainteresirani, ponovno mi javite na ovu adresu e-pošte: (moonlightloanfirm@gmail.com)

Imate 100% jamstvo da ćete dobiti zajam na kraju ove kreditne transakcije.

Topli pozdravi
Gospođa Charlotte Müller

Siti Aminah said...

Zdravo,
Moje ime je Siti Aminah iz Indonezije, predlažem da svi ovdje trebaju biti vrlo oprezni, jer na internetu ima toliko lažnih zajmodavaca, ali oni su još uvijek pravi u lažnoj kreditnoj tvrtki. Ja sam bio scammed by 4 različite zajam lenders, i izgubio puno novca, jer sam bio u potrazi za zajam iz njihove tvrtke. Skoro sam umro u tom procesu jer su me ljudi uhitili zbog dugovanja.

Skoro sam odustao dok nisam pitao za savjet prijatelja koji me je upoznao s prvobitnim zajmodavcem i vrlo pouzdanom tvrtkom koja je majka Alicia Radu koja je dobila moj kredit od 800 milijuna rupija Indonezija u manje od 24 sata Bez ikakvog pritiska i na niska kamatna stopa od 2%. Bio sam jako iznenađen kada sam provjerio svoj bankovni račun i otkrio da je iznos kredita koji sam zatražio prebačen na moj bankovni račun bez ikakvog odgađanja ili razočaranja pa sam obećao da ću podijeliti dobre vijesti kako bi ljudi mogli lako dobiti zajam bez pritiska od Majka Alicia Radu

Želim da povjeruješ majci Alicia Radu svim srcem jer je ona od velike pomoći u mom životu i financijskom životu. Morate smatrati da ste vrlo sretni što imate priliku danas pročitati ovo svjedočanstvo. Dakle, ako trebate bilo kakav zajam, kontaktirajte majku Alicia Radu putem e-pošte: (aliciaradu260@gmail.com)
Možete me također kontaktirati putem moje e-pošte: (sitiaminah6749@gmail.com) ako trebate bilo kakve informacije o tome kako sam dobio kredit od Majke Alicia Radu, slobodno me kontaktirajte i rado ću vam odgovoriti jer možete pomoći nakon što primite zajam.

Anonymous said...

Dobio sam 100,000 € financijske potpore od canoorlando11@gmail.com. Kontaktirajte ga. Siguran sam da će vam gospodin Orlando Cano pomoći.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 364   Newer› Newest»