Pages

02 August 2008

Liberalni socijalisti

Press prenosi izjavu Mila Đukanovića, vezano za mogući pad Vlade Crne Gore:

On je kazao da SDP preterano insistira na državnom vlasništvu a da sa druge strane DPS smatra da je manje važno da li je nesto u privatnom ili državnom vlasništvu već da je važno da li će dovesti do ekonomskog blagostanja.

Govoreći o Predlogu zakona o koncesijama koji sinoć skupština nije usvojila jer mu se usprotivila SDP zbog dužine vremena na koju se daju koncesije, Đukanović je kazao da je taj predlog "originalan" i da kao takav ne postoji u svetu ali da mu je cilj da "liberalizmom" privuče strane investitore.

Mislim da je stvarno krajnje vreme da Đukanovićeva stranka prestane da se zove Demokratska partija socijalista. Na svu sreću, tu od socijalizma nije ostalo ništa, a može samo da zbuni nekoga.

Za to vreme, naši socijalisti igraju basket.

4 comments:

Andrej Stanimirović said...

Upravo tako. A sa druge strane, DS da postane Demokratska Socijalistička Stranka kako i priliči, i kako i sami insistiraju.

Ivan Jankovic said...

I pogledajte ko je promovisan u potpredsenika vlade - Igor Luksic, covek ciji je mentor na postdiplomskim studijama bio niko drugi do Miroslav Prokopiejvic koji za kandidata kaze da je odlican! Kad cemo neseto slicno docekati u Srbiji? Recimo, Slavisa ispunjava oba uslova. :)

Mislim da ce nas cekati mnoga iznenadjenja u pogledu Crne gore narednih godina gde ce kontrast prema Srbiji biti samo veci.

andreas breme said...

ne znam... ne verujem da ce taj kontrast prema srbiji biti veliki, ako ga uopste bude...

ili mozda kontrast ode na nasu stranu :)

eto vidis novu ministarku finansija...

Ivan Jankovic said...

Ja, nazlost, nisam siguran da ce ona potrajati jako dugo na tom mestu, ako ovako nastavi.