Pages

19 July 2010

Besplatni peškiri na gradskim bazenima

To je bilo jedno od predizbornih obećanja "Najbolje partije" (tako se zvanično zove), koja je na nedavnim izborima u Rejkjaviku osvojila skoro 35% glasova. Osnivač partije je komedijaš Jon Gnar, a pored peškira obećao je i polarnog medveda u zoološkom vrtu. Takođe, obećali su i da neće ispuniti nijedno svoje predizborno obećanje i tako napravili dobru mozgalicu (čekaj, ako neće da ispune nijedno predizborno obećanje, to znači da neće da ispune ni obećanje da neće da ispune nijedno obećanje?).

Promotivni spot je vrlo zanimljiv, uz muziku iz pesme The Best Tine Tarner.




Ovde im je sajt, liči na sajt nekog američkog sitkoma.

3 comments:

DragonLady said...

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=04&dd=22&nav_category=11&nav_id=426278


Po Arađelovcu, industrijski mrtvom gradu, jer osim "Knjaz Miloša“ gotovo da nema fabrike koja radi, kola i priča da je jedna od partija građanima delila leve patike, a ako posle izbora dokažu da su baš njima dali glas, dobiće i desnu.

DragonLady said...

Borba za glasove u Aranđelovcu
22. april 2010. | 17:00 | Izvor: B92 Beograd -- U borbi za glasove na izborima u Aranđelovcu, zakazanim za nedelju, partije su u maštovitosti otišle dalje nego ikada, pa poklanjaju šta stignu.

Iako je reč o opštini sa nepunih 50 000 stanovnika, gotovo da nema partijskog lidera iz centrale u Beogradu koji se u proteklim nedeljama nije tamo obreo, a neki su išli i po više puta.

Po Arađelovcu, industrijski mrtvom gradu, jer osim "Knjaz Miloša“ gotovo da nema fabrike koja radi, kola i priča da je jedna od partija građanima delila leve patike, a ako posle izbora dokažu da su baš njima dali glas, dobiće i desnu.

Međutim, u svakoj od partija sa čijim smo funkcionerima razgovarali, tvrde da oni nisu ti koji dele jednu patiku, ali svi od reda ovu kampanju nazivaju najprljavijom ikada.

Samo u protekla 24 sata u Aranđelovcu su bila dva ministra iz DS-a Oliver Dulić i Slobodan Milosavljević, a do kraja dana tamo stiže i Vuk Jeremić.

Put tog grada uputila se i ministarka za NIP Verica Kalanović, iz G17 plus.

Aleksandar Damjanić, predsednik odbora te partije u Aranđelovcu, koja na ove izbore izlazi sa strankama Rasima Ljajića i Veroljuba Stevanovića, tvrdi da se to samo slučajno poklopilo.

Celokupnu kampanju za izbore u Aranđelovcu naziva prljavom, ali iz toga izuzima svoju koaliciju.

"Ne smatram da smo na bilo koji način vršili bilo kakvu zloupotrebu bilo koje funkcije u Republici. Mislimo takođe da je kampanja bila dosta teška, užasno agresivna, pogotovo vođena od strane SNS, koja je do sada zalepila 15 000 plakata“, kaže ona.

U Aranđelovcu je danas i lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić.

Koordinator naprednjaka u Aranđelovcu Aleksandar Jerković kaže da ne može da izbroji koliko su puta Nikolić i Aleksandar Vučić bili u Aranđelovcu tokom ove kampanje, ali ne vidi ništa sporno u činjenici da su prvaci te partije svako malo svraćali u taj grad.

Prljavim naravno naziva nastup partija sa republičke vlasti, jer kako tvrdi, troše budžetske pare za kampanju u Aranđelovcu. Ono za šta su naprednjaci najčešće bili prozivani, a to su ovce, koze i goveda koje nude na poklon, ali i besplatni pregledi, za Jerkovića su deo kampanje koji može da služi samo na ponos.

U moru političara, u Aranđelovcu se ovih dana obreo i Dragan Marković Palma, jedan od lidera koalicije SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija.

Sa ponosom ističe da oni nisu ništa poklanjali i da kampanju nisu zasnovali na blaćenju drugih, ali primećuje da je situacija u Aranđelovcu u finišu kampanje uzavrela.

"Tačno je da je prljava kampanja, da se govori jezikom mržnje, da je nekoliko tuča billo i ja ne podržavam takvu vrstu kampanja, da neko na silu se ponaša i da misli da na taj način može da pridobije biračko telo“, smatra Marković.

Osim pomenute krupne i sitne stoke i pregleda, delili su se mobilni i bežični telefoni, sportska oprema, pa i dozvole za pecanje. U Aranđelovcu kruži i priča da je jedna od partija otišla i korak dalje.

U ruke potencijalnih birača su otišle leve patike, a obuća će im biti kompletirana tek kada posle izbora u nedelju dokažu da su glasali za tu partiju. Naši sagovornici tvrde međutim da za to prvi put čuju i da oni svakako nisu ti koji dele rasparenu obuću.

SNS: Maštovitost stranaka, kao što ste videli na ovim izborima ide jako daleko tako da me takve priče ne čude. Svakoga dana stižu najrazličitije konstrukcije i varijante, ali ja zaista prvi put čujem za tu informaciju.

Marković: To sigurno su plasirale opozicione partije i mislim to je nešto što se koristilo u 18. veku tako da je to smešna poruka.

G17: Još uvek nisam čuo za tu političku partiju koja deli leve patike, a posle izbora deli desne, samo ću se eto nasmejati, ali neću kontrolisati dalje.

Vreme za maštovitost u Aranđelovcu polako ističe, jer u ponoć počinje predizborna tišina. Izbori se održavaju u nedelju, a na njima učestvuje 11 izbornih lista.

DragonLady said...
This comment has been removed by the author.