Pages

14 June 2011

D'uradi nešto

Ministarka sporta Snežana Samardžić-Marković obišla je vaterpoliste na početku priprema i rekla da je omogućavanje uslova za trening način da se „bar malo“ uzvrati vaterpolistima za sve uspehe:

- Nacionalni trenažni centar jeste namenjen vrhunskim sportistima i našim reprezentacijama. Bila sam tužna i poražena što naši vaterpolisti nemaju adekvatne uslove za pripreme i mislila sam da država treba da uradi nešto - rekla je Samardžić Marković.

2 comments:

ziggy said...

ne samo da ste sinhronizovani, nego ste i na istoj talasnoj duzini :)

ali, ovome zaista jeste mesto u socijalnoj politici.

snezana samardzic-markovic je do neslucenih granica razradila populizam o brizi drzave za njene gradjane: pojavljuje se samo u slucajevima kada neko osvoji medalju, podeli nekoliko izjava kako ce drzava nesto d' ucini za nase talente kojima smo, zna se, prebogati, tutne neku paru, povremeno presece poneku vrpcu i vrati se u stanje hibernacije.

dakako, zlata vredan kadar g17+ -- niti se svadja, niti polemise, pristojno izgleda i ima govor ljubavi na izvolte, ali nikome nije jasno cemu sluzi, jos manje kakve veze njene politicko-baletske tacke sa medaljama i kovertama imaju sa onim sta izjavljuje.

nacionalni trenazni centar -> nad ovime bi se i leka rankovic zacenio od smeha.

ziggy said...

o ovome sam pričao; imamo nacionalni trenažni centar u koji je upucano nešto novca, imamo i talente, imamo i razdraganu ministarku sporta, avaj....

pretpostavljam da je sledeće organizovanje neke višestranačke nacionalne agencije nacionalnog trenažnog centra, koja će određivati ko-kada-kako ima da koristi taj NTC, u kojoj će se od jutra do sutra pregovarati i dogovarati koji talenti su vredniji (kome), zašto ustupiti termine baš ovima a ne onima, kako podeliti plate, dnevnice i troškove za tako neophodan a naporan rad oko kultivisanja sportskih talenata kojih ima onoliko, a kojimna država hita dučini ali nikako da se izbori sa njihovim prevelikim brojem, itd.