Pages

23 November 2011

Mafija ili država

8 comments:

Dorćolac said...
This comment has been removed by the author.
Dorćolac said...

Požižekovana rothbardovština. Mada, ruku na srce, jedina logički dosledno izvedena libertarijanska pozicija. Go down, Mises... :)

Lighthouse said...

Šta reći? Koliko bahate gluposti, moralne tuposti i namernih logičkih grešaka, tj. jeftinih fiškalskih trikova! Ova žena bi me, na nešto slabiju liberalnu podlogu od moje, još ubedila da je jedini spas od mafije u dodatnim tonama birokratske papirologije na već postojeće.

Steve W said...

A ujedno je dokazala da je koloidno srebro bolje od zvanicne medicine.

elCoyote said...

@Steve W
Ima plavkast ten.
Ne mogu da provalim da li je u pitanju kamera ili Overdose Koloidnim Srebrom (Argyria)

Nexus said...

Simpatično je kao zezancija i reductio ad absurdum, ali neko ko ozbiljno to misli može samo libertarijanizam da dovede na još lošiji glas... :)
Podseća me na one hipstere sa OWS što tvituju antikapitalističke poruke sa svojih ajfona, u tom clueless smislu, jer kao što taj ne shvata da mu je sve to kapitalizam omogućio, tako se ovde zaboravlja da je razlika između italo-američke mafije, koja nasilje koristi u što manjem obimu, i latino i ruskih kartela, što seku glave deci onih što ne plaćaju "zaštitu", upravo u jačini države u kojoj operišu, njenim zakonima i efikasnom pravosuđu.

Takođe, bila je ranije priča ovde o Crnobradom i piratima 18. i 17. veka, pa koliko se sećam, nije ispalo da su oni bolji od država...čak naprotiv. Kako je sada mafija bolja? :)

Ivan Jankovic said...

"Koliko bahate gluposti, moralne tuposti i namernih logičkih grešaka, tj. jeftinih fiškalskih trikova!"

Kao naprimer?

zg said...

hi hi hi.. bravo Ivane. Neko ocigledno nema smisla za humor...