Pages

30 December 2008

Propast zapada

Ima indicija da Rusi ovog shvataju ozbiljno -- ugledni ruski akademik Igor Panarin uporno predviđa skori raspad SAD i očigledno dobija veliku pažnju. Skrolujte dole do mape koja pokazuje kako će se SAD rasparčati između velikih sila, istok će otići u EU, zapad će dobiti Kina, sever Kanada, a jug Meksiko. Samo je pitanje dana kada će da ga pronađu srpski katići i kalajići i njegove ozbiljne analize objave u Politici.

3 comments:

Vanja said...

Konacno ce Aljaska da se vrati Rusiji. Hahaha, koji carevi!

Marko Paunović said...

Secam se da su Italijani ranih devedesetih pitali Bogdana Tanjevica "Da li cemo sada, kada se Jugoslavija raspada, konacno moci da budemo evropski prvaci?" On im je rekao nesto u stilu "Nema sanse, do sada ste mogli da budete drugi, a sada ima da se borite za bronzu."

Tako i ovi Rusi. Da se Amerika pocepa na ova 4 dela, to bi bile 4 najvece privrede na svetu. Dobro, mozda ne bas 4 najvece, ali svakako bi sve cetiri bile u prvih 10.

Umesto jednog Busa, imali bi 4.

Ali smesnije od toga mi je to da bi Srednji Zapad bio pod uticajem Kanade! Pa samo Ilinois, Micigen i Ohajo imaju vise stanovnika od cele Kanade.

A Tenesi u EU... Smejurija ziva. Ajde da je rekao da ce Florida biti deo Kube, pa jos i nekako, ali Meksika!

To valjda samo u Rusiji moze da prodje kao strateska analiza.

Lighthouse said...

Slaviša nije trebalo da o Rusima sudi na osnovu pisanja Pravde. A da članak jeste slika i prilika razmišljanja dela ruske inteligencije, jeste (ukoliko takvi mitomani uopšte zaslužuju da se nazovu intelektualcima). Koliko god sve to sumanuto bilo, oni truju li truju javno mnenje u Rusiji, a posledice će se osećati decenijama, čak onda kad više ne bude ni njih ni Putina koji ih finansira.