Pages

06 December 2008

Plivač ili sponzoruša

Najnovijom izjavom je premašio sebe:

"Od države bi trebalo da dobijem 200.000 evra, za tri zlatne medalje sa EP i olimpijskog srebra. Pa, (Novak) Djoković toliko zaradi za jedan vikend, ali ja zavisim od ove države i to je sve po zakonu", rekao je Čavić.

Ne samo što nastavlja da traži pare od države, nego misli da ih zaslužuje na isti način kao što ih zaslužije i Novak Đoković. Razlika je naravno što Đoković svaki dinar zaradi na otvorenom tržištu, a Čavić je čist minus, trošak, budžetski rashod, na subvencijama kao Zastava. Poreski obveznici danas treba da su zahvalni Majklu Felpsu za onu stotinku, ko zna koliko bi nas koštao Čavić da je osvojio zlato.

Komentatori na B92 su već očekivano masovno uz Čavića, mada ne znam zašto mu ne daju dobrovoljne priloge nego traže da mu svi ostali daju prisilne. Ali jedan odudara i evo kopiram ga jer ne verujem da bi i Nozick to rekao bolje:

smaras...pogresan si sport izabrao...posto mnogo volis pare trebalo je da budes fudbaler,teniser...koga u srbiji zanima plivanje?! posteno...ispao si najivan slikao si se tamo sa nekim politicarima koji su uzeli koji glas na tome i cao... sve izjave posle olimpijade su ti bile nemam gde da zivim nemam pare...dajte mi stan i pare...vise licis na sponzorusu nego na plivaca...

16 comments:

Тања said...

dakle, vi ste takodje jedan koji nema ni malo morala, sram vas bilo.

Marko Paunović said...

Pretpostavljam da ste Vi moralni i da ste vec uplatili novac na Cavicev racun?

Тања said...

ono sto sigurno znam je da nisam pakosna, vec ponosna na njegov uspeh, i da ne mogu izjaviti povodom toga nesto tako duboko poremeceno, skaradno i nastrano kao vi i taj "novinar". O da, ja cu biti prva koja ce uplatiti novac na njegov racun, cim to bude moguce i kopiju racuna cu postovati zbog vas i vama slicnih (kao dokaz).

Slaviša Tasić said...

Tanja,

Tih 200 hiljada evra mogu da idu:
a) siromašnima, izbeglicama, invalidima, domovima za nezbrinutu decu
b) Čaviću

Ja glasam za a, vi za b. Ko je nemoralan?

Čavić nam kaže, nemojte pod a, dajte meni. Ko je nemoralan?

Тања said...

Nemojte me zasmejavati; I zbog toga ta svota treba da se oduzme baš njemu? On je smetnja što ugroženi kod nas nisu dobili šta ima treba? Ma hajte. Da nije trebalo možda ulagati taj novac u sportske objekte I u sport svih ovih godina? Gde je novac od toga? U Beogradskoj Areni? Hm? Danas svaka budala ima iza kuće bazen. Mislim, u čemu je problem? Možda mu onda ne bi trebalo toliko, nego manje, pa ne bi morao da trenira u Italiji. Mora da poznajete bar jednog čoveka koji poseduje toliki novac, jer mu auto košta pola od te svote, a da pouzdano znate da ga neće dati ni sirotinji, a ni Čaviću, niti bilo kome drugom. Znači, sportski savezi drugih zemalja su nemoralni, jer ulažu u svoje sportiste, a da se pre toga nisu pobrinuli za recimo, invalide ili skitnice, ili penzionere, decu, socijalne slučajeve svih vrsta, itd…

Benefactor said...

A sto si ti Tanja ponosna na njega kada u njegovom uspehu nisi ni najmanje ucestvovala? Mogu da budu ponosni njegovi roditelji, treneri... bla... bla... Malo je besmisleno tudje uspehe shvatati kao svoje.

