Pages

05 April 2008

Nije GSP nego Šarić

Biljana Srbljanović je najavila privatizaciju gradskih javnih preduzeća, doduše uz ogradu da neće biti privatizacije svih preduzeća i pod bilo kakvim uslovima, šta god da je time htela da kaže. U svakom slučaju prvi put čujem da jedan od kandidata najavljuje privatizaciju gradskih javnih preduzeća i to svakako pozdravljam. Bilo bi lepo kada bi nam kandidatkinja još objasnila koja preduzeća ne bi privatizovala i na koje uslove misli.

8 comments:

Ivan Jankovic said...

Nekoliko kolega iz FMC (A. Stevanovic, A. Jolovic i S. Savanovic) i ja savetujemo LDP u ekonomskim stvarima u ovoj kampanji. Napisali smo ekonomski program za njih, koji ce biti objavljen u novinama i ucestvovacemo i na nekim konferencijama i tv emisijama.

Eto, tu je deo odgovora na tvoju dilemu Lazare. Ocekujte, da ne baksuziram, jos dobrih signala iz LDP-a po pitanju ekonomije narednih dana.

Ivan Jankovic said...

P.S. Da ne budem napravedan, ipak mislim da je na gospodju kandidatkinju, kao i na neke druge ljude u LDP-u najvise uticao Miroslav Prokopijevic koji je osoba sa besprekornim pedigreom druge Srbije, i gost Pescanika, a bio ej dugo vremena clan njihovog programskog saveta. Takodje neki mladji ljudi tamo koje je znam jos iz GSS su i inace dosta liberalni.

Ali, mislim da ce generalni pravac u ekonomiji kod njih, osim ako se nesto zaista nepredvidjeno ne desi, biti povoljan.

Anonymous said...

joj BS reče da ne voli taj liberal-kapitalizam. dobro, svako ima pravo da se pokaje:)

Lazar Antonić said...

Sjajno.

Lighthouse said...

Wow,
Ivane, baš mi je drago što čitam da ste se ti i LDP pomirili. Jer, koliko god ovo ili ono kod LDP možda bilo iritantno za nekog, ona je za sada the only game in town. Do vremena kada će liberalno orijentisani pojedinci u DS, G17, ili DSS, doći do reči - a o onima u SRS i NS (ako ih, čak i potencijalno, uopšte ima) da i ne govorim - proći će dosta. Dotle, LDP, koja jedina ima liberalni ekonomski program, zaslužuje podršku na mestima kao što je TR, mnogo veću nego do sada, da taj program doista i realizuje što pre bude moguće.

Suzana Ignjatović said...

Lighthouse, to sto jedan bloger sa TR-a ucestvuje u profilisanju LDP-a ne znaci da je status LDP-a promenjen u ocima nekih drugih blogera. Govorim u svoje ime. Ivan je angazovan zajedno sa FMC-om i ja pozdravljam sve pokusaje da se od LDP-a nesto napravi. Ipak, to je daleko od toga da kako vi kazete, LDP "zasluzuje podrsku na mestima kao sto je TR". Imali su oni i Gligorova, pa ne videh nesto da su im prioriteti bili drugaciji od onoga sto slusamo nonstop (Hag itd.)

Sto se mene tice, moje pisanje na TR-u ostaje analiticki i kriticki nastrojeno prema svim stvarima, ukljucujuci LDP. Sve dok me ne uvere da su zaista vise od liberalne mimikrije

Lighthouse said...

Miss T,

Drago mi je što ste se javili, tj. osetili prozvanom. Vaše pisanje na TR nije analitički i kritički nastrojeno prema svim stvarima uključujući LDP, nego je analitički i kritički nastrojeno prema svim stvarima a pogotovo prema LDP.

Na LDP s jedne, i na mainstream stranke tzv. demokratskog bloka s druge strane, vi primenjujete različite aršine. LDP-u merite nijansu crvene na zastavi, a DS-u previđate otvorenu socijalističku opredeljenost. Oni koji su (makar verbalno, makar verbalno) za privatizaciju javnih preduzeća za vas su komunisti ili bar levičari, a oni koji su protiv, ili bi da ih poklone drugoj državi, oni su protoliberali.

Btw, možete vi bagatelisati pitanje Haga do mile volje, ali suđenja ratnim zločincima (pa bilo to u ICTY ili gde god) iako ne dovoljan jesu neophodan uslov za stvaranje neophodnog okruženja za slobodno tržište.

cyberella said...

Dobre vesti. Nešto od ovoga moglo se naslutiti u retorici LDP-a u poslednje vreme, koja se sve više pomera ka priči o konkretnim aktivnostima koje zvuče sve liberalnije (a manje pc retorika, koja je ipak nešto što je proslavilo LDP, a ne liberalizam). Pa čak i BS u poslednjem intervjuu Blicu govori stvari koje ranije nismo mogli čuti ni očekivati.Podržavam i pozdravljam.