Pages

10 January 2013

Blago onome ko ima ovakvu opoziciju


Hvala Blues Rokeru na linku ka ovoj izjavi Nebojše Medojevića. Meni je promakla jer se ne interesujem previše za opoziciju u CG, niti sam očekivao da neko može da nalupeta takve besmislice. Đukanoviću se svašta može prigovarati, ali na primanju Depardjea (koga Medojević naziva kriminalcem) mu se može samo čestitati. Mislim da se ni Branko Kostić i Momir Bulatović na vrhuncu svog slobizma ne bi postideli ovakvih komentara. Ja savetujem da krene od sebe i da odmah počne da daje državi 80% od svega što zaradi preko 100.000 evra godišnje (jer je Crna Gora ipak znatno siromašnija od Francuske pa moramo granicu postaviti niže). Ako je zarada manja, manji je i kredibilitet da predentujete da ćete omogućiti bolji život za još 600.000 i kusur duša u CG. Ne znam da li u CG glasaju za DPS/SDP/LP iz razloga koje navodi opozicija, ali ja bih se istinski plašio da mi državu vodi neko kome je neokomunistička otimačina uzor.

3 comments:

Navuhodonosor said...

Evo zašto je Depardje odabrao da bude državljanin Ruske Federacije:

7. Attractive Taxation System
With a personal income tax rate of 13% for residents, profit tax rate of 20%, and VAT rate of 18%, Russia has one of the most generous non-offshore tax regimes in the world, aimed at promoting investment and further developing the economy.

Anonymous said...

U Crnoj Gori su porezi na dohodak i dobit jednocifreni i flat - 9%. Porez na dodatu vrijednost je 17%, uz nizu stopu od 7% na odredjene proizvode i usluge (ukljucujuci i turizam).
Drzavna potrosnja od izbijanja krize (2009) do 2012. smanjena sa 51% na oko 40% BDP.
Jedan od razloga zasto su u kontinuitetu SDI po glavi stanovnika i kao ucesce u BDP jedne od najvecih u evropi (prije krize preko 30% BDP godisnje, a od izbijanja krize preko 10% BDP godisnje).

Marko Paunović said...

I bas danas vest da je Vlada CG odlucila da uvede i visu stopu od 12% poreza na dohodak iznad 400 evra. :)

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/362087/Vlada-CG-povecala-porez-na-plate