Pages

21 August 2008

Vanstranački stručnjaci

LDP ima zadatak da pronađe nestranačke kadrove, između ostalog, za Apotekarsku ustanovu Beograd, Beograd put i Infostan.

Zar LDP ne bi umesto toga trebalo da podnese inicijativu za privatizaciju ovih preduzeća? Zašto se država bavi apotekarstvom?

Problem sa socijalizmom nije bio što su na vlasti bili nedovoljno kompetentni ljudi, nego što sam sistem ne funkcioniše. Dovedite najboljeg urednika na čelo RTS-a i opet će od te kuće građani videti više troška nego koristi. Dovedite najboljeg apotekarskog menadžera na čelo državnih apoteka i one opet neće raditi kao što bi radile privatne apoteke uz liberalan režim uvoza lekova i izdavadnja licenci. Nije poenta dovesti stručnjake umesto političara, nego povući državu iz poslova koje ne treba da radi.

Evo i starog posta o vanstranačkim stručnjacima.

2 comments:

Lighthouse said...

LDP je već podneo takvu inicijativu, onda kada je privatizaciju apotekarskog posla stavio u svoj program i predizborne manifeste. Taj program je na republičkom nivou (koji odlučuje o donošenju zakona o privatizaciji apotekarskih preduzeća) dobio 5.2%, nedovoljno da LDP učestvuje u vlasti i realizuje svoje zahteve. Na gradskom nivou, pak, LDP je osvojio dovoljno da učestvuje u vlasti, ili u lokalnoj skupštinskoj većini, štagod, pa je sve što može da uradi da učini rad Apotekarske ustanove transparentnijim, razbije monopole u snabdevanju, prekine s korupcijom, itd. Hajde da sačekamo i vidimo rezultate. Kakvi god da budu, to će biti rezultati LDP-a, jer čak i ako na to mesto dođe stručnjak koji nema ama baš nikakve veze s LDP, on će biti tu gde će biti zaslugom LDP.

Драгољуб Михаиловић said...

Не, г. Тасићу и Лајтхаусе, није поента у ТОМЕ, него у чињеници да је таст г.Јовановића г.Савић(са каријером заменика директора ратне болнице у Невесињу!), један од "кумова" београдског здравства, који треба да "надгледа" управо процес приватизације апотека.