Pages

24 January 2013

Zašto?


Grad Zaječar, nakon što je postao zamajac razvoja Srbije i rešio sve probleme, može da se posveti i socijalnoj politici. Koga interesuje tugaljiva priča može detaljnije da se informiše o velikom sportisti. Naravučenije, nije bitno koliko si neodgovoran u životu, dovoljno je biti patetičan i staviti pridev "veliki" i to plasirati u medije i eto prilike za jeftine poene lokalnim šerifima.

9 comments:

grh said...

pa, iz ovog clanka se ne izgleda da je covek bio neodgovoran, vise da nije imao srece u zivotu. a sudeci prema clanku, covek je vrlo odgovoran, stalno je radio, ni jedan posao mu nije ispod casti. kada nije mogao da nadje posao u srbiji, radio je na crno u austriji...sta je tu neodgovorno?

ne razumem samo zasto ga ovaj drugi linkovan clanak naziva 'beskucnikom' kada zivi u stanu, koji sam placa. izgleda da je za srbe 'beskucnik' svako ko nema stan u vlasnistvu...

BluesRocker said...

Ima se, može se.

Aleksandar Stevanović said...

Moja je greska u neku ruku, nije on ipak pokojni Saban B. koji je raskalasno trosio pa je onda neko smatrao da poreski obveznici koji nisu zaradili ni 10% od onoga sto je on zaradio treba da mu pruze vise od hleba i krova nad glavom. U Srbiji su beskucnici samo oni koji to svesno izaberu, a krov nad glavom ima svako. Kako smo nacija sa vrlo visokim udelom ljudi koji zive u nekretninama u sopstvenom vlasnistvu i u tom pogledu smo ispred velikog dela sveta. Ali to ne znaci da svako mora da ima svoju vlastitu nekretinu ako ne moze da je zaradi ili nasledi. Koncept je glup, stan se ne zasluzuje, bas kao ni penzija, oboje se zaradjuje. Dakle, ovaj veliki sposrtista mi je manje kriv, kriv je Bosko Nicic koji bi da se malo reklamira kada mu je frka, iako mu za provincijski politicki marketing skidam kapu.

Vladimir said...

Stevanoviću, kad malo bolje razmislim, Vi ste postali hroničar crnih vesti iz Srbije.

Aleksandar Stevanović said...

Vladimire, kakva zemlja takve vesti. Mada je vecina njih prilicno oksimoronska sto zna da zasmeje ljubitelje apsurda. A niko nece da komentarise, a i slabo citaju kada napisem nesto sladunjavo.

Vladimir said...

Ne znam da li ste čitali Harmsa, ali Srbija je negde u rangu njegovih priča.

Sinisa said...

Pa, ovde i nema sta da se komentarise. Covek kad pogleda komentare na Blicu, lako primeti da vecina komentara taj cin podrzava. Oni koji razmisljaju racionalnije, uglavnom dobijaju "dislajk". Svi bi bili dobrotvori, ali preko tudjih ledja. Naravno, ti "dobrotvori" i borci za sport i kulturu, ne zele da to plate sami. A politicarima dobro doslo malo eksponiranja...

Speaker said...

Toliki dobri ljudi, samo nikako da uhvate koren. :))

andrijapfc said...

@Sinisa

Pa to je onaj fenomen koji je i "izmeren" u Americi - desno orijentisani glasaci koji smatraju da drzava treba mnogo manje da pomaze siromasne sami mnogo vise daju svog novca u dobrotvorne fondacije koje pomazu siromasnima, dok levo orijentisani glasaci koji smatraju da je sve posao drzave, daju daleko manje u dobrotvorne svrhe, bilo kakve. Razlika u mentalitetu: uradi sam vs. to treba neko da uradi mesto mene.

Inace mene zanima koji moj drzava uopste treba da brine o sportistima u penziji? Zar ne postoje - zamislimo! - sportski savezi? Olimpijski komitet? Nemaju li te organizacije budzet, sponzore? Sto li oni ne brinu o svojim starom asovima? Zasto oni nemaju neki fond, gde bi sportisti koji imaju puno para pomagali stare asove koji nemaju para? Zar je problem za nekog Vidica, Stankovica, Stojakovica i jos 50 takvih da odvoje nesto para sa strane da bi ovakvi poput ovog boksera mogli da primaju u starosti 200 evra mesecno? Zar je problem da se odvoji 1% od sponzorskih ugovora savezima godisnje za te svrhe? Sto sportisti ne brinu o svojima, nego kukaju drzavi?