Pages

18 January 2008

Ideološki profil

Jeste izborna tišina, ali se to valjda na nas ne odnosi, tako da ću je ignorisati.

CESID je pre nekoliko dana izašao sa vrlo zanimljivim istraživanjem (doc file, oko 1MB). Izveštaj ima tridesetak strana, a meni je lično najzanimljivija ova tabela, u kojoj rezimiraju nalaze.


U ovoj tabeli su navedena ona pitanja u kojima postoji najviše neslaganja između Tadićevih i Nikolićevih birača. Ima tu zanimljivih stvari, ali je meni najzanimljivija ta da je Slobodan Milošević i dalje tu. I ko su tih 5% Tadićevih birača koji podržavaju politiku Slobodana Miloševića?

3 comments:

G_N_E_F said...

Мени је ипак занимљивија табел на којој се види образовање гласача за политику Милошевића и против ње...без школеи основна су већински за Слобу, средња пола пола а факултет већински против Слобе...а код радикала су већина за Слобу...то ни не чуди уосталом кад прођеш поред митинга радикала све ти је јасно...мислим да виц на то иде: шта је то сто људи са сто зуба? - митинг радикала

Marko Paunović said...

Mozda je to i tako, ali i njihov glas je u demokratiji podjednako vazan. Valjda i oni imaju pravo da kazu sta zele i da glasaju za koga god hoce?

Anonymous said...

lepo je rambo rekao da je demokratija jedini sistem u kome priglupa i neobrazovana vecina vodi pametnu i obrazovanu manjinu.