Pages

23 October 2014

Dva zanimljiva linka

Prvo prevara sa organskom brzom hranom odlično ilustruje koliko su organik, ekofrendli, houmejd i ostali entuzijasti ful of bulšit.

Drugo, zašto ne uspeva reforma ekonomskog obrazovanja koju su pokušali da iniciraju mnoge (leve) studentske grupe.

4 comments:

Steve W said...

Prvi link - ne dokazuje da je organska hrana BS (ja mislim da jeste, ali to ovde nije dkazano) vec ili da razlika u ukusu nije primetna ili da subjektivno misljenje nije dobar kriterijum, vec treba raditi analize (koje uglavnom potvrdjuju da je to BS).

Pavle Mihajlović said...

Ja sam napisao da su entuzijasti ful of bulšit ne da je McDonalds zdrav za ishranu

Nemanja said...

Bog te video, ovaj levi Holandjanin isti Pavel :D Da nije autor slucajno preko image recognition softvera nasao video :D

"Sweet tomatoes"

Ova, naizgled, bezazlena recenica ucesnice otkriva genezu obmane.

Zeljka je dobro primetila da brza hrana mora da bude ukusna. Sirova organska ne mora, cesto i nije. I sada, dva kvazi istrazivaca, verovatno marketing strucnjaka, porede, od sirove hrane, koja jedina relevantna (przena hrana sa aditivima i secerom uvek ukusnija), dinju/lubenicu i paradajz u kombinaciji sa dodatnim fastfood sastojcima..

Dinja je po prirodi slatka - sto sladja to bliza organskoj - a u paradajz u McDonnaldsu ocito dodaju secer, prema komentaru ucesnice. Secer poboljsava ukus. Stoga "entuzijasti" potpuno pravilno rezonuju: fastfood hrana puna secera nasem reptilskom mozgu je ukusnija od organske.

Ali moras biti dobar sofista, poput ova dva nevaljala Holandjanina, da takvu istinu iskoristis za sopstveni cilj - diskreditacija protivnickog tabora.

Speaker said...

Bože blagi, ova tribalno-bratstvena Blut und Boden inteliđencija je zabavnija od Batka i meksičkog Gidre zajedno :))) A i sadržaj je sličan :))) Lokalno izdanje "Alana Forda" za Belgiju i Francusku je zbog skromnog uspeha svojevremeno vrlo brzo ugašeno, et - malheureusement - ce terme n'existe pas en français, ali nekako ne mogu da zamislim prikladniji jezik i pertinentniji komentar za nakazni fenomen plemenskog intelektualca od "très alanfordesque" :))