Pages

05 September 2008

Smelost nade

Ako niste znali, memoari Baraka Obame, Audacity to Hope, su već prevedeni na srpski, a prevod će uskoro biti svečano promovisan. Izdavač je Interkomerc čiji je predsednik Goran Perčević, bivš Slobin mladi socijalista, a sada veliki pobornik "politike nade", koji Obamino štivo preporučuje ne samo političarima, nego i studentima prava i politike (pomislih da bi ovi poslednji verovatno više voleli da mogu da pročitaju neki Obamin rad iz političke i pravne teorije...).

Beskrajna je mudrost starih Latina - Similis Simili Gaudet...

UPDATE: Danas je knjiga promovisana na Pravnom fakultetu, i prisustvovala je masa ljudi, uključujući i predstavniek DS, SPS, studentskih organizacija itd. Trka u infantilnom odušavljenju Obamom će biti tesna: Politika je najvaila da će prenositi feljton iz knjige, a očekujem da će Peščanik organizovati javno čitanje odlomaka u svojim emisijama, ili bar davati odlomke na sajtu. A mogli bi da pozovu Perčevića (ili drugara mu Dačića) u emisiju da malo priča o sličnostima svoje i Obamine ideologije.

7 comments:

Slaviša Tasić said...

Da pojasnimo, Obama za 12 godina profesure u Čikagu nije objavio nijedan rad iz pravne teorije, što je jako čudno za univerzitet tog ranga. Ali zato je objavio već dve autobiografije.

Igor said...

Koliko ja znam on nije bio punovremeni profesor vec samo senior lecturer i predavao 2-3 kursa godisnje. To je pozicija obicno namenjena ljudima koji imaju posao "pride" tj. predavanje im nije glavno zanimanje.
Btw koliko knjiga imaju profesori na beogradskom pravnom, pa to nista ne znaci.

Slaviša Tasić said...

I Richard Posner je senior lecturer na istom univerzitetu, pa samo pogledaj spisak radova.

Igor said...

Pa super, ali to opet nista ne govori, posebno ne ako neko pored toga ima politicku karijeru. Ovde nije pitanje da li je Obama divan ili grozan kandidat, jednostavno broj akademskih radova po meni ne znaci nista.

tiki said...

Moja nada
nadam se da će republikanski lav Mek Kejn pobediti
i da samo da mu poručim
Pobedi Obmanu republikanski LAVE i RIKNI

Ivan Jankovic said...

Ne samo da Obama nije objavio ni jedan teorijski rad, nego tvrdi da je izgubio i svoj diplomski rad na Harvardu. Mi nemamo ni jedno jedino parce papira sa nekim njegovim tekstom. Imamo samo dve autobiografije.

Igor said...

@tiki:

da je Newt Gingrich pa da je lav.
ovako je tek mace.
pre cetiri godine su mi verni republikanci pricali kako ga treba izbaciti iz partije, tj. isto sto danas demokrate pricaju o Liebermanu.