Pages

21 August 2008

Ja bih tražio 3.000

Mi smo uputili i zahtev resornom ministarstvu da razmotri mogućnost povećanja subvencija sa 120 na 250 evra, pozivajući se na iskustvo zemalja u okruženju koje isplaćuju 300 evra po hektaru - izjavio je za Danas Veselin Lazić, iz Udruženja paora 100 P plus.

Ne znam zašto su zahtevi naših ljudi uvek ograničeni onime što se radi "u okruženju". Ako su te subvencije po hektaru tako super, zašto se rukovoditi primerom Hrvatske pa davati samo po 300 evra? Zašto mi ne bismo bili bolji od njih pa dali svakom paoru po 3.000 evra po hektaru?

Kada su jednom prilikom pitali Hayeka kakav amandman bi trebalo dodati američkom Ustavu kako bi postao liberalniji, on je rekao da treba samo dodati amandman sledeće sadržine "Kongres neće donositi zakone koji će biti diskriminatorni."

Tako nešto bi trebalo staviti i u srpski Ustav, jer bi to značilo da država ne može nekome da daje pare samo zato što je poljoprivrednik, radnik, naučnik, sportista, muško, žensko, nacionalna manjina, ili Srbin. Svaka mera bi morala da se odnosi na SVE građane podjednako. Ako nekome želiš da daš 100 evra, morao bi da daš svakome. Onda ovakvih zahteva ne bi ni bilo.

2 comments:

VP said...

Ili kraće: Subvencije uopšte ne trebaju da postoje.

nebojsa said...

Ja se u potpunosti slažem sa vama. Ili svima ili nikom. Zato ja tražim da se i meni dodeli jedan službeni Audi i jedan državni stan od bar 100 m2. Takođe, tražim i mobilni telefon i bar neki skroman fond za reprezentaciju. Vozač i sekretarica mi nisu potrebni a tako će neki dinar ostati u budžetu.
Imate moju punu podršku da istrajete u Vašim zahtevima za jednakost.
Nebojša Dimitrijević.