Pages

01 December 2009

Ekspertska vlada


Vrlo indikativan grafik -- ovo je iskustvo sekretara (ministara) različitih američkih administracija u privatnom sektoru. Po pravilu su administracije Demokrata imale nešto manje tog iskustva od republikanskih, ali apsolutni šampion je Obama. Skoro celokupno radno iskustvo članova sadašnje Obamine administracije je bilo u javnom sektoru.

4 comments:

Dejan said...

Je l' to treba da podrazumevamo da je nekako neadekvatno (mislim, iskustvo iz javnog sektora)? Post je nedorecen, pretpostavljam da se nesto "podrazumeva".

Dejan said...

Posto su npr. i Von Mises i Hayek radili samo u javnom sektoru, da neostanem i ja nedorecen...

Saša said...

Nema šta tu da bude nedorečeno. Slika govori više od hiljadu reči. Sudeći po podacima iz grafikona, reći za Obamu da je apsolutni šampion je možda čak i efumizam. Naime, drugi "najbolji" rezultat ima Kenedi (nešto manje od 30%), a Obamin rezultat je znatno ispod 10%. Prilično čudna anomalija, naročito ako se uporedi sa Reganovih 55%. E sad ako navdeno stavimo u kontekst da je Obama socijalista, te povežemo sa činjenicom da je politika Demokrata bliska politici evropskih socijal-demokrata, šta tu ima da bude nejasno? Uprava napolje :-)

Marko Paunović said...

Dejane,

Svakako ne postoji optimalan broj. Ne znam na osnovu cega bi bilo moguce tvrditi da je 50% bolje ili gore od 30%.

Ali, u ovom slucaju se radi o veoma ociglednom autlajeru. Slavisa je stavio grafikon, a vi sami vidite kako cete da ga tumacite.