Pages

10 October 2011

Glupost meseca

Uz ogradu da mi je izvor Internet portal, a da me zaista mrzi da proveravam detalje nečga što se na svu sreću ne primenjuje u praksi, apsolutna glupost meseca je Dozvola za nošenje knjiga u inostranstvo. Ako je tačno tumačenje koje imamo u vesti, u našoj zemlji postaju propis koji se može podvesti samo pod kompletan idiotizam.

6 comments:

elCoyote said...

Kad birokrate počnu da se bave Servisnom Ekonomijom dobiješ taksu na knjige. Taksa na knjige, vest ozabrani kopiranja knjiga na fakultetu i svetski trend o zaštiti autorskih prava govori samo da je se i naša država priključila globalnom pokretu kolektivne lobotomije stanovništva.
Baš me zanima kako će se ponašati prema digitalnim knjigama i eBook čitačima

dj.dule said...

Tek sada sam razumeo zašto mi je agent iz agencije za preseljenje, kada sam se selio iz Srbije, dao da popunim tabelu koje knjige nosim sa sobom. Čovek je spomenuo nešto oko carine, a ja nisam obraćao pažnju. Ovo je stvarno vrhunac budalaštine...

Nemanja said...

Kindle mu dodje kao kombi pun knjiga, eto zarade za carinike..

Saša said...

Ludaci! Nije mi samo jasno jedino da li može ovaj popunjen obrazac da se pred negdje drugdje osim u prostorije NBS, ili čovek iz Vlasotica npr. radi Bašte sljezove boje mora da potegne do Beograda.

Igor said...

Izgleda da ova vest nije tacna.

Link.

0vernite said...

Uz par klikova misem, takodje sam odmah dosao do vrlo jasnih i glasnih informacija sa sajta NB.

Mada sam ostavio mogucnost da je mozda neki carinik pokusao da se ovajdi pogresnim tumacenjem propisa i cinjenicom da poseduje neogranicenu moc. No e-novine su otisle malo dalje u proveri i dokazale da je sve izmisljotina Pravde, i kao sto clanak kaze, veci je problem sto su tu vest bez ikakve provere svi vidjeni i manje vidjeni mediji preneli.