Citava ova kuknjava Cavica je glupava. Nadao se da ce unovciti nosenje politickih parola na sportskim takmicenjima, i drago mi je da nije uspeo. Politicari su ga lako iskoristili, a zatim kao iskoriscenu pastetu bacili u kantu.

Тања said...

ponosna sam zato sto se identifikujem s njim iz glupog razloga sto pripadamo istoj drzavi i zato sto sticajem okolnosti ja nikad nisam postigla nikakav uspeh i zato sto znam koliko je tesko u necemu uspeti i zato sto imam plivaca u porodici i znam sta znaci uneti celog sebe i zato sto imam ideale za razliku od tebe koji ocito nemas, ne pripadas nigde i mozes samo da budes pakostan i sebican.

Dejan said...

Stvarno preterujete, mislim vi ostali, ne Tanja. Ulagati u jednog dobrog plivaca je dobar, potencijalno odlican, biznis, i drzava je jednostavno glupa (sto je i inace vise nego dokazano) sto to ne radi.

Тања said...

Ovi ljudi su opsceno izvitopereni.Nemam reci za takvo stanje svesti.Ipak je politika nadvladala, jer zapravo njih nervira nesto drugo...ali se svi pravimo ludi.

Sugar Kane said...

Neverovatni ste!
Dok nosi majicu sa natpisom "Kosovo je Srbija", dok ga zbog iste sankcionišu i on sve to stoički prihvata, veoma ste ponosni na njega što ima neko pozitivno da vas predstavi u svetu. A kada treba da dobije ono što mu sleduje, onda to više nije vaš ponos.

Sramota me je da čitam uopšte tekstove koji pričaju o "moralu" na ovakav način. Država (sportski klubovi) veoma dobro unovčavaju sportiste (prvenstveno fudbalere i košarkaše)iz razloga što su to najplaćeniji sportovi, uzimaju porez i obeštećenje...
Pa prema tome, nemojte se čuditi da svi sportisti beže i gledaju da zaigraju pod tudjom zastavom. Jedino što vredi u ovoj zemlji, vi pišete da ne treba da se plati.
Svaka čast, oterajte sve talentovane, sposobne i pametne ljude, neka podižu natalitet "tamo negde" a onda sedite i kukajte kako ste jadni vi "nebeski narod" i kako su se svi urotili protiv vas...

Pingvin said...

"Ulagati u jednog dobrog plivaca je dobar, potencijalno odlican, biznis."
Da je ovo tačno, ne bi mu bila potrebna pomoć države nego bi ga sponzori vukli za rukav.

" zato sto imam ideale za razliku od tebe koji ocito nemas"
Englezi imaju odličnu izreku: "Put YOUR money where your mouth is".

Lazar Antonić said...

Sugar Kane, da ste pratili blog malo duze videli bi da nas ni natpis na njegovoj majici nije preterano raznezio.

Sugar Kane said...

Lazare,na sreću pretpostavljam, nisam pratila duže blog, jer vidim da se po svakoj pozitivnoj osobi blati, pa čak i kada samo traži ono na šta ima prava.

Za olimpisko zlato država i treba da nagradi, taj iznos je ako pratite vesti ovih dana, godišnja plata nekolicine direktora državnih firmi. U čemu je onda problem?

Što se tiče majice, radio je samo na sopstvenu štetu, na žalost.

Тања said...
This comment has been removed by the author.
Bojan Živanović said...
This comment has been removed by the author.
Nikola Krstić said...

Čovek je tražio ono što mu zakonski pripada:

1) Za osvojenu srebrnu medalju na OI sleduje mu zakonski 30.000 evra.
2) Za zlato i srebro na svetskom prvenstvu mu sleduje 30.000+25.000 = 55.000 eura.
3) Za zlato na evropskom prvenstvu 20.000 eura, pa to puta 7 zlata koliko je osvojio = 140.000e, i za 2 srebrne medalje još 2x15.000 = 30.000 eura.

Kad se sve sračuna, njemu sleduje 255.000 eura. Kraj priče.