Pages

13 November 2008

Odjeci i reagovanja na Peščaniku

Povodom teksta Miroslava Prokopijevića o Obami. Već su se javila dvojica. Jako ljuti, a posebno na nas, koje jedan od Onih koji su videli Svetlo naziva "desničarsko-fašističko-konzervativni blog", ili tako nešto. Kako je to predvidivo.

12 comments:

Marko Paunović said...

Dobro je da nisu rekli i "seseljevsko-radikalski blog". :)

Ivan Jankovic said...

Ja sam vec navikao na tituliranja od "druge Srbije". Svojevremeno su me nazvali "udbaskim analiticarem", tako da "fasista i konzervativac" i nije nesto nevidjeno (necuveno).

Aleksandar Boskovic said...

Pa dobro, predvidivi su neki od komentara u Peščaniku, ali zar nisu i vaši?

Stvarno mislite da neko (pa bio on i Obama) mora nužno biti Najveće Zlo Koje je Ikada Zadesilo Slobodni Svet? Kao što neki vaši oponenti misle da je Obama Mesija Koji će Spasiti Svet (pa i sirotu Srbiju, po defaultu)...

A da malo sačekamo? Jeste DJIA pao kada je FDR izabran, ali koliko je porastao u prvoj godini FDR-ovog predsednikovanja?

tiki said...

LDP i druga Srbija
DECA KIRE Gligorova , Miloša Minića Veselinovićke i sličih. Oni kad traže lustraciju ne traže je za zlodela u KOMUNIZMU. Nego za Slobinu nomenklaturu koja je razvlastila njihove Očeve(bio je to sukob na levici), A taman se guzonjini sinovi razbaškarili po Dedinju i pomislili da su nasledno plemstvo.Njihovo kukanje za Evropom nije ni za slobodom , ni za TRŽIŠTEM ni slično oni žele vreme Ljubičića i D.Markovića i sličnih. Njima je ljubičica svih boja primer idealnog državnika
Ivane sa drugom Srbijom nema SLOBODE
Nema Tržišta
Nema Demokratija
Nema Republikanizma
ONI hoče EU zbog "delegatskog sistema" da se rotiraju ko Pozderci i Mikulić
da budu " zdrave snage"
oni su snobovi trockisti koji žive na tuđim fondovima
Oni mrze Margaret
Oni mrze Ronalda
Oni mrze Helmuta K
Njima trebaju bivši ljubitelji Crvenih Kmera
Oni neznaju ništa da rade i stvaraju.Kritičari svega postoječeg.Oni vole obamu jer je na smernicama koje su oni zacrtali za "Savez socijalističke omladine jugoslavije" al im se "nije dalo"
Oni su protiv BOGA

Nexus said...

Ivane, mislim da bi trebalo svaki tekst da potpisujete sa "Autor je, izmedju ostalog, pisac ekonomskog programa LDP" pa da vidimo procenat kolektivnih samoubistava iz zasede "druge Srbije"... ;-)))

Vanja said...

Kako cete se boriti protiv ovakvih stvari ovakvih stvari

:))

Vanja said...

hahaha jos samo dva sata

mada, naravno, mozete se odluciti i za ekskluzivniju varijantu

Aleksandar Boskovic said...

pitanje moderatoru:

od kada je poželjno optuživati ljude zbog toga ko su im bili roditelji?

(Ivane, moram priznati da bih očekivao da na ovo i Vi reagujete, posebno s obzirom na nebuloznost nekih kritika upućenih Vama.)

Marko Paunović said...

Moderatora nema, ko kako naleti na neku uvredi... Sva sreca, pa nema previse.

A to sto ne brisemo bas sve, ne znaci da je "pozeljno", vec samo da nije uvredljivo. A ja ne vidim koga je tiki uvredio (uvredila?), pominjao je onako neke valjda komunisticke funkcionere, za pola nisam nikada ni cuo.

tiki said...

passanger
To je u redu kad je Miloševiuć u pitanju, mislim da je u redu i za ostale zločice komunizma . ja nikog a priori ne optužujem zato što mu je neko roditelj nego zato što je "recelofanizirano" i dalje na "roditeljevom" i Brozovom putu. Ja nisam komentarisao genetsko nasleđe nego ideološko.Radi se o tome da lustracije nemože da bude od 8 sednice do rušenja Miloševićevog režima nego od drugog zasedanja Avnoja do rušenja Miloševićevog režima.Ja čak nisam ni govorio ko je od tatka nasledio imovinu "ekspropirisanu eksproprijatorima".Ja sam govorio o duhovnoj deci ideološke matrice Broz-Kardelj-Bakarić.
kad se skine šminka demokratije i EU integracija sa večine njih ostaje Avet koju su prizivali SKH,SKSL, i drugi eSKaovi kao "zdrave snage" u Srbiji
Komunističke frakcije su različito tumačile svoju politiku . nebi trebalo vrtit ni jednu od njih makar taj "Sava Savanović" imao izuzetno proevropski PR . Njih treba ignorisati kao svaku utvaru.

tiki said...

Marko
ako nikad nisi čuo kako je Miloš Minić i ženetina mu pravili spiskove za likvidaciju po Srbiji raspitaj se kod bilo koga starijeg. Ljudi su ubijani čak i bez komunističkog suda
Zamisli Marko Milošević
kao Nosilac NADE u Srbiji , kao mi smo sad na Obaminom putu iz tatine Dedinjske vile.

tiki said...

a ovi lepe etikete , fašiste , kulaka , buržuja ko i M.M
koliko je od toga daleko do Walterom u čelo sam Bog zna
Al da je strašno i pomislit na šta su spremni strašno je