Pages

19 March 2009

Ko kaže da je u Srbiji nemoguće postići konsenzus?

DS, LDP, G17, naprednjaci, radikali, Veljini, svi se slažu - treba da udarimo bogate po džepu!

Da sam bogat, najozbiljnije bih razmislio o otvaranju računa u švajcarskoj banci... Možda bih zakazao i termin u kanadskoj ambasadi za iseljeničku vizu. Ko investira 400.000 dolara, može da traži državljanstvo.

Bojim se da u Srbiji duvaju veoma loši vetrovi - ako si bogat, odmah si sumnjiv da si mafijaš, a možda će uskoro da te nateraju i da nosiš žutu traku oko ruke, čisto da ne bi mogao da prevariš državu i kupuješ u socijalnoj prodavnici, iako na to nemaš pravo.

Voleo bih da se u Zakonu o zabrani diskriminacije našla i odredba da je zabranjeno diskriminisati na osnovu nečijeg bogatstva.

Jasna je meni želja vlade da politički što jeftinije izađe iz krize - bolje je da po džepu udariš 5%, nego 30% ili 50% stanovništva. Problem je samo ako upravo tih 5% stanovništva pravi 20 ili 30% GDP-ja. Ako oni počnu da rade samo 10% manje nego do sada, eto recesije.

4 comments:

perica said...

Političari su protiv naroda. Potpuno je nevažno kako im se zovu stranke, bitne razlike među njima nema. Svi su nesposobni (a slatkorečivi) paraziti gladni pljačke.

Vort said...

SOS radnje, pa zar to nije direktna diskriminacija.. Aparthejd! Ili kako stvari stoje mozda cemo svi tamo da pazarimo... kada "implodiramo".

tiki said...

Komunizam je narod idoktrinisao sa jednom hipergluposti a to da je stjecanje materijalnih vrednosti kriminal i da se stalno morate pravdat. a kad god vlast "hoće pravdu" ona udri po imovini .
Rezultat toga je da danas postoji velik deo imovine kriminalaca.
Zavist i frustracija materijalnim stanjem mogu biti lepi pokretači da se čovek aktivira u životu.
Al naravno ne ko 7 SEKRETARA SKOJA.

BluesRocker said...

Čestitam. Postali ste poznati. :)
http://www.borba.rs/content/view/3880/123/