Pages

17 September 2009

Jedno priznanje

Zanimljivo je što ovo dolazi iz usta partizana i doktrinarnog koministe, šefa beogradske Udbe koja je uhvatila Dražu Mihailovića:

"Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda, i intelektualce kakav je bio Slobodan Jovanović."

Ima još toga u intervjuu.

9 comments:

Vlada said...

..a onda su došli divlji i oterali pitome. I tako do današnjih dana, kada su na vlasti potomci oslobodilaca. Stvorili su novu aristokratiju pod parolom vlast narodu. Najgore je što ovaj ološ mirno provodi penzionerske dane, bez imalo griže savesti prema ubijenima i proteranima.

grh said...

al se naviklo na socjalizam vrlo brzo.

Saša said...

On objašnjava da je 1946. bio načelnik Udbe za Beograd (pošto je te godine Udba osnovana iz Ozne prim. aut.).
- To je tada bilo kao da sam bog. Nije bilo propisa, a mogli ste da sudite i da odlučujete.

Sve u ime socijalne pravde!

Lazar Antonić said...

dobra ti je ova gabriela :)

mileusna said...

Pa ako je to tačno, brzo smo se konvertovali u "bezbožnike". Kao što smo se tokom devedesetih ponovo konvertovali u velike vernike i pravoslavce. Savijamo se kako vetar duva...

Crni said...

A ocetnickom olosu ne reci, kao da je pod kraljem bila soc pravda i da su cetnici bili neki fini nevini ljudi..

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

E , Crni , Crni pa drzave su i pocele da ubijaju masovno od kad su sebi postavile zadatak da postignu "socijalnu pravdu" , zato je 20ti vek i bio najvarvarskiji u istoriji sa najvecim brojem zrtava usled pojave 2 totalitarne ideologije ( komunizma i fasizma ) .
Cetnici su bili takvi kakvi su bili , ali bar nisu pokusavali da isperu mozak narodu parolom "partijo daj mi hleba ja imam pravo" , niste vi krivi sto ste bedni kriv vam je neko drugi ( Burzoazija ili Jevreji ili vec neko treci prema potrebi ) . Narod kome je "pravdom" ispran mozak je ostao trajno hendikepiran i nesposoban da privredjuje , posledice su nazalsot trajne .

Lighthouse said...

Frapantno je što Blic bez ikakve ograde, tj. izdvajanja u lid, antrfile i nekog prikladnog komentara, objavljuje priznanje Kapičića da je učestvovao u ubijanju ratnih zarobljenika. Koliko se ja razumem u fudbal, to je protivno ako ne slovu ono bar duhu novog zakona o javnom informisanju. Mada i bez tih komentara, kome je jasno, jasno je ... Bivši potpukovnik OZN-e se ni za šta ne kaje, ni dan danas nema čak ni ljudske samilosti prema onima koje je bez pravog ili bez ikakvog suda poslao pod zemlju, pa misli da bi pljunuo na "svoju" borbu kad bi otkrio gde je sahranjem, na primer Mihajlović.