Pages

30 September 2011

Ipak lupetanje

Taman pomislih da je Vučić rešio da malo unormali izjavu svog predsednika o tome da će neko uložiti 100 milijardi evra u maglovitu infrastrukturu samo zato što su naprednjaci bolji ljudi od demokrata, kad ne lezi vraže. Istina i 100 milijardi evra SDI za deset godina ne bi bilo loše iz današnje perspektive.
Slobodno preduzetništvo, kraj zaduživanja za skoro pa gluposti i minimizacija državnog reketa zvuče dobro, posebno od nekoga ko je sedeo sa Marjanovićem u vladi, ali ja mu ne verujem ni reči. Izjavi on mrtav hladan da je banda otela 100 milijardi od građana u prethodnih 10 godina. Imali smo već post krajem prošle godine gde smo pokazali koliko je besmislena Nikolićeva izjava o 70 milijardi proćerdanih sredstava. Ako je verovati njegovom najbližem saradniku izgleda da je samo ove godine proćerdano celih 30 milijardi evra za 9 meseci. Ovo je jedna takvo dobra ilustracija jada današnje srpske politike iz barem tri razloga.
Prvo, velike su šanse da nam na čelu izvršne vlasti bude neko ko se šuka na veliko i ne razlikuje babe i žabe. To nam govori implicitno i o kvalitetu današnje vlade.
Drugo, jadna li je zemlja u kojoj su ovakva šuketala nada za trećinu stanovnika. Kako T&V nisu baš neinteligentni ljudi, ovo nam govori o profilu velikog broja birača u Srbiji.
Treće, da li su birači SNS svesni da su prema T&V banditi u Srbiji izgleda svi, oni koji su uzeli kredite za stan, oni koji su dobili otpremnine, primaoci socijalnih programa, vozači koji koriste saobraćajnice, primaoci transfera iz inostranstva, preduzeća koja su vukla kredite za osnovna i obrtna sredstva, penzioneri, đaci u školama. Sve go bandit do bandita.
Sve u svemu,najpametniji su kad ćute, a to će im verovatno biti dovoljno da odlično prođu na proleće. Ako budu dokazivali da su pametniji kada govore, onda za sadašnju ekipu na vlasti ima neke nade.

5 comments:

Marko Paunović said...

Stvarno smo prethodnih godina imali tu "srecu" da se naslusamo raznoraznih lupetanja, ali ovo najnovije naprednjacko lupetanje o 100 milijardi dolara je, cini mi se, ipak neprevazidjeno.

U stvari, ne znam sta je veca glupost - da li ova industrijska zona od 70 milijardi, ili ovaj kanal Morava - Vardar od 30 mlrd. Mozda ovo drugo, iz dva razloga.

1. To ne kosta ni priblizno toliko. Secam se neke procene od pre desetak godina da bi kostalo oko 5 mlrd dolara.

2. Cak i po toj nizoj ceni, projekat nema mnogo smisla. Jeste da se put malo skracuje i jeste da se izbegava zakrceni Bosfor, ali sve jedno, velike su to pare, a saobracaj relativno mali - tu svakako ne bi mogli da plove ogromni prekookeanski brodovi. Dubina kanala Rajna - Majna - Dunav je samo 4 metra, tako da cak i da mi prokopamo 20 m dubine, slaba vajda.

U stvari, ipak ne mogu da se odlucim, mozda je ovo ipak gluplje:

"Država i strani ulagači investiraće u ogromnu industrijsku zonu na desnoj obali Dunava od Novog Sada do Beograda. Želim da svu privredu izmestimo na obalu Dunava i da zemlja ostane za obrađivanje i hranu"

Miloš said...
This comment has been removed by the author.
Milos J. said...

Nikolic je dokazao sa onim strajkom koliko mu je zinulo za vlast, a covek koji je spreman da da zivot za svoj ideal sigurno ne prinosi lazi tako tesko srcu. Kakva nam je opozicija takva nam je i Vlada. Nesposobna.Nikolic je dokazao sa onim strajkom koliko mu je zinulo za vlast, a covek koji je spreman da da zivot za svoj ideal sigurno ne prinosi lazi tako tesko srcu. Kakva nam je opozicija takva nam je i Vlada. Nesposobna.vek koji je spreman da da zivot za svoj ideal sigurno ne prinosi lazi tako tesko srcu. Kakva nam je opozicija takva nam je i Vlada. Nesposobna.Nikolic je dokazao sa onim strajkom koliko mu je zinulo za vlast, a covek koji je spreman da da zivot za svoj ideal sigurno ne prinosi lazi tako tesko srcu. Kakva nam je opozicija takva nam je i Vlada. Nesposobna.

Milos J. said...

*off - izvinjavam se za 100 kopija komentara.. Mobilni mi poludeo

Ivan Jankovic said...

Marko, ne znam koliko si puta bio u Skoplju u vreme leta, ali tipican vodostaj Vardara od jula do novembra je da nema vodostaja, nego imas reku koja se podeli na pet-sest nezavisnih potocica od kojih vecinu mozes da pregazis. Kakvi brodovi mogu da plove Vardarom u gornjem toku stvarno mi nije jasno.