Pages

01 December 2009

Ekspertska vlada


Vrlo indikativan grafik -- ovo je iskustvo sekretara (ministara) različitih američkih administracija u privatnom sektoru. Po pravilu su administracije Demokrata imale nešto manje tog iskustva od republikanskih, ali apsolutni šampion je Obama. Skoro celokupno radno iskustvo članova sadašnje Obamine administracije je bilo u javnom sektoru.

4 comments:

Dejan Tesic said...

Je l' to treba da podrazumevamo da je nekako neadekvatno (mislim, iskustvo iz javnog sektora)? Post je nedorecen, pretpostavljam da se nesto "podrazumeva".

Dejan Tesic said...

Posto su npr. i Von Mises i Hayek radili samo u javnom sektoru, da neostanem i ja nedorecen...

Saša said...

Nema šta tu da bude nedorečeno. Slika govori više od hiljadu reči. Sudeći po podacima iz grafikona, reći za Obamu da je apsolutni šampion je možda čak i efumizam. Naime, drugi "najbolji" rezultat ima Kenedi (nešto manje od 30%), a Obamin rezultat je znatno ispod 10%. Prilično čudna anomalija, naročito ako se uporedi sa Reganovih 55%. E sad ako navdeno stavimo u kontekst da je Obama socijalista, te povežemo sa činjenicom da je politika Demokrata bliska politici evropskih socijal-demokrata, šta tu ima da bude nejasno? Uprava napolje :-)

Marko Paunović said...

Dejane,

Svakako ne postoji optimalan broj. Ne znam na osnovu cega bi bilo moguce tvrditi da je 50% bolje ili gore od 30%.

Ali, u ovom slucaju se radi o veoma ociglednom autlajeru. Slavisa je stavio grafikon, a vi sami vidite kako cete da ga tumacite.