Pages

14 July 2011

Imidž

Njuz:
Investitorima su parametri poput makroekonomske i političke stabilnosti, valutnih rizika, komplikovanih procedura za dobijanje dokumentacije ili korupcija od sekundarne vežnosti. Njih zanima isključivo kako se kotiraju teniseri određene zemlje na ATP i WTA listama i na osnovu toga donose odluku gde će investirati svoj kapital – kaže naš izvor iz Ministarstva spoljnih poslova.

8 comments:

Anonymous said...

"politička stabilnost" je zamena (boljševičko-diktatorska) za pravnu sigurnost.

Aleksandar Stevanović said...

Ako iole posmatramo populisticko i nedotupavno sranje koje ministar spoljnih poslova svakodnevno plasira u javnosti, ovo sto pise u njuz.net nije uopste vest u ogledalu.

Anonymous said...

Oh, Aleksandre, opet ćemo se preganjati oko značenja reči "populizam"?
Pa neko je krvavo i u krvi radio da reč "kapitalizam" dovede tu gde je sad.
Dajte malo saosećanja za bratsku reč po patnji :)

Nemanja said...

Sta ce nam investitori, kada mi sami posedujemo kapital i know-how?

Ivan Jankovic said...

I resurse, rude, i sve ostalo sto treba ljudima da napreduju ekonomski.

Aleksandar Stevanović said...

Doduse ima i izuzetaka od ovog gvozdenog teniskog determinizma tokova investicija - u vreme laganog tonjenja Svajcarske u prosecnost doslo je do velikog jacanja nacionalne valute. Naravno, ovo je samo izuzetak i svi koji su uzeli kredite u svajcarcima ne treba da brinu, trziste ce morati da reguje posle jos nekoliko grand slemova, ako ne i ATP turnira. Ili ono percipira veliki povratak RF, mozda i Martine Hingis.

Slaviša Tasić said...

"Ili ono percipira veliki povratak RF, mozda i Martine Hingis."

kao zadrtom ideologu očigledno ti nije pala na pamet tržišna greška. vreme je da švajcarska nešto uradi da vrati tržište u ekvilibrijum -- ili da štampa franak da oslabi valutu ili da poveća ulaganja u tenis da se osvoji još neki turnir.

Peđa Mitrović said...

@Ivan Jankovic

ali ne i izlaz na topla mora...