Pages

06 February 2008

Super utorak

Prošao je Super utorak -- dan kada se u SAD održava većina izbora za predsedničke kandidate. Evo veoma pregledno iz Washington Posta. Kod Republikanaca je najviše pobeda odneo McCain, ali je i Romney još u trci. A ni Mike Huckabee još nije teoretski otpisan. Kod Demokrata Hilari i Obama su otprilike podelili plen, Obama je pobelio u više država ali je Hilari zbog pobeda u većim državama osvojila više delegata.

Ali to su samo vesti. Pravu informaciju možete dobiti ovde -- naravno na kladionicama. Hilari i dalje ima veće šanse, ali su posle Super utorka njene akcije malo pale, a Obamine malo porasle. Šanse su sada 53% za nju prema 47% za Obamu. Sa druge strane McCain je skoro siguran pobdenik sa 93% verovatnoće. Romney ima 2%.

Što se tiče politike u Srbiji, ne znam ništa. Čitajte Nuneta Popovića. Berza je na trenutak porasla, ali onda odmah pala. To nas naravno ne interesuje zbog cena akcija nego kao pokazatelj očekivanja, isto kao i kladionica. Da je pobedio Nikolić strmoglavila bi se. Ovako pokazuje da neizvesnost još traje.

6 comments:

Lazar Antonić said...

McCain bi mogao da uzme nekog demokratu za potpredsednika. Na primer Obamu, ako Klinton dobije demokratsku nominaciju.

Anonymous said...

sto bi obama na to pristao?

Slaviša Tasić said...

A i zašto bi ga McCain uzeo. Oko Iraka su na suprotnim polovima. Ako bi McCain uzeo nekog demokratu, to bi mogao da bude samo Joe Lieberman (koji je bio sa Alom Gorom na listiću 2000. protiv Busha-Čejnija). On više nije demokrata nego nezavisan i još na početku trke je od svih kandidata za predsednika podržao McCaina.

Ali ne verujem da će uopšte uzimati demokratu jer je i sam dosta levo pa mu to ne treba. Mislim da će uzeti Rudyja.

A McCain ima 72 godine, tako da će svako pristati da mu bude potpredsednik!

Slaviša Tasić said...

Ili Freda Thompsona ustvari, on je i fiskalno i socijalno konzervativan, to mu je možda najbolje.

Lazar Antonić said...

McCain će da bude pun iznenađenja.

Anonymous said...

budala.