Pages

18 June 2009

Efekti fiskalnog stimulusa

Ovde.

6 comments:

Marko Paunović said...

Zamisli tek kolika bi nezaposlenost sada bila BEZ stimulusa! :)

andreas breme said...

sta mislite o ovome?

Dejan said...

Hehe... moguce je da jos uvek negde imam audio sample S. Milosevica kada kaze: "...brze pruge, cetiri stotine kilometara na sat kroz Srbiju!" Bio mi je to Windows startup sound polovinom 90-tih.

Marko Paunović said...

Mislim da sa 8 milijardi dolara ne mogu da naprave ni superbrzu prugu od Njujorka do Vasingtona, a kamoli negde dalje....

mileusna said...

Amerika i Engleska biće zemlja proleterska. :)

Ivan Jankovic said...

Jedan senator iz Oklahome je napravio listu 10 najgorih projekata gde vidite na sta idu pare http://coburn.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Files.View&FileStore_id=59af3ebd-7bf9-4933-8279-8091b533464f. Recimo na popravku mostova na sporednim putevima gde ide 200 vozila dnevno, centrale za struju koje nikad nece proraditi itd. Moje omiljene su 3,4 miliona dolara za podvoznjak kojim bi mogle da prolaze kornjace ispod autoputa, ili milion i nesto za zastitnu ogradu na "jezeru" u kome jedino nema vode ! Ili 10 miliona za renoviranje zeleznicke stanice koja se ne koristi vec 30 godina!! Ludilo.

Jedna moja drugarica koja je isla kolima iz Toronta do Njujorka mi kaze da je voznja kroz Ameriku pravi haos - na svakih nekoliko kilometara zastoj jer neka grupa nesto popravlja i krpi! Samo fali da pocnnu i bukvalno da kopaju i zatrpavaju rupe!