Pages

22 March 2012

Nova podrška Catou

Ja sam pre neki napisao da su se levičari toliko razleteli da podržavaju Cato da samo još fale Čomski i Žižek .

U međuvremenu se braniteljima Catove "nezvaisnosti" od zle braće Koch pridružio i Greenpeace.

Ja sam, pak, pre neki dan primio neko cirkularno pismo od Davida Boaza lično u kome se izlistavaju razne kalvarije i strahote koje će nastati ako braća preuzmu Cato:

Those of us who work at the Cato Institute have invested many decades in creating the scholarship, the reputation, and indeed the beautiful building of the Cato Institute. We don't want to see all those efforts undermined. That's why we're fighting to remain independent.


Dakle, tu leži zec - zgrada. Možete li da zamislite kakav bi to nenadoknadiv epohalni gubitak za svetski libertarijanizam bio ako bi braća Koch preotela ovu zgradu od Boaza i Palmera? Da li biste vi mogli da živite u takvom svetu? U njemu od libertarijanizma ne bi ostao ni kamen na kamenu, ili da kažem bolje - ni staklo na staklu.

3 comments:

Dusan said...

Pa stvarno, gde su tu prava zaposlenih?
Šta ćemo s njihovim "minulim radom"? Koga još briga šta piše u osnivačkom UGOVORU na osnovu koga Koč tuži Cato, kad se zna da je suština libertarijanstva u samoupravljanju a ne u veličanju UGOVORA.
Da ne pričamo o zlim tajkunima za koje libertarijanski tink-tank zna da mogu biti samo štetni. Misim nemaju ni Phd, a hoće da se mešaju - i to sve zbog nekih UGOVORA.
Misim ovaj svet bi vodili levičari i kejnzijanci da nije Davida Boaza i njegovih stručnjaka koji tako lepo i principijelno promovišu vrednosti libertarijanstva.

Anonymous said...

Nije "Koč", nemačko je prezime, pa je Koh.

Sve sve...ali kako se Rotbard povukao iz duela? U čemu je kvaka?

Slaviša Tasić said...

"Nije "Koč", nemačko je prezime, pa je Koh."

Na američkom se čita Kouk, tako familija sama sebe zove.

Kako se Rothbard povukao, ovde.