Pages

23 March 2012

DSS obećava da će da zaduži zemlju za još 10 mlrd EUR

Da sam urednik B92 sajta, takav naslov bih stavio umesto naslova "DSS donosi 10 mlrd EUR iz Rusije".

Ne zato što imam nešto posebno protiv DSS, već zato što bi taj naslov bio mnogo bliži istini.

10 comments:

Anonymous said...

Samo da se uzmu pare :)))

Dobro, suština je u konkurentnosti, podizanju iste (što je direktno suprotno eu, ili evru)...

Bez toga, svaki ekonomski program je debilan.

Znači:
1. PIO,
2. RZFO,
3. Prosveta,
4. Decentralizacija - administracija,
5. Pravosuđe,
6. Restitucija...

A zajam, sa NIŽOM stopom od trenutnih, tek nakon toga je dobar potez :) Ukoliko ide ka smanjenju troškova, na pr saobraćaja - luke, železnice, aerodromi... Hub.

P.S. Crna Legija danas protiv suda!

Anonymous said...

Sad im titraju m.da,kad su se posvađali do balčika,to je ono kako mas mediji žive,stvarajući skandale sa političarima na svakom ćošku i onda parazitiraju na toj granici ,,pljujemo te" , ,,volimo te" da bi narodu prodali svaku balegu za vest.
Evo nove zanimljivosti brat ,,po nekoj liniji" Velje Kapitalnog Ministra je uhvećen kako kao vozač školskog autobusa potkrada đake. Ništa čudno rekli bi dežurni retoričari idelizma samo da slučaj nije star 3 godine a sad se tek neko setio da prijavi ga,sa sve snimkom i da javni tužilac traži osnov za krivično delo(mada su sami granicu između prekršajnog i krivićnog dela diglni na 25 hiljada,da bi takozvanom reformom pravosuđa sebi olakšali posao i prepustili tu najveću grupu lopova ,,do 250 evra" na lečenje duše Svevišnjem).
Kažem vam ja ne znam se koji mrak u ovoj zemlji ume da bude crnji,onaj medijski kad te melju i obrađuju kao plastični hirurzi moderne etno dive ili onaj koji ti nametne javni tužilac.
Samo treba da pazite sa kim ste u srodtvu,da ne bi ste postali žrtva političke nekorektnosti koja traži da se ljudi ne diskriminišu na osnovu urođenih osobina,pa čak i one kad ti je neko brat.
Ili možete prosto da kraduckate,čak i to da najavite u medijima,al ovako inače sem toga možete kao normalan čovek u ovoj državi da se sklonite od sve ove javne žabokrečine u Srbiji. Realna verzija Šojića je to pametno uradio valjda shvatajući dok je igrao tu ulogu ,,za koga" i ,,kome" je on igrao i kakvi su ti njegovi šefovi personifikovani valjda svaki po malo u njegovom liku.Nama koji živimo realan život,bar kolektivno,to nikad neće postati jasno.

Aleksandar said...

Šta mislite o ekonomoskom programu Dveri?

"Под непожељним страним и тајкунским инвестицијама (приватизацијама) сматрамо инвестиције у којима је предузеће постало део пљачкашког глобалног и/или пљачкашког домаћег система у коме су поред осталог:
• наметнуте екстремно мале наднице у неодговарајућим радним условима,
• отпуштен највећи део радника,
• пренешена „прљава“ технологија и производи,
• у значајној мери промењена основна делатност предузећа,
• знатно сужен асортиман производње,
• увожена сировина и полупроизвод који се у одговарајућем квалитету производи и код нас,
• активност сведена на паковање робе која је произведена ван Србије,
• драстично раскинуте везе са домаћим добављачима роба и услуга,
• наменски изношен профит из земље путем непостојећих или „надуваних“ информатичких, маркетиншких и консултантских услуга, као и на разне друге начине. "

Takodje, na youtube je bio postavljen video @Branko Dragas@-Prgram NBS, koji je sada iz nepoznatih razloga postao privatan video, gde se autor nalupao gluposti.
http://www.youtube.com/watch?v=_JrsZqTw2gk&feature=results_video&playnext=1&list=PL9F29FC30931EE686

Aleksandar said...

Mogu li da znam zašto mi je obrisan komentar?

Slaviša Tasić said...

Spam filter ponekad sam izbriše neki komentar koji nije spam. Evo našao sam ga, vraćen je sad.

Marko Paunović said...

U principu, ako u komentaru ima linkova, spam filter ih po difoltu obrise.

Anonymous said...

@Aleksandar
Posredi je intervencionizam, koji se, u nedostatku valjanih kriterijuma, svodi na arbitražu, nadzor i nasilje.

Svi pobrojeni problemi jesu stvarni, ali se autor tog programa bavi posledicama (koje su proizvod racionalnih odluka), a ne uzrocima (entry, uslovi poslovanja, pravna sigurnost... ).

Ljubav, stvaranje, nije produkt sile :)

Aleksandar said...

Srdjane, hvala na odgovoru...

Ispada da je, po Dverima( Dragašu), glavni problem u ovoj zemlji - "besplatno prvo punjenje". I da ćemo svi ziveti bolje kada čika Dragaš to "reguliše" i opauči nevaljale izrabljivače i tako svojom pravednom ali teškom rukom kazni greh.

Anonymous said...

Aleksandre,

Nije to problem, već iskorišćenost. Posredi je posledica postavljenog odnosa država (+lokal) - vlasnik (/upravnik) - zaposleni, koji bi dotični da rešava pritiskom na srednjeg. Dakle, centralizacija upravljanja privredom, ne direktno ugrožavanje imovinskih prava - bezuslovna i bezpravna otimačina a la partizani (mada za trž fundamentaliste takva "utilizacija" predstavlja napad na imovinu), već posredno, uslovno ugrožavanje, prenošenjem troškova koje je država neadekvatnom regulativom stvorila.

Aleksandar said...

Shvatio sam Srdjane.

Ps. Zaboravio sam da se zahvalim Slavisi i Marku na odgovoru.