Pages

22 April 2012

Da se SPS uhvati za zelen bor


on bi se osušio, dokazano tokom 1990-ih, dokazali i sada, ali nešto nije baš fensi da se priča o tome kako rukovode javnim preduzećima i prosvetom. Današnja beseda Ivice Dačića u Užicu je jedna od najjezivijih koje sam čuo od SPS. U gradu koji je prvi video na delu kako Titovi partizani ubijaju političke neistomišljenike on bi da vrati Titov spomenik i da korača njegovim putem. To čak ni njegov dugogodišnji idol nije imao na umu, doduše ne toliko što se ježio tekovina partizana, drugi su ga razlozi vodili. Što bi se reklo čega se pametan stidi time se onaj dosta drugačiji ponosi, a meni samo nije jasno odakle nekome pravo da kaže da je današnja opozicija govorila jedno, a danas govori drugo i da to uzima kao vrhunski argument (bez neke preterane ljubavi i za ovakvu promenjenu na bolje). Mene ove današnje reči SPS-a više podsećaju na stepen besmisla SRS-a do njegovog cepanja, a za razliku od SNS-a koji se mnogo promenio nabolje, ovakav SPS je promenio DS nagore. I da se vratim na početak posta, za šta se oni uhvate to propadne, pa bila privreda, država, koalicioni partner... Čak mi je dilema da li je broj ljudi koji glasaju za SPS jednak test inteligencije Srba kao i broj onih koji ce glasati za URS.

10 comments:

Anonymous said...

Nekako se čini da su ne samo ovi već svi parlamentarni izbori u Srbiji test inteligencije svoje vrste. Kao što si dobro rekao broj onih koji će glasati za URS i SPS opšti test glasača,za one koji budu glasali za SRS,DSS,Dveri individualni test svakog birača(jer ko njih zaokruži može odmah da produži do neuro spihijatra) a valjda za ostale koji budu izašli i manito zaokruživali SNS i DS test da vide koliko su ih uspešno mediji zaglupli strahom od ,,ovih drugih" usađivanjem mišljenja da ovi ,,nisu kao ostali".
Znači beli listić,ili alternativne verzije glasanja za neke rahmetli junake donkihotovske borbe protiv tajfuna ili Čak Noris su jedini listići koji mogu dati prolaz na testu inteligencije.

Anonymous said...

Danas je kandidat za predsednika, tj. bivši predsednik koji je skratio mandat, prvo trčao maraton, a onda skoknuo do Hanovera, na sajam tehnike.

Anonymous said...

P.S. Zar Nataša Mićić nije u srodstvu sa čuvenim egzekutorom Užica, za vreme "republike"?

Anonymous said...

@Milan
Ako se desi da ds, ili bilo koji njihov satrap, formira vladu, u Srbiji će, pre kraja tog mandata, izbiti ili građanski rat, ili što je još verovatnije - puč. Krvavi pir. Revolucija.

Dorćolac said...

Kako vam deluje izjava Ivice Dačića da MMF treba da ode iz Srbije?

- Glupo. Moliće ih na kolenima posle izbora da dođu. To je nastavak siledžijske i glupe Miloševićeve politike ôSrbija se saginjati nećeö, čija posledica je da će se saginjati pred svim i svakim sve vreme. Samo gledajte film.

Dačić kaže i da će hapsiti investitore koji zabranjuju osnivanje sindikata u firmama?

- Još providnije nego prethodno, navodna briga za sindikalce, po cenu kvarenja odnosa s investitorima, bez kojih ne bi bilo ni radnika ni sindikata. Ali, gledajte da će sa ovako ekonomski smešnom kampanjom SPS proći dobro. Onda donesite zaključak o pameti birača.

http://www.danas.rs/danasrs/politika/surova_realnost_posle_izbora_.56.html?news_id=238753

Nevena said...

Jeftina retorika koja ima za cilj da ponovo privuče stare SPS-ove glasače & njihove potomke, koji su bili odustali od SPS-a zbog njegovog ulaska u koaliciju sa DS-om.

Najviše mi se dopada ono Dačićevo da se nije „pokvario“ tokom 22 godine koliko je prisutan na političkoj sceni. U potpunosti se slažem sa gospodinom Dačić - da, nije se pokvario, od onoga kako je počeo svoju političku karijeru gore nije ni moglo biti.

U poslednje vreme se Tito sve češće "javlja", eno ga i Čanak sa „Mladom partizankom“. :) (Naravno, u potpuno drugom kontekstu).
Moram da priznam da je, već pri prvim taktovima dobro znane mi melodije, poskočilo moje pionirsko srdašce.
A današnja deca na priredbama pevaju Stinga. Pih...ne znaju šta je dobra stvar.

Stanke said...

Nevena, čitajući neke komentare na spot, izgleda da je postojala neka pesma "Mlada Vojvođanka", koja je kasnije prepravljena u "Mlada partizanka".
Mada znajući Čanka, partizanka savršeno pristaje.

Nevena said...

Stanke, hvala, nisam to znala. :)

Pretpostavila sam da je poruka spota prvenstveno namenjena Vojvođanima i da je u pitanju nešto što će oni jako dobro razumeti.

Što se mene lično tiče, smatram da je tim spotom, a ponajviše svojom ćutnjom u njemu, Čanak iznedrio još jedan sebi svojstveni biser. Prethodni je naravno onaj, parafraziram, da je Dinkić URSao sve čega se dohvatio. (Izvinjavam se na terminu, nije moj - Čankov je).

U vezi sa tim, isto bi slobodno moglo da se kaže i za SPS. Jedino što, nažalost, nedostaje mogućnost za podjednako zabavnu igru reči.

Anonymous said...

To su prilično marginalne stranke (u izborima) - sps, urs, ldp, lsv.

Po meni, ovi izbori su zanimljivi što su gotovo sve stranke ugrožene cenzusom, sem jedne - sns. Sns će sigurno preći cenzus. Sad, što je to ds, samo "bez odela" :) drugi je problem.

Stanke said...

AgroGerila danas ima odličan blog na temu: ovde