Pages

11 December 2008

Ubistvo iz nacionalnog interesa

U svojoj kolumni Slobodan Antonić se opet koristi relativnim moralom prilkom iskazivanja podrške rukovodstvu Srbije koje je u Skupštini UN glasalo protiv osude kršenja ljudskih prava u Iranu. U principu kaže pošto su Evropljani glasali protiv nas oko Kosova mi možemo da glasamo protiv njih. Slaviša je već objasnio zašto su takvi argumenti neprimereni.

Antonić još kaže: Nameće se nekoliko razmišljanja u vezi sa ovim briselskim, ali i „drugosrbijanskim” kritikama ovakvog poteza naše diplomatije. Prvo, nisu li nas neprestano učili da u međunarodnoj politici nema prijatelja već da svako ide za svojim interesima?

Ja stvarno ne razumem kako ubijanje maloletnika u Iranu može biti u interesu Srbije, odnosno u interesu bilo kog pojedinca iz Srbije.

3 comments:

Ivan said...

Ljudi znam da nije vezano za temu, ali ne znam kako da vam posaljem drugacije :)

Ovo je link na youtube, propagandnog filma iz 30-tih Metro Goldwin Mayer-a, koji objasnjava Amerikancima kako ce ih inflacija spasiti od recesije:
http://www.youtube.com/watch?v=99Dzdc1H0wM

Slaviša Tasić said...

Dobar video. Ima još dosta sličnih o New Dealu i FDR-ovoj propagandi, užasno liči na fašizam.

Aleksandar Boskovic said...

Lazare,

očigledno niste dorasli veličini uma nadrisociologa S.Antonića -- naravno da je ubistvo svakog maloletnika bilo gde u interesu njegove Srbije!